• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Stranger Things

Stranger Things on amerikkalainen tieteiskirjallisuuden kauhu-TV-sarja, jonka ovat luoneet Duffer Brothers ja julkaissut Netflixissä. Kaksoset toimivat näyttelijöinä ja ovat tuottajia Shawn Levyn ja Dan Cohenin ohella.

Sarja ensi-iltansa Netflixissä 15. heinäkuuta 2016. 1980-luvulla kuvitteellisessa Hawkinsin kaupungissa, Indianassa, ensimmäinen kausi keskittyy nuoren pojan katoamisen tutkimiseen kaupungin ympäristössä esiintyvien yliluonnollisten tapahtumien joukossa, mukaan lukien tytön ulkonäkö. psykokineettiset kyvyt. Sarjassa on yhtyeen miehistö, johon kuuluvat Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Cara Buono ja Dacre Montgomery.

Duffer Brothers kehitti sarjan sekoitus tutkivaa draamaa sekä yliluonnollisia elementtejä, joita kuvataan kauhulla, tieteiskirjallisuudella ja lapsellisilla tunteilla. Peruuttamalla sarjan 1980-luvulla Duffer Brothers lisäsi viittauksia popkulttuuriin tuona vuosikymmenenä, kun taas useat teemat ja ohjaavat näkökohdat innoittivat lähinnä Steven Spielbergin, John Carpenterin ja Stephen Kingin teoksia sekä anime- ja videopelejä. He saivat inspiraatiota myös kylmän sodan aikana tehdyistä outoista kokeista ja todellisista salaliittoteorioista salaisilla hallituksen kokeilla.

Stranger Things on herättänyt ennätyskatsojia, ja sillä on laaja, aktiivinen ja kansainvälinen fani. Sarjaa on kritisoitu sen luonnehdinnasta, temposta, ilmapiiristä, näyttelemisestä, ääniraidasta, ohjauksesta, kirjoittamisesta ja kunnianosoituksista 1980-luvun elokuville. Sarja on saanut useita palkintoja ja nimityksiä, mukaan lukien 39 Primetime Emmy -palkinnon ehdokasta (ja kuusi voittoa), neljä Golden Globe -palkintoehdoketta, yhden British Academy Television Award -ehdokkuuden, kaksi Amerikan johtajien kilta -ehdokkuuden ehdokasta, kolme Writers Guild of America Awards -ehdoketta ja kolme Grammy-ehdokkaat. Se on voittanut Screen Actors Guild -palkinnon draamasarjan yhtyeen erinomaisesta suorituskyvystä, kaksi American Film Institute Awards -palkintoa, Critics 'Choice Television -palkinnon ja kolme People's Choice Awards -palkintoa. Syyskuussa 2019 sarja uusittiin neljännelle kaudelle. Duffer Brothers on sanonut, että Stranger Things päättyy todennäköisesti sen viidennen kauden jälkeen.

Stranger Things sijaitsee kuvitteellisessa Hawkinsin maaseutukaupungissa Indianassa 1980-luvun alussa. Läheinen Hawkinsin kansallinen laboratorio tekee ilmeisesti tieteellistä tutkimusta Yhdysvaltain energiaministeriölle, mutta tekee salaa kokeita paranormaalille ja yliluonnolliselle, mukaan lukien kokeille, joihin osallistuu ihmiskokeita. Tahattomasti he ovat luoneet portaalin vaihtoehtoiseen ulottuvuuteen, "ylösalaisin". Ylös- ja alaspäin suuntautuva vaikutus alkaa vaikuttaa Hawkinsin katastrofaalisiin asukkaisiin.

Ensimmäinen kausi alkaa marraskuussa 1983, jolloin Will Byers sieppaa olento Yläpuolelta. Hänen äitinsä Joyce ja kaupungin poliisipäällikkö Jim Hopper etsivät Williä. Samaan aikaan nuori psykokineettinen tyttö nimeltä Eleven pakenee laboratoriosta ja auttaa Willin ystäviä Mike, Dustin ja Lucas heidän omissa pyrkimyksissään löytää Will.

Toinen kausi perutaan vuotta myöhemmin, alkaen lokakuussa 1984. Will on pelastettu, mutta harvat tietävät tapahtumien yksityiskohdat. Kun havaitaan, että ylhäältä ja alhaalta tulevat yksiköt vaikuttavat edelleen Williin, hänen ystävänsä ja perheensä oppivat, että heidän universumiinsa on suurempi uhka ylösalaisin.

Kolmas kausi peruutetaan useita kuukausia myöhemmin, neljäntenä heinäkuuta 1985 vietettäviä päiviä edeltävinä päivinä. Uudesta Starcourt Mallista on tullut Hawkinin asukkaiden keskus, joka on vienyt useimmat muut kaupat toimintaan. Hopper on yhä huolestuneempi yksitoista ja Miken suhteesta yrittäessään silti huolehtia Joycesta. Starcourtin johdolla oleva salainen neuvostolaboratorio yrittää tietämättä kaupunkia avata portin ylösalaisin, jotta Yläpuolella olevat yksiköt voivat miehittää ihmisiä Hawkinsissa ja luoda uuden kauhun.

Veljet olivat halunneet kuvata sarjan Long Islandin alueella vastaamaan alkuperäistä Montauk-konseptia. Mutta marraskuussa 2015 suunnitellun kuvaamisen myötä Long Islandilla oli vaikea kuvata kylmällä säällä, ja tuotanto alkoi etsiä sijainteja Atlantassa, Georgian alueella. Pohjois-Carolinassa kasvaneet veljet löysivät monia paikkoja, jotka muistuttivat heitä heidän omasta lapsuudestaan ​​kyseiseltä alueelta, ja kokivat alueen toimivan hyvin kertomuksen siirtyessä kuvitteelliseen Hawkinsin kaupunkiin Indianassa.

Ensimmäisen kauden äänitys alkoi marraskuussa 2015, ja se tehtiin pääosin Atlantassa Georgiassa Duffer Brothersin ja Levyn ohjaamana yksittäisiä jaksoja. Jackson toimi perustana kuvitteelliselle Hawkinsin kaupungille, Indianassa. Muita kuvauspaikkoja olivat Georgian mielenterveysinstituutti, kuten Hawkinsin kansallinen laboratorio, Bellwood Quarry, Patrick Henryn lukio Stockbridge, Georgia, keski- ja lukiovaiheille, Emory-yliopiston täydennyskoulutuksen osasto, entinen kaupungintalo Douglasvillessä Georgiassa, Georgian kansainvälinen hevospuisto Conyersissä, Georgiassa, Butts County ja Georgia Probate Court, Old East Point Library.

Tuote on lisätty ostoskoriisi