• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Actionfilm

Ei ole epäilystäkään siitä, että toimintaelokuvista nauttii parhaiten hyvän tekniikan avulla. Yksi parhaista tavoista nauttia toimintaelokuvasta on katsoa se blurayltä. Näin saat sekä upean elokuvan että suuren resoluution, jonka ansiosta näet yksityiskohtia, jotka muuten jäisivät huomaamatta.

Toimintaelokuvien tekijät

Termi toimintaelokuva tulee englannin kielen sanasta action. Tavallaan sana action kiteyttää koko genren. Yleensä toimintaelokuvat ovat nopeatempoisia, ja päähenkilö tai päähenkilöt kohtaavat usein vaikeita haasteita. Toimintaelokuvan tiedetään genrenä sisältävän jonkin verran väkivaltaa, sekä lähikuvia että suuria taisteluita. Samaan aikaan tämäntyyppisissä elokuvissa on myös sankari, hyvät ja pahikset. Nykyaikaisissa toimintaelokuvissa takaa-ajot, extreme-urheilu ja muut nopeat ajoneuvot ovat myös yleisiä elementtejä.

Ei ihme, että kaikkien aikojen sadan menestyneimmän elokuvan joukossa monet niistä ovat toimintaelokuvia. Toimintaelokuvat sopivat useimmille ihmisille, ja on olemassa toimintaelokuvia aikuisille, lapsille ja nuorille. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen voi löytää itselleen sopivia elokuvia genrestä. Toimintaelokuva on todella tavallista suurempi elämys, valitsitpa minkä genren tahansa. Jos teet elokuvakokemuksesta myös erityisen, olet ratkaissut hienon elokuvaillan koodin.

Mikä on toimintaelokuva?

Toimintaelokuvagenre kertoo yleensä yhdestä tai useammasta päähenkilöstä, jotka joutuvat konfliktiin jonkin tai jonkun kanssa. Yleensä tämän genren elokuvat perustuvat klassiseen asetelmaan sankarista, päähenkilöstä, jolla on tehtävä, ja roistosta, antagonistista, jonka on estettävä tämä tehtävä. Myös läheisesti toisiinsa liittyviä seikkailu- ja fantasiagenrejä voidaan kuvata samalla tavalla. Samaan aikaan useimmissa elokuvagenreissä on jonkinlainen päähenkilö ja antagonisti. Toimintaelokuvan erottaa muista lajityypeistä se, että päähenkilön kulkema tie on usein täynnä haasteita, seikkailuja ja mieluiten yhtä tai useampaa väkivaltaista taistelua.

Yleisessä kielenkäytössä genrestä käytetään usein pelkkää nimitystä toimintaelokuva, vaikka yleisesti käytetään myös termiä toimintaelokuva.

Toimintaelokuvien keskeiset piirteet kautta historian

Toimintaelokuvassa voi olla kyse mistä tahansa, suurista taisteluista ja haasteista pienempiin lähitaisteluihin ja henkilökohtaisiin taisteluihin. Toisin sanoen elokuvat voivat kertoa mistä tahansa, maailman pelastamisesta tuholtaan tai yksittäisen perheen sisäisistä ristiriidoista. Nykyaikaiset toimintaelokuvat sisältävät usein erilaisia erikoistehosteita, stuntteja ja muita elementtejä, jotka lisäävät toiminnan intensiteettiä.

Toimintaelokuva genrenä on ollut osa elokuvahistoriaa sen perustamisesta lähtien. Jopa vanhoissa mykkäelokuvissa voi löytää toiminnan elementtejä. Vaikka lajityyppi ei ehkä saanut suurta vaikutusta ennen kuin äänielokuva tuli osaksi teollisuutta, esimerkki varhaisesta toimintaelokuvasta on Alfred Hitchcockin The Last Minute. Tämä elokuva sai ensi-iltansa jo vuonna 1959.

