• Postikuluja 10,60 €
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 69000 tuotetta

 

Ruotsalaiset elokuvat

Ruotsalaiset elokuvat on yhdistetty laatuun, realismiin, sensualismiin ja aitouteen. Hiljaisten elokuvien ajoista lähtien tähän päivään asti ruotsalaisella elokuvalla on ollut enemmän tai vähemmän merkittävä rooli ulkomaisessa elokuvantuotannossa, etenkin Euroopassa ja Yhdysvalloissa (Hollywood).

Ruotsalaisia ​​näyttelijöitä, ohjaajia, elokuvavalokuvaajia, dokumenttielokuvien tekijöitä ja muuta on ylistetty ja palkittu ponnisteluistaan.

Ruotsalaiset elokuvat

Termi "ruotsalainen elokuva" viittaa ruotsalaisiin elokuviin, jotka näytetään elokuvateattereissa, televisiossa, elokuvakanavien ja elokuvaklubien sekä vastaavien jakelukanavien kautta. Tähän kuuluvat tyylilajit, kuten elokuvat, TV-elokuvat, animaatioelokuvat, musiikkielokuvat, dokumentit, itsenäiset elokuvat ja paljon muuta.

 

Mykkäelokuvasta Hollywoodiin

Jotkut heistä ovat menneet ja menevät historiaan eräinä elokuvamaailman suurimmista nimistä: Ingrid Bergman, Lasse Hallström, Greta Garbo, Stellan Skarsgård, Ingemar Bergman, Lena Olin, Alicia Wikander, Noomi Rapace, Max von Sydow, Ruben Östlund ja muut.

Ominaisuudet, jotka luonnehtivat ruotsalaista elokuvaa

- laatu

- aitous

- avoimuus ("ruotsalainen synti")

- arjen realismi

- kaunis kuva

- tilanne komedia

- melankolia ("ruotsalainen melankolia")

- politiikka

 

Miksi ruotsalainen elokuva?

Huolimatta siitä, kiinnostaako sinua elokuvahistoria vai ei, elokuvien, etenkin ruotsalaisten, katseluun liittyy monia etuja. Genreissä, kuten jokapäiväinen komedia, dokumentti, indie ja draama, on lukuisia ruotsalaisia ​​elokuvia, jotka sekä koskettavat että kannustavat naurua.

Elokuvanimikkeiden, kuten Sällskapsresan (1980), Fanny ja Alexander (1982), Mitt liv som hund (1985), Tillsammans (2000) ja Ondskan (2003), katsotaan kuuluvan joihinkin "ruotsalaisiin klassikoihin", jotka heidän olisi pitänyt saada nähnyt. Mutta miksi juuri nämä elokuvat?

Jokainen heistä oli uraauurtava omalla tavallaan ja tyylilajinsa mukaan saapuessaan. Ne perustuvat eräänlaiseen tilannekomediaan, joka puolestaan ​​perustuu tunnustamiseen - johon useimmat ihmiset voivat suhtautua ja joista monet pitävät.

Kun Lasse Hallström ohjasi elokuvan Poika Ingemarista elokuvassa Elämäni koirana, voimme tunnistaa itsemme Ruotsin kesällä, suhteen läheiseen sukulaiseen, joka on sairas, tunteen rakastua ensimmäistä kertaa, harhaluulo kasvaa ja niin edelleen.

Mikael Hofströmin paha on myös jokapäiväisiä ja vakavia aiheita, kuten rankaiseminen, valtarakenteet ja perheväkivalta, eli aiheet, jotka ihmiset voivat omaksua, koska he ovat todenmukaisia ​​elämään ja kuvataan aitoina.

Se, että Sällskapsresanista tuli niin upea menestys, johtuu osittain trendimurroksesta, jota se edusti. Mustasta, syvyydestä ja surusta laiskuuteen, karikatyyriin ja ammottavaan nauruun - riippumatta siitä, kuinka paljon haluamme nähdä pimeyden valkokankaalla, hyvä nauru pidentää loppujen lopuksi elämää!

 

Ruotsin synti

Termistä "ruotsalainen synti", englanniksi "ruotsalaisesta synnistä", on tullut kansainvälisesti hyväksytty termi, joka kuvaa ruotsalaisten luonnostaan ​​liberaalia asennetta ja näkemystä alastomuudesta ja seksuaalisuudesta.

Valkoisella ruudulla elokuvat, kuten "Hän tanssi kesän", "Kesä Monikan kanssa", "Olen utelias - keltainen elokuva" ja "Fäbodjäntan", ovat olleet voimakkaasti mukana "Ruotsin synnissä". tulee laajasti tunnettu käsite.

 

Ruotsalainen melankolia

Bellman, Taube, Lundell, Vreeswijk, Östlund, Bergman, Troell ... Monet ovat suosittuja trubaduureja ja ohjaajia, jotka kantavat tai kantavat melankoliaa, joka vetoaa johonkin syvälle juurtuneeseen ruotsin kansan sieluun.

Käsitteet, kuten "suru", "melankolia" ja "masennus" ovat asioita, joista ruotsalaiset puhuvat itsestään selvinä. Ne ovat myös käsitteitä, jotka edustavat sellaista mielialaa, jolle on ominaista masennus, suru ja / tai puute. Käsitteet, jotka kuvaavat "Ruotsin melankolia".

Ruotsalaisen melankolian sanotaan olevan voimakkainta keväällä, kun käy selväksi, että kaikki lopulta loppuu. Olemme varmasti iloisia sekä valosta, kuumuudesta että kukinnasta, mutta suru ja menetys, että se pian ohittaa, on voimakkaasti läsnä monilla.

Näytöllä ruotsalainen melankolia on kuvattu sellaisten elokuvien kautta kuin Fanny ja Alexander, Jungfrukällan, Du Levande, Spring Uje, kevät, Songs from the 2nd floor, A great fucking Christmas, Mies nimeltä Ove ja Scenes from a wedding. Monien muiden joukossa.

 

Ruotsalaisia ​​elokuvia vuodesta 2019

Musiikkikomedia "Osa sydämestäni", ohjannut Edward af Sillén

Elokuva, joka perustuu taiteilija Tomas Ledinin musiikkiteokseen ja ruotsalaisen Hollywood-tähden Malin Åkermanin pääosassa.

Draama "Tulen taas kotiin jouluna", ohjaajat Ella Lemhagen ja Peter Jöback

Jöbackin ohjaaja debyytti maailman tähdestä, joka palaa kotiin juhlimaan joulua perheensä kanssa. Mukana ovat muun muassa Peter Jöback, Suzanne Reuter ja Johannes Kuhnke.

Draama-dokumenttielokuva "438 päivää", ohjannut Jesper Ganslandt

Draama, joka perustuu Martin Schibbyen ja Johan Perssonin vankeuteen Etiopiassa.

Komedia "Sune - paras mies", ohjannut Jon Holmberg

Elis Gerdt tyttöhurmurana Sune ja Lily Wahlsteen lapsuuden rakkaudena Sofie.

 

Ruotsalaisia ​​elokuvia vuodesta 2020

Draama "Catwalk", ohjannut Johan Skog

Lalehin säveltämällä musiikilla ja mm. Emma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson ja Nicklas Hillberg Glada Hudikteaternista rooleissa.

Omaelämäkerta "Kevät Uje, kevät", ohjannut Henrik Schyffert (johtaja debyytti)

Omaelämäkerrallinen elokuva Uje Brandeliuksesta, tohtori Cosmosin entisestä frontmanista, ja hänen elämästään Parkinsonin taudin kanssa.

Populära produkter i underkategorierna

Tuote on lisätty ostoskoriisi