• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

dokumentärfilm på blu-ray

Dokumentille on ominaista, että se perustuu tosielämään tai maailmaan. Joten se ei ole fiktio tai jotain, joka tapahtuu käsikirjoituksen jälkeen. Niin kauan kuin näitä sääntöjä noudatetaan, sinulla on pitkälti vapaus dokumenttielokuvien suhteen.

Nämä elokuvat voivat olla myös eri aiheista, kuten villieläimistä, tietystä kulttuurista, julkkiksista tai historiallisista tapahtumista. Täällä Filmhyllanissa on laaja valikoima dokumenttielokuvia sinulle, jotka etsit jotain mielenkiintoista, joko huvin vuoksi tai siksi, että haluat oppia lisää jostakin.

 

Dokumentit - yksi vanhimmista tyylilajeista

Dokumenttielokuva voidaan jäljittää ensimmäisen elokuvan tuotantoon, jonka sanotaan olevan juuri ennen vuotta 1900. Jotkut ensimmäisistä elokuvista esittivät tyypillisiä jokapäiväisiä tilanteita ja käsittelivät yleensä dokumenttihahmoja. Yksi ensimmäisistä dokumenttielokuvista luotiin kuitenkin vuonna 1922. Se oli Robert J.Flahertyn elokuva Nanook of the North, joka kertoo kuinka arktiset metsästäjät ja miten he elivät. Siitä lähtien on kuitenkin luotu useita muita todellisuuspohjaisia ​​elokuvia, jotka kertovat vähän kaikesta. Tänään löydät helposti valtavan valikoiman elokuvia tästä tyylilajista. Vain mielikuvitus asettaa rajat, joille dokumentit voit uppoutua.

 

Löydä suosikkisi täältä

Täältä Filmhyllanista löydät laajan valikoiman dokumentteja. Joten löydät tarkalleen elokuvan, joka kiinnittää huomiosi. Löydät sekä ruotsalaisia ​​että ulkomaisia ​​dokumentteja. Lisäksi molempia on upouusia elokuvia halvemmalla rahalla, ja niitä käytetään myös vielä halvempaan elokuvaan. Tarjous täydennetään ajoittain myös silloin, kun saamme lisää elokuvia. Tämän vuoksi on suositeltavaa katsoa joskus, jotta et menetä suosikkejasi, kun ne näkyvät tarjouksessa.

 

Dokumentit bluraysta

Blurayssa on paljon hyviä dokumentteja, jotka avaavat silmät todellisuuden täysin uusille näkökohdille. Hyvä dokumenttielokuva näyttää yksinkertaisesti uuden osan maailmaa, jota et ole aiemmin ajatellut.

Dokumenttiominaisuudet

Ihmisillä on aina ollut halu kertoa ja jakaa erilaisia ​​tarinoita. Teknisen kehityksen myötä myös tarinankerronta on muuttunut. Dokumentaarinen kerronta ulottuu kauas taaksepäin, luolamaalauksista nykypäivän bluray-dokumentteihin. Hyvän dokumenttielokuvan tulisi kiinnittää katsojan huomio uuteen ja olla iloinen kertoessaan selkeästä näkökulmasta. Dokumenttielokuvassa haluat keskittyä todellisuuteen, toisin kuin elokuva. Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

Antaa mahdollisimman neutraalin kuvan kohteesta, johon se keskittyy.

Esittää kysymys tavalla, jonka avulla katsoja voi ottaa kantaa.

Antaa elämä tarinalle, joka saa esityksen eläväksi katsojalle, ilman että sitä sen vuoksi pidetään kuvitteellisena kuin elokuva.

 

Dokumenttielokuvien edut

Dokumenttielokuvista odotetaan usein tiettyjä odotuksia, minkä vuoksi ne näyttävät usein samoilta. Mutta tietysti on suuria eroja, kuten kaikessa elokuvantekijässä. Odotukset koskevat usein etiikkaa, tuotantoa ja sitä, mitä se edustaa. Sen uskotaan edustavan todellisuutta. Siksi on suuri vastuu, jonka dokumenttielokuvien tekijöillä on käytettävissään. Dokumenttielokuvien etuna on, että ne pystyvät kuvaamaan asioita, jotka muuten saattavat joutua varjoon. Elokuvan avulla tiettyjä asioita voidaan kaunistaa luomaan mahdollisimman viihdyttävä elokuva. Dokumenttielokuva ei yleensä viihde samalla tavalla. Voi olla vaikea piirtää tarkkaa rajaa dokumenttielokuvan ja tavallisen elokuvan välille. Dokumenttielokuvilla on jossain määrin paljon yhtäläisyyksiä raportin kanssa, mutta sillä ei tarvitse olla suoraviivaista journalistista lähtökohtaa samalla tavalla. Dokumenttielokuvan lisäksi on myös draama-dokumentti. Tämä voi koskea aiheita, joista vain puuttuu visuaalista materiaalia. Se voi olla kuvaus muinaisista kuninkaista, ja näyttelijöitä käytetään sitten visuaaliseen tulkintaan historiasta. Sitten tämä perustuu yleensä pyhiin kirjoituksiin ja muihin tosiseikkoihin, joihin sinun on nojattava.

Keksi jo vuonna 1926

Itse sana dokumentti on itse keksitty jo vuonna 1926 dokumentin luoja John Grierson. Sitten hän tarkasteli elokuvaa, jonka hän piti "dokumentaarisena arvona", joka voidaan kääntää suunnilleen dokumentaariseksi arvoksi. Tätä termiä alettiin sitten käyttää laajemmin ja kuvata yhä useampia elokuvia, jotka yrittivät dokumentoida todellisuutta enemmän tai vähemmän sellaisenaan. Sana asiakirja tulee ranskasta ja tarkoittaa "kirjallista todistetta", joka voi antaa elokuville tietyn aseman totuuden kantajana. Tässä on hienoja dokumenttielokuvia, jotka ovat välttämättömiä kodin hämärässä hyllyssä.

Tuote on lisätty ostoskoriisi