• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Draama

Draamaelokuvat ovat fiktiota tai puolikirjallisuutta kerronnan tai ns. Kerronnan muodossa. Tällä elokuvalajilla on vakavampi kuin humoristinen sävy, ja sen hyödyllisyys on seurata tarinaa tai tarinaa, jolla on jonkinlainen tausta puhtaasti historiallista, teatterista tai puhtaasti fiktiivisenä tarinana.

Draamaelokuvat DVD-levyllä

Tässä elokuvalajissa jotkut johtavista näyttelijöistä ovat voittaneet palkintoja ja saaneet parhaat arvostelut, ja tässä tyylilajissa elokuvat ovat voittaneet useita Oscareja.

Draamaelokuva voi kuulua mihin tahansa muuhun alaryhmään, kuten draamakomedia, historiallinen draama, romanttinen draama tai toimintadraama. Ehdot riippuvat elokuvassa esitetyistä tapahtumista. Elokuvan genre-draamassa hahmot ovat realistisia ja käsittelevät erilaisia ​​tunneteemoja, joissa hahmot kehittyvät henkilökohtaisesti tai keskenään.

Draamaelokuva kuuluu elokuvalajeihin, joilla on laajimmat spektrit, ja se voi käsitellä useita eri aiheita. Draamaelokuva pyörii usein tavallisten ihmisten ympärillä, jossa voit seurata heidän jokapäiväistä elämäänsä ajanjaksona, jolloin he kohtaavat useita olosuhteita tai kysymyksiä sekä suhteita. Joskus kyse on kuolemasta, vallankumouksellisesta suhteiden muutoksesta tai levottomasta poliittisesta jaksosta, joka asettaa kaiken jonkun olemassaolon huipulle. Draamaelokuvassa tapaat yksilöitä (lähinnä ihmisiä), jotka ovat keskellä juoni, josta kerrotaan täällä ja siellä elokuvantekijän kautta. Draamaelokuva kertoo aina ihmisistä, yksilöistä, jotka ovat joutuneet tilanteeseen, ja siitä, miten nämä ihmiset käsittelevät kyseistä tilannetta ja heidän suhteitaan. Draamaelokuva ei koske tapahtumaa sinänsä, vaan yksilöä.

Draama sisältää usein yhtä tai useampaa näistä ainesosista:

Jonkinlainen emotionaalinen kriisi

Yksilöiden väliset suhteet syvemmällä tasolla

Hahmon henkilökohtainen kehitys

Luokan aukot

Jonkinlainen väkivalta

Sotatapahtumat tai poliittiset muutokset

Köyhyys

Seksuaalinen hyväksikäyttö, huumeiden väärinkäyttö, pahoinpitely

Korruptio

Historialliset tapahtumat

Henkilökohtaiset ratkaisut tai huolet, jotka johtavat hahmoa johonkin emotionaaliseen suuntaan

Psykologiset muutokset ja tapahtumat

Vahvat emotionaaliset ilmaisut

Moraaliset ongelmat

 

Draamassa keskitytään yhteen tai useampaan hahmoon, jotka ovat jossakin muodossa ristiriidassa itsensä tai muiden kanssa jossakin tärkeässä elämässään. Täällä löydetään usein traagisia, emotionaalisesti tuskallisia tapahtumia ja kosketetaan ihmisissä vallitsevia syvimpiä tunteita. Elokuvan aikana tapahtuu yleensä enemmän tai vähemmän odotettu kiista tai tapahtuma, joka johtaa tarinan eteenpäin ja saa aikaan tarkoitetun loppun.

Draamaelokuvan ohjaajan tavoitteena on todella koskettaa katsojaa ja vetää katsoja emotionaalisesti elokuvan tarinaan. Elokuvantekijä haluaa tässä, että draama hiipii katsojan ihon alle, jotta katsoja tuntee elokuvan ja sen tunnemuutokset itsessään. Tarkoituksena on, että elokuva on ajatuksia herättävä ja että katsoja pystyy esittämään kysymyksiä itsestään, tunnistamaan itsensä elokuvan tilanteissa ja pystymään suhtautumaan elokuvan tarinaan. Draamaa käytetään myös muissa medioissa, kuten sarjakuvissa, herättämään katsojan kiinnostusta, joka draaman kautta saa tunteen tarinasta, vaikka se olisi tällä hetkellä katsomasi sarjakuva.

Tästä tyylilajista löydät elokuvia, kuten Life is Wonderful, Fanny and Alexander, Godfather 2, Room, Brokeback Mountain, Titanic, Pride and Prejudice, Taxi Driver, Wild, Gilbert Grape, Cider House Rules, Scarface, Gone with the Wind, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 ja enemmän. Valikoima on suuri, ja tähän lajityyppiin on luotu monia elokuvia vuosien varrella. Draamaelokuvalla ei ole selkeitä rajoituksia tyylilajina, mikä tarkoittaa, että käytännöllisesti katsoen kaikki elokuvat voidaan tavalla tai toisella lajitella tähän tiettyyn lajiin. Mutta kaiken kaikkiaan draamaelokuva keskittyy enemmän itse tarinaan ja antaa enemmän emotionaalista syvyyttä ja luonnetta kuin muiden tarkempien genrien elokuvat. Draamaelokuvaan voi liittyä muita tyylilajeja, kuten draama-komedia, toimintadraama, kauhudraama, pukudraama jne. Yhteistä nimittäjää on kuitenkin se, että aina hahmot ovat tietyssä elämäntilanteessa ja joiden suhteet tai emotionaaliset ominaisuudet syventyvät siten, että elokuva todella koskettaa katsojaa tai pystyy suhteuttamaan siihen yhdessä tavalla tai toisella.

Ensimmäiset draamaelokuvat löytyvät 1920-luvun mykkäelokuvista, joissa näyttelijät kuten Greta Garbo, Charlie Chaplin ja Buster Keaton olivat suurimpia ja tunnetuimpia. 1920-luvulla mykkäelokuvat voittivat kukoistuksensa, ennen toista maailmansotaa Ranska oli johtava mykkäelokuvien tuottaja. Sittemmin USA on kehittänyt useita johtavia projektiyrityksiä, jotka ovat edelleen elossa nykyään, suurimpien elokuvayhtiöiden joukossa muun muassa draamaelokuvatuotannossa.

Tuote on lisätty ostoskoriisi