• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Autot

Autot on vuoden 2006 amerikkalainen tietokoneanimaattinen komediaelokuva, jonka on tuottanut Pixar Animation Studios ja julkaissut Walt Disney Pictures. Elokuvan on ohjannut John Lasseter Dan Fogelmanin, Lasseterin, Joe Ranftin, Kiel Murrayn, Phil Lorinin ja Jorgen Klubienin käsikirjoituksesta sekä Lasseterin, Ranftin ja Klubienin tarinan, ja se oli viimeinen Pixarin itsenäisesti tuottama elokuva ennen Disneyn hankintaa. tammikuussa 2006.

Maailmassa, joka on täysin antropomorfisten autojen ja muiden ajoneuvojen asuttua, elokuva toistaa Owen Wilsonin, Paul Newmanin (viimeisessä näyttelijäroolissaan), Bonnie Huntin, Larry Cable Guyn, Tony Shalhoubin, Cheech Marinin, Michael Wallisin, George Carlinin, Paul Dooleyn ääniä. , Jenifer Lewis, Guido Quaroni, Michael Keaton, Katherine Helmond, John Ratzenberger ja Richard Petty, kun taas kuljettaja Dale Earnhardt Jr. ("Juniorina"), Mario Andretti, Michael Schumacher ja autoharrastaja Jay Leno ("Jay Limo") äänestävät.

Autot ensi-iltansa 26. toukokuuta 2006 Lowen moottoriradalla Concordissa, Pohjois-Carolinan osavaltiossa, julkaistiin teatraalisesti Yhdysvalloissa 9. kesäkuuta 2006 yleisesti myönteisten arvostelujen vuoksi. Se oli myös kaupallinen menestys, ja se tuotti 462 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti 120 miljoonan dollarin budjetilla. Se nimitettiin kahdelle Oscar-palkinnolle, mukaan lukien paras animaatioelokuva, mutta hävisi Happy Feetille (mutta voitti sekä Annie-palkinnon parhaasta animaatioelokuvasta että Golden Globe -palkinnon parhaasta animaatioelokuvasta). Elokuva julkaistiin DVD: llä 7. marraskuuta 2006 ja Blu-ray 2007. Elokuvan mukana oli lyhyt One Man Band teatteri- ja kaupallisiin julkaisuihinsa. Elokuvaan perustuvat tuotteet (mukaan lukien useiden autojen pienoismallit) rikkoivat ennätyksiä tavaroiden vähittäismyynnistä, jotka perustuivat Disney / Pixar-elokuvaan, joka tuottaa arviolta 10 miljardia dollaria viiden vuoden ajan elokuvan julkaisemisen jälkeen. kuoli auto-onnettomuudessa elokuvan tuotannon aikana.

Jatko-osa Cars 2 julkaistiin 24. kesäkuuta 2011 ja spin-off-elokuva Aircraft, tuottaja Disneytoon Studios, julkaistiin 9. elokuuta 2013, ja sen jälkeen seurasi oma jatko-osa Aircraft: Fire & Rescue, joka julkaistiin 18. heinäkuuta 2014. lyhyt animaatioelokuvat Cars Toons debytoi vuonna 2008 Disney Channel ja Disney XD. Toinen jatko-osa, nimeltään Autot 3, julkaistiin 16. kesäkuuta 2017.

Itse autojen osalta Lasseter vieraili myös Detroit Big Three -autonvalmistajien, erityisesti Ford Motor Companyn J Maysin, suunnittelustudioissa. Lasseter oppi suunnittelemaan todellisia autoja.

Vuonna 2006 Lasseter kertoi kuinka animaation uskottavuuden parantamiseksi he työskentelivät kovasti sanoen: "Kesti useita kuukausia kokeiluja ja erehdyksiä ja harjoitti testi-animaatioita selvittääkseen kuinka kukin auto liikkuu ja miten maailma toimii. Valvovat animaattorimme Doug Sweetland ja Scott Clark sekä ohjaajan animaattorit Bobby Podesta ja James Ford Murphy tekivät upean työn animaatioryhmän kanssa selvittääkseen kunkin hahmon ainutlaatuiset liikkeet heidän iänsä ja autotyyppinsä perusteella.Jotkut autot ovat kuin urheiluautoja ja ne Muut ovat vanhempia 50-luvun autoja, jotka ovat paljon löysempiä ja joilla on enemmän pomppia heille. Halusimme saada tuon aitouden myös varmistaa, että jokaisella autolla oli ainutlaatuinen persoonallisuus. jokainen animaattori voisi laittaa osan itsestään hahmoon ja antaa sille oman pyöräytyksensä. Joka päivä päiväkirjoissa oli niin hauskaa, koska näimme asioita, joita emme olleet koskaan nähneet elämässämme. uskottavalla ja odottamattomalla tavalla. "

Toisin kuin useimmat antropomorfiset autot, tämän elokuvan autojen silmät asetettiin tuulilasiin (samanlainen kuin Tonka Talking Trucks, Tex Averyn One Cab's Family -hahmon hahmot ja Disneyn oma Susie the Little Blue Coupe) eikä ajovaloihin. . Tuotantosuunnittelija Bob Pauleyn mukaan "Tämän projektin alusta lähtien John Lasseter aikoi pitää silmänsä tuulilasissa. Ensinnäkin se erottaa hahmomme yleisemmästä lähestymistavasta, jossa sinulla on pieni sarjakuvasilmä ajovaloissa. Toiseksi hän ajatteli, että Kun silmäsi ovat lähellä suun edessäsi auton edessä, tuntuu enemmän kuin käärme. Kun silmäsi ovat tuulilasissa, näkökulma on inhimillisempi ja tuntui siltä, ​​että koko auto voisi olla mukana hahmon animaatiossa. Ajoneuvoblogi Jalopnik kritisoi voimakkaasti tätä päätöstä.

Vuonna 2006 Scott Clark -elokuvan animaattori puhui autohahmojen animoinnin haasteista ja sanoi: "Täydellisen suorituskyvyn ja tunteiden saaminen näiltä hahmoilta ja niiden tekeminen autoista tuntuu silti olevan vaikea tehtävä, mutta animaatio tekee siitä parhaiten. mielikuvitus, ja teet liikkeet ja eleet sopivan muotoiluun. Automme hahmoilla ei ehkä ole käsiä ja jalkoja, mutta voimme kallistaa renkaat sisään tai ulos ehdottaaksemme käsien avautumista tai sulkeutumista. Voimme käyttää ohjausta osoittamaan tiettyä Suunnittelimme myös tuulilasille erityisen silmäluomen ja kulmakarvan, jonka avulla voimme viestiä ilmeikkyydestä, jota autoilla ei ole. "

Tuote on lisätty ostoskoriisi