Toinen tärkeä elokuva genrelle oli ensimmäinen James Bond -elokuva 1960-luvun lopulla. Alla on luettelo eräistä genren tärkeimmistä elokuvista.

James Bond

Tämä elokuvasarja on epäilemättä jättänyt suuren jäljen toimintaelokuvien genreen. Nämä elokuvat ovat auttaneet tuomaan genren yhä suuremman yleisön tietoisuuteen, mutta niistä on myös tullut tärkeitä vertailukohtia genren kehitykselle kautta historian.

Hyvä, paha ja ruma

Tämä elokuva on todella antanut spagettiwesternille uudet kasvot. Se on myös hyvä esimerkki siitä, miten toimintaelokuvissa usein yhdistetään eri genret samassa elokuvassa. Tässä tapauksessa kyseessä on toimintaelokuva, joka sijoittuu villin lännen aikakauteen, joten se on yhdistelmä lännenelokuvaa ja toimintaelokuvaa. Muita esimerkkejä genreistä, jotka usein sopivat yhteen toiminnan kanssa, ovat toimintatrillerit tai toimintaelokuvat, joissa on koomisia elementtejä, eli toimintakomediat.

Terminaattori

Tämä toimintaelokuva on myös todellinen genren klassikko. Tosin, kuten monet muutkin toimintaelokuvat, myös se perustuu useampaan kuin yhteen elokuvagenreen. Tämä on ennennäkemätön tieteistoimintaelokuva. Elokuvassa on monia lajityypin klassisia elementtejä, mutta se sisältää myös tieteiselokuville tyypillisiä elementtejä.

Toimintaelokuvat ovat parhaita bluraylla

Riippumatta siitä, minkälaisesta toimintaelokuvasta pidät, on yksi asia, joka yhdistää niitä kaikkia. Kaikkia toimintaelokuvia parantaa tekniikka, jolla niitä katsellaan. Mikään ei ole tylsempää kuin katsoa huonolaatuisia toimintaelokuvia pieneltä ruudulta. Jos haluat viedä elokuvaillan aivan uudelle tasolle, varmista, että voit toistaa suosikkielokuvasi hyvällä valkokankaalla ja hyvässä muodossa. Bluray on esimerkki formaatista, joka sopii hyvin toimintaelokuviin.

Tietoja bluraysta

Bluray on formaatti, johon tallennetaan elokuvia tai muuta erilaista mediaa. Tässä yhteydessä bluray toimii kuten mikä tahansa muu filmilevy. Suurin ero esimerkiksi blurayn ja DVD:n välillä on kuitenkin se, että Bluraylle mahtuu paljon enemmän materiaalia ja elokuvan laatu on paljon parempi.

Bluray-levyjen tekniikassa käytetään sinistä laseria useimpien muiden tallennuslevyjen perinteisen punaisen laserin sijasta. Tämä tarkoittaa, että bluray-levylle mahtuu enemmän materiaalia kuin esimerkiksi DVD-levylle. Näin useampi kuin yksi elokuva mahtuu bluray-levylle tai ylimääräiselle lisämateriaalille.

Kun valitset toimintaelokuvan bluray-muodossa, saat rahoillesi sekä enemmän elokuvaa että ekstroja. Joissakin tapauksissa bluray-levyillä julkaistaan jopa useita toimintaelokuvia. Voit esimerkiksi saada useita James Bond -elokuvia samalle levylle. Samoin jos päätät investoida bluray-julkaisuun, voit saada parempilaatuisia elokuvia. Tämä johtuu osittain siitä, että levyllä on enemmän materiaalia ja että elokuvaa ei tarvitse pakata samalla tavalla. Lisäksi bluray on niin moderni formaatti, että laatu on yleensä parempi kuin muissa vanhemmissa formaateissa.

Jos haluat saada parhaan mahdollisen hyödyn parhaista toimintaelokuvista, sinun kannattaa ostaa ja katsoa elokuva bluraylla.

Tuote on lisätty ostoskoriisi