• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

How to train your dragon

How to train your dragon on amerikkalainen tietokone-animaatioelokuva vuodelta 2010, joka perustuu löyhästi brittiläisen kirjailijan Cressida Cowellin samannimiseen kirjaan 2003, jonka on tuottanut DreamWorks Animation ja levittänyt Paramount Pictures. Elokuvan ovat ohjaaneet Chris Sanders ja Dean DeBlois Will Daviesin, Sandersin ja DeBloisin käsikirjoituksesta, ja se toistaa Jay Baruchelin, Gerard Butlerin, Craig Fergusonin, America Ferreran, Jonah Hillin, Christopher Mintz-Plassen, T.J. Miller ja Kristen Wiig. Tarina sijoittuu myyttiseen viikinkimaailmaan, jossa nuori Hikotus-niminen viikinki-teini-ikäinen pyrkii seuraamaan heimojen perinteitään tulla lohikäärmetappaajaksi. Otettuaan lopulta ensimmäisen lohikäärmeensä, Night Horrorin, ja hänellä on mahdollisuus saada vihdoin heimo hyväksyntä, hän huomaa, että hän ei enää halua tappaa lohikäärmettä ja sen sijaan ystävystyy sen kanssa.

Pukuvalmentaja ensi-iltansa Gibson amfiteatterissa 21. maaliskuuta 2010, ja se julkaistiin Yhdysvalloissa viisi päivää myöhemmin 26. maaliskuuta. Se oli kriittinen ja kaupallinen menestys, ansaitsi lähes 500 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Elokuva sai kiitosta animaatiosta, ääninäytöksestä, kirjoittamisesta, musiikkituloksista ja 3D-jaksoista.

 

Se nimitettiin Oscar-palkinnoksi parhaasta animaatioelokuvasta ja parhaasta alkuperäisestä pisteet 83. Oscarista, mutta hävisi Toy Story 3: lle ja The Social Networkille. Pukusuunnittelija voitti myös kymmenen Annie-palkintoa, mukaan lukien paras animaatio.

 

Kaksi jatkoa, Costume Trainer 2 ja Costume Trainer: The Hidden World, julkaistiin 13. kesäkuuta 2014 ja 22. helmikuuta 2019. Edeltäjänsä tavoin molemmat jatko-osuudet ylistettiin ja niistä tuli lipputulot. Elokuvan menestys on inspiroinut myös muita tuotteita, kuten videopeli ja TV-sarja.

 

Pukuvalmentaja ensi-iltansa Yhdysvalloissa 21. maaliskuuta 2010 Gibsonin amfiteatterissa Universal Cityssä, Kaliforniassa, ja se julkaistiin teattereissa 26. maaliskuuta 2010 Yhdysvalloissa. Se oli alun perin tarkoitus julkaista 20. marraskuuta 2009, mutta se työnnettiin takaisin välttääkseen kilpailua tiukkojen perheelokuvien kanssa. joka julkaistiin marraskuussa.

 

Elokuva muunnettiin digitaalisesti IMAX 3D: ksi ja se julkaistiin 186 Pohjois-Amerikan IMAX-teatteriin ja noin 80 IMAX-teatteriin Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

 

Syrjäisellä saarella sijaitsevaan viikinkikylään Berkiin kohdistuvat usein lohikäärmeet, jotka vievät karjaa, vahingoittavat omaisuutta ja vaarantavat ihmishenkiä. Hickaa, kylän päällikön, Stoick the Vastin epämiellyttävää viisitoista-vuotiasta poikaa, pidetään liian pelottavana ja heikkona taistelemaan lohikäärmeitä vastaan, joten hän luo sen sijaan mekaanisia laitteita oppilaansa alaisuuteen kylän sepän Gobberille, vaikka Hikotusn keksinnöt usein palavatkin.

 

Hyökkäyksen aikana Hikotus ampuu yöllä kauhun, joka on vaarallinen ja harvinainen lohikäärme, josta tiedetään vähän, mutta kukaan ei usko häntä, joten hän etsii kaatunutta lohikäärmettä yksin. Hän löytää lohikäärmeen metsästä, sotkeutunut verkkoon, mutta ei voi ottaa itsensä tappamaan häntä ja vapauttaa hänet.

