• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Paluu tulevaisuuteen

Paluu tulevaisuuteen on vuonna 1985 rakennettu amerikkalainen scifi-elokuva, jonka on ohjannut Robert Zemeckis ja jonka ovat kirjoittaneet Zemeckis ja Bob Gale. Michael J. Fox pelaa teini-ikäistä Marty McFlyä, joka matkustaa vahingossa ajassa taaksepäin vuoteen 1955, tapaa tulevat vanhempansa ja tulee hänen äitinsä romanttiseksi kiinnostukseksi.

Christopher Lloyd kuvaa Martyn ystävää, lääkäriä Emmett & Doc Brownia, eksentristä tutkijaa ja aikamatkustavan DeLorean-auton keksijää, joka auttaa Martyä korjaamaan historiaa ja palaamaan vuoteen 1985. Rooleihin kuuluvat myös Lea Thompson, Crispin Glover ja Thomas F. Wilson. Gale kirjoitti käsikirjoituksen sen jälkeen, kun Gale pohti ajatusta tulla ystäviksi isänsä kanssa, jos he olisivat käyneet koulussa yhdessä.

 

Elokuva-studiot hylkäsivät sen, kunnes Zemeckin Romancing the Stone -tapahtuma saavutti taloudellisen menestyksen. Zemeckis otti yhteyttä Steven Spielbergiin, joka suostui tuottamaan projektin Amblin Entertainmentissa, jakelijana Universal Pictures. Fox oli ensimmäinen valinta näyttämään Martyä, mutta Eric Stoltz valittiin sen jälkeen, kun Fox ei voinut sitoutua johtuen konflikteista TV-sarjaansa Family Ties. Kun elokuvantekijät päättivät, että Stoltz oli väärässä roolissa, päästiin sopimukseen, joka antoi Foxille mahdollisuuden kuvata Takaisin tulevaisuuteen keskeyttämättä aiempia sitoumuksiaan.

 

Paluu tulevaisuuteen julkaistiin 3. heinäkuuta 1985. Se otettiin hyvin vastaan ​​ja kärkilistojen kärjessä 11 viikon ajan. Ansaitsi maailmanlaajuisesti yli 381 miljoonaa dollaria tullakseen vuoden 1985 eniten tuottaneeksi elokuvaksi. Se voitti Saturnuksen parhaan dramaattisen esityksen Hugo-palkinnon. Palkinto parhaasta tieteiselokuvasta ja Oscar parhaasta äänitehosteiden muokkauksesta.

 

Se sai kolme Oscar-ehdokasta, viisi BAFTA-ehdokasta ja neljä Golden Globe -ehdokasta, mukaan lukien paras elokuva (musikaali tai komedia). Vuonna 2007 Kongressin kirjasto valitsi sen säilytettäväksi kansallisessa elokuvarekisterissä, ja kesäkuussa 2008 Amerikan elokuvainstituutin erityinen AFI: n Top 10 nimitti sen kymmenenneksi parhaaksi tieteiselokuvaksi. Elokuvan menestys johti franchising-sarjaan, jossa oli kaksi jatkoa, Paluu tulevaisuuteen II (1989) ja Paluu tulevaisuuteen III (1990), ratsastus, animaatiosarja, useita videopelejä, sarja sarjakuvalehtiä ja näyttämömusiikki.

 

1985, Hill Valley, Kalifornia, Marty McFly vierailee ystävänsä Emmett Doc Brownin, eksentrisen tutkijan, kotona ja laboratoriossa. Vaikka hän on kadonnut useita päiviä, Doc soittaa laboratorioon ja pyytää Martya hakemaan laitteita erityistä kokeilua varten myöhemmin samana iltana.Koulussa Marty tapaa tyttöystävänsä Jennifer Parkerin ja kun johtaja moitti häntä myöhästymisestä uudelleen ja epäonnistui bändin taistelussa, hän luottaa Jenniferiin pelosta tulla vanhempiensa kaltaiseksi kunnianhimoistaan ​​huolimatta. Kotona ohjaaja Biff Tannen ahdistelee Martyn pelkuria isää Georgeia, kun taas hänen äitinsä Lorraine on ylipainoinen, masentunut alkoholisti. Lorraine muistelee, kuinka hän tapasi Georgen, kun hänen isänsä löi häntä autollaan ja sitten hän hoitaa häntä takaisin terveydentilaan.

 

Marty tapaa Docin kauppakeskuksen pysäköintialueella osoitteessa 1:18. 26. lokakuuta Doc esittelee muunnetun DeLoreanin rakentaman aikakoneen, jonka voimanlähteenä on libyalaisilta terroristilta varastettu plutonium. Vaikka Marty näytti hallintalaitteita, Doc asetti päivämäärän 5. marraskuuta 1955 - päiväksi, jonka hän kuvitteli aikamatkalaitteen. Terroristit saapuvat odottamatta ja avaavat heitä vastaan ​​tappamalla Docin. Marty pakenee DeLoreaniin ja aktivoi vahingossa aikakoneen prosessissa. Marty kuljetetaan 5. marraskuuta 1955 asti ilman, että plutonium palaa. Hän tapaa teini-ikäisen Georgen ja huomaa, että Biff on kiusannut häntä lukiosta lähtien. Kun Marty on pelastanut Georgen Lorrainen isän autosta, hänet koputetaan tajuttomaksi ja herättää Lorrainen, joka rakastuu häneen, helpottamiseksi.

 

Marty etsii apua Docin nuoremmalta itseltä. Ilman plutoniumia Doc selittää, että ainoa virtalähde, joka voi tuottaa vaaditun 1,21 GW: n sähköä aikakoneelle, on salama. Marty näyttää Docille tulevaisuuden keräysarkin, joka dokumentoi tulevan salamaniskun kaupungin oikeustalossa. Doc kehottaa Martyä välttämään poistumistaan ​​talostaan ​​ja olemaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa, koska hän voi vahingossa muuttaa tulevaisuutta, mutta he ymmärtävät, että hänellä on jo ollut. Georgein pelastaminen aiemmin esti hänen vanhempiaan tapaamasta.

 

Doc varoittaa, että Martyä ei välttämättä ole olemassa, jos Lorraine ei rakastu Georgeen. Varhaiset yritykset esitellä vanhempiaan epäonnistuvat ja Lorrainen rakkaus Martyyn vain syvenee Biffin kanssa käytävän vastakkainasettelun aikana. Marty piilottaa myös käsinkirjoitetun muistiinpanon, joka varoittaa Docia tulevasta kohtaamisesta terroristien kanssa.

 

Kun Lorraine pyytää Martylta koulutanssia, Marty suunnittelee suunnitelman Georgen kanssa: hän syventää epäasianmukaista edistystä Lorrainen kanssa, jotta George voisi tulla sisään ja "pelastaa" hänet. Suunnitelma menee pieleen, kun humalassa Biff yrittää pakottaa itsensä Lorraineen, kun hänen jenginsä vie Martyn ja lukitsee hänet tavaratilaan. George saapuu toteuttamaan suunnitelman vain löytääkseen Biffin; hän kuitenkin suuttuu Biffin käyttäytymisestä ja kaataa hänet. Hän voittaa Lorrainen, joka seuraa häntä tanssilattialle. Bändi julkaisee Martyn, joka lopettaa soittamisen heidän kanssaan.

Tuote on lisätty ostoskoriisi