• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Dumbo

Dumbo on 1941 amerikkalainen animaatioelokuva, jonka on tuottanut Walt Disney Productions ja julkaissut RKO Radio Pictures. Neljäs Disney-animaatioelokuva, joka perustuu Helen Abersonin ja Harold Pearlin kirjoittamaan tarinaan ja jonka Helen Durney on havainnollistanut uutislelun ("Roll-a-Book") prototyypille. Päähenkilö on Jumbo Jr., puoli-antropomorfinen norsu, jolla on julma lempinimi "Dumbo", kuten "tyhmässä".

Häntä pilkataan isojen korviensa vuoksi, mutta itse asiassa hän voi lentää käyttämällä korviaan siipinä. Suurimman osan elokuvasta hänen ainoa todellinen ystävänsä on äitinsä lisäksi Timothy-hiiri - suhde, joka parodisoi stereotyyppistä vihamielisyyttä hiirien ja norsujen välillä.

Dumbo vapautettiin 23. lokakuuta 1941; tehty sekä Pinokkion (1940-elokuva) että Fantasian taloudellisten menetysten kattamiseksi, se oli Disney-studion tahallinen pyrkimys yksinkertaisuuteen ja taloudellisuuteen. 64 minuutissa se on yksi Disneyn lyhimmistä animoiduista ominaisuuksista. Ääni tallennettiin perinteisesti RCA-järjestelmällä. Ääni syntetisoitiin Sonovox-järjestelmällä, mutta se äänitettiin myös RCA-järjestelmällä.

Vuonna 2017 Kongressin kirjasto valitsi elokuvan säilytettäväksi Yhdysvaltain kansallisessa elokuvarekisterissä "kulttuurisesti, historiallisesti ja esteettisesti merkittävänä".

Tim Burtonin ohjaaman elokuvan live-action-sovitus julkaistiin 29. maaliskuuta 2019.

Yhdessä Alice in Wonderlandin kanssa Dumbo oli ensimmäinen Disneyn animaatioelokuvien kaanonista, joka julkaistiin videona. Elokuva julkaistiin alun perin 26. kesäkuuta 1981 VHS: ssä ja Betamaxissa, jonka jälkeen julkaistiin Laserdisc ja CED kesäkuussa 1982. Se julkaistiin uudelleen VHS: ssä ja Betamaxissa osana Walt Disney Classics -sarjaa 6. marraskuuta. 1985. Elokuva julkaistiin uudelleen VHS: ssä ja Laserdiscissä 12. heinäkuuta 1991. Sitä seurasi uusi uusi julkaisu VHS: llä ja Laserdiscillä 28. lokakuuta 1994 osana Walt Disney Masterpiece Collection -kokoelmaa. 23. lokakuuta 2001 julkaistiin 60. vuosipäiväversio VHS- ja DVD-muodossa.

Vuonna 2006 elokuvasta "Big Top Edition" julkaistiin DVD-levyllä. Elokuvan 70-vuotispäivän painos julkaistiin Yhdysvalloissa 20. syyskuuta 2011. 70-vuotisjuhlan painos tuotettiin kahdessa eri paketissa: 2-levyinen Blu-ray / DVD-yhdistelmäpaketti ja 1-levyinen DVD. Elokuva julkaistiin myös elokuvana. Kaikissa 70-vuotisjuhlaversion versioissa on poistetut kohtaukset ja useita bonusominaisuuksia, kuten "Lentoon meneminen: Dumbon tekeminen" ja "Dumbon taika: Ride of Passage", kun taas 2-levyinen Blu-ray-versio sisältää myös pelejä, animoituja lyhytelokuvat ja useita ainutlaatuisia ominaisuuksia. Elokuva julkaistiin uudelleen Blu-ray- ja DVD-levyillä 26. huhtikuuta 2016 sen 75-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tuote on lisätty ostoskoriisi