• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

dvd elokuvat

DVD oli alun perin formaatti, jolla oli korkein kuvan ja äänenlaatu yleiseen kotikäyttöön. Tuotetta käytetään nykyäänkin elokuvien turvallisempaan käyttöön, äänen ja kuvan laatu toimii edelleen nykypäivän standardin mukaisesti ja se kuluttaa vähemmän energiaa kuin suoratoisto.

 

DVD-soitin

 

DVD: n historia

Elokuvahistorian alku on vuodelta 1895 elokuvaajalla, koneella, joka pystyi heijastamaan kuvia tarpeeksi nopeasti luomaan illuusion liikkumisesta. Sekä kyky luoda elokuvia että kyky heijastaa sitä on sittemmin ollut suurten yritysten eikä yksittäisten ihmisten käsissä, mitä se suurelta osin edelleen tekee.

Kun televisio otettiin käyttöön 1950-luvulla, elokuva tuli ihmisten koteihin. Elokuva oli itse asiassa erittäin suosittu vetovoima, jonka televisioyhtiöt olivat halukkaita maksamaan kalliita esitysoikeuksia. Noin kaksi vuosikymmentä myöhemmin kehitettiin videonauha (jota myöhemmin hallitsi kokonaan VHS-kasetti), tekniikka, joka mahdollisti materiaalin tallentamisen televisiosta.

Tärkeintä DVD-levyn motiivien ymmärtämisessä on, että elokuvayhtiöt eivät koskaan olleet todella tyytyväisiä videonauhaan. Vaikka tekniikka tarkoitti sitä, että he voisivat julkaista elokuvansa uudelleen käydessään elokuvateatterissa, se tarkoitti myös sitä, että ihmiset voivat (laitonta) levittää tai jopa vuotaa materiaaliaan. Lopullinen vastaus oli uusi tapa ostaa ja toistaa elokuvia ja TV-ohjelmia. Tuloksena oli DVD-soitin ja se julkaistiin vuonna 1996.

DVD-soittimen ominaisuudet

Saadakseen ihmiset siirtymään uuteen muotoon, he tarjosivat parasta, mitä tuolloin tekniikalla oli tarjottavanaan (kotikäyttöön), laatua, jota ei vielä tänäänkään ole liian päivätty. Se, että levy oli liitetty kiinteään materiaaliin (sen sijaan, että sitä voitaisiin toistaa), tarkoitti myös, että elokuvan jakelijat pystyivät lisäämään valikon, joka antoi kuluttajalle mahdollisuuden liikkua DVD-elokuvissa. Ennen elokuvan katselua voit valita useista eri kielistä ja tekstityksistä. Elokuvassa voit hypätä eri kohtausten välillä ja jopa palata valikkoon, jos unohdit jotain. Elokuvan jälkeen oli usein katsottavaa bonusaineistoa.

DVD: llä oli myös paljon mukavampi taukotoiminto kuin VHS-kasetilla. VHS-kasetti pysähtyi analogisesti pysäyttämällä nauha kirjaimellisesti. Se täyttää tehtävänsä puhtaasti käytännöllisellä tavalla, mutta se näyttää kirjaimellisesti inhottavalta, kun päätät usein eri kehysten väliin, jotka on toistettava tasaisena virtana elokuvan muotoilemiseksi. DVD pysähtyy sen sijaan lasertoiminnolla, joka valitsee edellisen kehyksen. Jokainen, joka katsoo DVD-elokuvaa, voi siis pysähtyä tutkimaan yksityiskohtia tai palata silmissä näkemiisi asioihin. Kaiken kaikkiaan se mahdollistaa elokuvan ja sen taustalla olevien elementtien syventämisen.

DVD vs. VHS

 

Paljon parempi kuvan ja äänenlaatu.

Vie vähemmän tilaa ja on pienempi paino.

Mukavampi taukotoiminto, joka antaa mahdollisuuden nähdä yksityiskohdat.

Valikon käyttö:

1. Eri kielet ja tekstitykset.

Mahdollisuus hypätä eri kohtausten välillä.

3. Usein bonusmateriaali.

 

DVD-elokuvat: edut suoratoistoon verrattuna

 

Kuvan ja äänen laatu

Vaikka muoto on noin 25 vuotta vanha, DVD-elokuvia ei ole kovin päivätty niiden kuvan ja äänen laadun suhteen. Syy tähän johtuu samasta periaatteesta kuin miksi vinyylilevyillä on edelleen haluttu ääni. Kun sisältö luodaan fyysisellä tuotteella, aineellisen sisällön siirto tapahtuu suoraan. Mutta jos se on tarkoitus koodata ykkösiksi ja nolliksi ja lähettää sitten digitaalisesti, materiaali on pakattava.

Konkreettisessa vertailussa DVD-levyjen pikselimäärä on tuskin puolet tavallisesta HD: stä, mutta ero on paljon pienempi, koska sillä on parempi kontrasti väreissä, mikä tarkoittaa, että kukin pikseli ei ole havaittavissa niin paljon. Ääniraita on vieläkin samanlainen kuin nykyinen standardi ja sitä on vielä helpompi liittää kaiutinjärjestelmiin. Jos sisällytät myös sen jatko-blurayn (joka julkaistiin kansainvälisesti vuonna 2006), elokuville ei ole digitaalista palvelua, joka tarjoaisi samanlaisen äänen ja kuvan, vaikka se voi olla melko lähellä.

Omistusoikeus

Joitakin elokuvia on vaikea, ellei mahdotonta, löytää laillista verkosta. Siellä DVD-elokuvat ovat erittäin hyvä täydennysosa. Mutta pääsemättömän materiaalin lisäksi DVD-elokuvat tarkoittavat myös takuuta siitä, että omistat siellä olevan sisällön ja että tilanne ei muutu. Tämä on tärkeää, koska suoratoistopalvelut vaihtavat usein materiaaliaan osana markkinointistrategioita.

Jos olet yleensä keräilijä, DVD-elokuvilla on myös monia osia, jotka tekevät niistä tyydyttävän. DVD-elokuvat antavat sinulle omistusoikeuden materiaaliin, jonka luomiseen useat ihmiset ovat panostaneet huomattavan määrän elämästään, ja sitten pakattu pariksi tunniksi parhaimmillaan. On erityinen tunne, että sinulla on kopio tällaisesta materiaalista, varsinkin mitä pidät itse paljon. Voit myös lajitella elokuvia useilla eri tavoilla, kuten tyylilajin, alkuperämaan tai ohjaajan mukaan.

Populära produkter i underkategorierna

Tuote on lisätty ostoskoriisi