• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Trilleri

Jännityslaji voisi olla elokuvalaji, joka sisältää suurimmaksi osaksi kaikki muut elokuvalajit. Jännityselokuvasta löytyy piirteitä kauhua, toimintaa, jännitystä, etsiviä, yliluonnollisia ilmiöitä, mysteerejä ja tieteiskirjallisuutta vastaan. Jännityselokuvien kokeminen laadullisella bluraylla on todella ilo kaikkien elokuvantekijöiden silmille!

Jännityselokuva bluray

Trillerielokuvaa luonnehtii todella se, että se toteuttaa muiden tyylilajien juonet, ympäristöt tai skenaariot monimutkaisella ja usein jännittävällä tavalla.

Jännityselokuvat bluraylla edellyttävät tietysti bluray-soittimen toimintaa. Nykyään bluray-soittimen hintataso on sama kuin tavallisten DVD-soittimien. Lisää siihen, että voit katsella DVD-levyjä bluray-soittimessa, mutta et päinvastoin. Bluray-elokuvien suurin etu on tietysti se, että saat paljon paremman tarkkuuden ilman, että kuvaa pidetään meluisana. Bluray-muoto on erinomainen, kun haluat pystyä näyttämään elokuvia suurella näytöllä ja saada elokuvateatteri kotona!

Genre sinänsä?

Jännitys on sinänsä genre, mutta lainaa hyvin muilta genreiltä. Jos haluat kelata elokuvarullaa ja jäljittää kaikki trillerit läpi aikojen, epäilemättä keksit Alfred Hitchcockin ja klassikoita, kuten "Shadow of a Doubt" vuodelta 1943, jota Hitchcock korosti usein kaikkien aikojen parhaana elokuvana. Yksi tunnetuimmista Hitchcockin elokuvista on tietysti "Psycho" vuodelta 1960. Jännityselokuvien lajittelemiseksi tarvitaan eräänlainen luokittelu, jonka perusteella trillerin voidaan sanoa syntyneen.

 

Salaliittotrillerit

Historiallinen draamatrilleri vuodelta 1991, ohjaaja Oliver Stone, ja se on nyt arvostettu trilliklassikko. Elokuva JFK kertoo syyttäjä Jim Garrisonin (Kevin Costnerin esittämä) keskeyttämättömistä yrityksistä löytää ja selvittää totuus presidentti John F.Kennedyn murhan takana. Se on näennäisesti täysin mahdoton tehtävä! Asiaan liittyvä sotku menee sosiaalisen kadun huipulle ja poliittisen hierarkian sisälle. Syyttäjä Jim Garrison grillaa kaikki epäiltyjä kovasti, ja jännitys puree, eikä se anna irti tämän salaliiton trillerin otteesta siitä, kuinka John F.Kennedyn murha on voinut tapahtua.

Toinen salaliittomainen ja hermoja pilaava trilleri 1990-luvulta on The Firm Tom Cruisen pääosassa. Sydney Pollack on ohjaaja ja elokuva perustuu John Grishamin kirjoittamaan romaaniin. Elokuva sai täsmälleen saman nimen kuin kirja The Firm. Elokuva julkaistiin vuonna 1993 ja siitä tuli harvoin nähty elokuvateatteri! Elokuvan budjetti oli melko vaatimaton 42 miljoonaa, mutta se käytti 270,2 miljoonaa dollaria!

 

Yliluonnolliset trillerit

Dan Brownin kirjoihin perustuva Da Vinci -koodi on sisällytettävä trillereihin, jotka sisältävät salaliittoja, mysteerejä ja hierarkkisia rakenteita. Elokuva julkaistiin vuonna 2006 ja siitä tuli heti lipputulot! Tom Hanksilla on päärooli uskonnonprofessorina Robert Langdon. Sekä elokuvaa että kirjaa pidettiin kiistanalaisina - ei vähiten katolinen kirkko. Sekä elokuva että kirja on kielletty useissa maissa, kuten Filippiineillä, Libanonissa ja Intian osissa.

Toinen hirvittävän hyvä trilleri on The Sixth Sense vuodelta 1999 pääosassa Bruce Willis. Lastepsykologi, jonka potilas voi puhua kuolleiden kanssa. Ohjaaja M. Night Shyamalan ja elokuvassa on tasainen crescendo, joka päättyy upeasti! Jos et ole nähnyt tätä, sitä voidaan suositella!

 

Rikolliset trillerit

Zodiac on amerikkalainen rikostrilleri, joka perustuu tositarinaan. Ohjaaja David Finscher onnistuu todella vangitsemaan 1960-luvun lopun ja 1970-luvun alun San Franciscon tunnelman. Jake Gyllenhaal on bravuran kanssa pääroolissa tässä trillerissä, joka kertoo yhdestä Yhdysvaltojen ratkaisemattomasta joukkomurhasta.

Toinen noir-inspiroima korkeimman luokan rikostrilleri on Seitsemän, myös ohjaama David Finscher. Näyttelijöihin kuuluvat Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey ja Gwyneth Paltrow. Kyllä, tämä trilleri on yhtä suuri kuin siihen osallistuvat näyttelijät! Kaksi etsivää Brad Pitt ja Morgan Freeman etsivät sarjamurhaajaa, joka murhaa pitkin seitsemää tappavaa syntiä. Kaikilla elokuvan kohtauksilla ja mielialalla on kaikki jännittäviin mielikuviin liittyvät pisteet. Ei vähiten viimeinen kohtaus!

 

Hieman erilainen trilleri on L.A. Luottamuksellinen vuodesta 1997. Elokuva sijoittuu L.A. 1950-luvulla ja korruptioskandaali LAPD: n upseerikunnassa. Tämä on elokuva, joka todella kestää ajan koetuksen, ja se itsessään tarkoittaa, että se on klassikko, eikö?

 

Sci-trillerit

Ohjaaja Ridley Scott ja nykyään ei ole mahdollista mainita scifi-trillereiden lajia ilman Alien-elokuvia. Ne ovat yhtä synonyymeja genren kanssa kuin Sormusten herra on fantasialajille. Elokuvan kohtaukset antavat todella käsityksen siitä, kuinka trilleri tulisi rakentaa ja pitää yleisö yhtä kiehtovana kuin avaruusaluksen astronautit! Parhaimmillaan tappava ulkomaalainen, joka vain levittää pahaa äkillistä kuolemaa ympärilleen!

Tuote on lisätty ostoskoriisi