 

Stoick kokoaa laivaston löytääkseen lohikäärmeiden pesän ja astuu Hikotusen lohikäärmeiden taistelukoulussa, jonka Gobber opettaa muiden teini-ikäisten, Fishlegs, Snotlout, Ruffnut, Tuffnut ja Astrid, kova viikinkityttö, jonka kanssa Hikotus rakastaa harjoittelua hänen ollessaan. pois.

 

Hikka palaa metsään ja löytää Nattfasan edelleen siellä, kykenemättömäksi lentämään, koska Hikotusn ase repäisi vahingossa puolet hännän evästä. Hicka ystävystyy lohikäärmeen kanssa tarjoamalla kalaa ja antamalla hänelle nimen "Hampaaton" sisäänvedettävien hampaidensa jälkeen.

 

Hikotus tuntee syyllisyytensä halvaantuneen Hampaatonin ja suunnittelee valjaslautan ja proteettisen evän, joka sallii leijan lentää, mutta vain Hikotusn ratsastuksen ja proteesin tarkistamisen jälkeen.

 

Hikotus saa tietää lohikäärmeen käyttäytymisestä työskennellessään Hampaattomien kanssa ja voi alistaa siepatut lohikäärmeet hienovaraisesti ja väkivallattomasti koulutuksen aikana ja ansaitsee ihailunsa toveristaan, mutta saa Astridin tulemaan yhä kateellisemmaksi ja epäilevämmäksi käyttäytymisensä suhteen.

 

Samaan aikaan Stoickin laivasto tulee kotiin ilman menestystä, vaikka Hikotusn odottamaton menestys pukuopetuksessa kannustaa Stoickia. Hikotusn katsotaan olevan harjoitteluluokan voittaja, ja hänen täytyy tappaa leija viimeistä testiään varten. Hän yrittää paeta Hampaattomien kanssa, mutta Astrid seuraa häntä metsässä.

 

Hikka vie Astridin lennolle osoittaakseen, että lohikäärme on ystävällinen. Kun Astrid muistuttaa Hickkaa testistä, Hampaaton vie pariskunnan yllättäen lohikäärmeiden pesään, jossa he löytävät jättiläisen lohikäärmeen nimeltä Red Death.

 

Pienemmät lohikäärmeet ruokkivat jatkuvasti elävää ruokaa sen sijaan, että syövät itseään; molemmat tajuavat, että lohikäärmeet ovat hyökänneet Berkiin pakon alaisena. Astrid haluaa kertoa kylälle heidän löytöstään, mutta Hikotus ei suosittele suojelemaan hampaattomia.

 

Seuraavana päivänä kylässä Hikotus tapaa viimeisessä testissään vangitun painajaisen lohikäärmeen. Sen sijaan, että tappaisi hänet, hän yrittää tappaa hänet yrittäessään todistaa, että lohikäärmeet voivat olla rauhanomaisia.

 

Kun Stoick tahattomasti kiertää lohikäärmeen hyökkäämään, Hampaaton tulee suojelemaan Hickaa, mutta viikinkit vangitsevat prosessin. Hicka paljastaa vahingossa Stoickille, että Hampaattomat tietävät lohikäärmeiden pesän paikan. Stoick irtisanoo poikansa ja menee pesälle, kun Hampaaton on ketjutettu päälaivaan oppaaksi.

 

Kun viikinkit ovat lähteneet, Hikotus on masentunut, mutta Astrid kehottaa häntä ymmärtämään, että hän säästää hampaat myötätunnosta ja empatiasta, ei heikkoudesta. Sitten Hicka saa jälleen itseluottamuksensa mennä Hampaattomien perään ja pelastaa hänet yhdessä Astridin ja muiden nuorten kanssa.

 

Viikinkien hyökkääjät etsivät ja hajottavat lohikäärmeen pesän, joka saa useimmat lohikäärmeet lentämään ulos, mutta myös herättää punaisen kuoleman, joka pian hukuttaa viikingit. Hicka, Astrid ja heidän ystävänsä lentävät sisään, ratsastavat Berkin vangittuihin harjoitusleijoihin, antavat peitetulen ja häiritsevät punaista kuolemaa samalla kun Hicka vapauttaa hampaat.

Tuote on lisätty ostoskoriisi