• Postikuluja 6,67 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 94000 tuotetta

 

Actionfilm

Epäilemättä toimintaelokuvista nautitaan parhaiten hyvän tekniikan avulla. Yksi parhaista tavoista katsella toimintaelokuvia on katsoa se bluraylla. Tällä tavoin saat sekä upean elokuvan että suuren tarkkuuden, jonka avulla voit nähdä yksityiskohtia, joita muuten saatat unohtaa.

Toimintaelokuvat

Termi toimintaelokuva tulee englanninkielisestä sanasta action, action. Tavallaan sana toiminta tiivistää koko genren. Toimintaelokuvien tempo on yleensä korkea, ja päähenkilöllä tai päähenkilöillä on usein vaikeita haasteita. Toimintaelokuva tyylilajina tunnetaan sisältävän väkivaltaa, sekä lähitaisteluita että suuria taisteluita. Samanaikaisesti tämän tyyppinen elokuva sisältää myös sankarin, hyvän ja pahan. Nykyaikaisissa toimintaelokuvissa myös autojahdit, extreme-urheilulajit ja muut nopeat ajoneuvot ovat yleisiä elementtejä.

Ei ole ihme, että kaikkien aikojen sadan menestyneimmän elokuvan joukossa monet niistä ovat toimintaelokuvia. Toimintaelokuvat sopivat useimmille ihmisille, ja toimintaelokuvia on sekä aikuisille, lapsille että nuorille. Tämän avulla jokainen voi löytää elokuvia itselleen sopivasta tyylilajista. Toimintaelokuva on todella poikkeuksellinen kokemus riippumatta siitä, minkä elokuvan valitset. Jos panostat myös vähän ylimääräistä elokuvakokemuksen tekemiseen tavallisesta poikkeavasta kokemuksesta, olet rikkonut todella hyvän elokuvaillan koodin.

Mikä on toimintaelokuva?

Toimintaelokuva tyylilajina kertoo yleensä yhdestä tai useammasta päähenkilöstä, jotka joutuvat ristiriitaan jonkin tai jonkun kanssa. Useimmiten tämän tyylilajin elokuvat perustuvat klassiseen lähestymistapaan sankarin, päähenkilön, jolla on tehtävä, ja pahan, antagonistin, kanssa, jonka on lopetettava tämä tehtävä. Samalla tavalla on myös mahdollista kuvata läheisesti toisiinsa liittyviä seikkailuja ja fantasioita. Samaan aikaan useimmissa elokuvalajeissa on jonkinlainen päähenkilö ja antagonisti. Toimintaelokuvan erottaa muista tyylilajeista se, että polku, jonka päähenkilön on mentävä läpi, on usein vuorattu joukolla haasteita, seikkailuja ja usein yhtä tai useampaa väkivaltaista taistelua.

Kansanperinnessä genrejä kutsutaan usein vain toiminnaksi, vaikka termi toimintaelokuva on myös yleinen.

Toimintaelokuvan tärkeimmät ominaisuudet koko historian ajan

Toimintaelokuva voi olla kaikkea suurista taisteluista ja haasteista pienempiin lähitaisteluihin ja henkilökohtaisiin taisteluihin. Elokuvat voivat siis olla mitä tahansa maailman pelastamisesta sen kaatumisesta yksittäisen perheen sisäisiin konflikteihin. Nykyaikaiset toimintaelokuvat sisältävät usein erilaisia ​​erikoistehosteita, temppuja ja muita asioita, jotka auttavat lisäämään toiminnan voimakkuutta.

Toimintaelokuva tyylilajina on ollut elokuvahistoriassa alusta asti. Jopa vanhojen mykkäelokuvien joukosta on mahdollista löytää toimintaelementtejä. Vaikka tyylilajilla ei ehkä ole ollut suurta vaikutusta, ennen kuin äänielokuvasta tuli osa teollisuutta. Esimerkki varhaisesta toimintaelokuvasta on Alfred Hitchcockin The Last Minute. Elokuva esitettiin vuonna 1959.

60-luvun lopulla tuli toinen tärkeä elokuva tyylilajille, nimittäin ensimmäinen elokuva James Bondista. Alla on luettelo genren tärkeimmistä elokuvista.

James Bond

Tämä elokuvasarja on epäilemättä jättänyt suuren vaikutuksen toimintaelokuvaan tyylilajina. Paitsi että nämä elokuvat ovat myötävaikuttaneet siihen, että yhä suurempi yleisö avaa silmänsä tyylilajille, niistä on myös tullut tärkeitä vertailukohtia genren kehitykselle koko historian ajan.

Hyvä, huono, ruma

Tämä elokuva on todella antanut spagettiliivalle kasvot. Se on myös hyvä esimerkki siitä, kuinka toimintaelokuvat yhdistävät usein erityyppisiä genrejä samassa elokuvassa. Tässä tapauksessa se on toimintaelokuva, joka tapahtuu villin lännen aikakaudella, mikä tekee siitä yhdistelmän länsimaisen elokuvan ja toimintaelokuvan. Muita esimerkkejä tyylilajeista, jotka usein yhdistyvät toimintaan, ovat toimintatrillerit tai koomisten elementtien sisältämät toimintaelokuvat, toimintakomediat.

Terminaattori

Tämä toimintaelokuva on myös todellinen tyylilaji. Vaikka useiden muiden toimintaelokuvien tavoin se perustuu myös useampaan kuin yhteen elokuvalajiin. Tämä on vertaansa vailla oleva science fiction -elokuva. Elokuvassa on monia tyylilajissa klassisia elementtejä, mutta se sisältää myös tieteiselokuville tyypillisiä elementtejä.

Toimintaelokuvat ovat parhaita bluraylla

Ei ole väliä minkälaista toimintaelokuvaa pidät, yksi asia yhdistää ne kaikki. Kaikkia toimintaelokuvia parantaa tekniikka, jonka valitset elokuvan katseluun. Ei ole mitään tylsää kuin huonolaatuisten toimintaelokuvien katselu pienellä näytöllä. Jos haluat nostaa elokuva-iltasi uudelle tasolle, sinun on varmistettava, että voit toistaa suosikkielokuviasi hyvällä näytöllä ja hyvässä muodossa. Esimerkki toimielimille todella mukautetusta muodosta on epäselvä.

Lyhyesti bluraysta

Bluray on muoto elokuvien tai muunlaisen median tallentamiseen. Tässä yhteydessä on kyse siitä, että bluray toimii kuten mikä tahansa muu levy, jossa on elokuva.

Tuote on lisätty ostoskoriisi