• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

pehmolelut

pehmolelut eivät ole mikään lelu. Pehmuste täyttää lapsen syvemmät tarpeet. Lapselle pehmolelu edustaa ennen kaikkea rauhoittavaa vanhempaa.

Lapset kokevat pehmolelut ja tuttihuovat, jotka yhdistävät turvallisen vanhemman ja ympäröivän, tuntemattoman maailman. Samat tunteet, jotka lapsi yhdistää vanhempaan, yhdistävät sen myös pehmoleluun.

pehmolelut - pehmeää turvallisuutta ankarassa maailmassa

Psykologit kutsuvat tämän tyyppistä pehmopaperia siirtymäkohteeksi, ja yhtä monta lasta kuvailee myös suhdettaan pehmoleluun. Siitä tulee kuin paras ystävä tai sisarus, mukavuus, kun olet surullinen, ja turvallisuus, jos joudut nukkumaan yksin. Ei ihme, että monet pehmolelut saavat oman, ainutlaatuisen nimensä.

Pehmolelu

lohdutuksia ja rauhoituksia

myötävaikuttaa turvallisuuteen

edustaa vanhempaa

täyttää kiireelliset ja todelliset tarpeet

 

Lapsi ja pehmolelu ovat hyvin erityisiä. Monissa tapauksissa pehmolelu muuttuu perheenjäseneksi ja melkein eläväksi. Näin Linda, joka on nyt aikuinen, kuvailee omaa pehmoleluaan, jota hän on kantanut mukanaan lapsuudesta lähtien ja jonka sallittiin muuttaa hänen kanssaan kotoa:

"En koskaan antaisi minkään tapahtua herra Porkkana. Tiedän, että hän ymmärtää minua. Joskus tuntuu siltä, ​​että hän on pettynyt minuun, kun jätän hänet täysin yksin sängyssäni koko päiväksi. Jos televisiossa näkyy jotain epämiellyttävää, käännän hänet pois jotta hän ei näe. Muuten hänellä voi olla painajaisia. "

Oma täytetty eläin saa usein myös oman tuoksunsa. Monet lapset kieltäytyvät antamasta täytettyjä eläimiään pesemään, koska ne haistavat "vieraita" pesun jälkeen. Tuoksu lisää turvallisuutta.

Linda sanoo, että hänen äitinsä hoiti ja keitti, täytti ja pesi herra Porkkanaa aina päivinä, jolloin hän ei ollut kotona. Hän toivoo, että hänen äitinsä on pettänyt hänet käsin, koska ajatus herra Carrotin hukkumisesta pesukoneessa on erittäin epämiellyttävä.

Joo. Linda tietää hyvin, että herra Porkkana ei ole oikeastaan ​​elossa, mutta ajatus, että hän on edelleen "olemassa", tuntuu hyvältä. On tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että jopa aikuiset voivat hyötyä pehmoleluista. Ne voivat rauhoittaa ahdistusta. Yleensä yöllä makaat hereillä ja voit tuntea ahdistusta ja epämukavuutta. Halkaisemalla pehmolelu, voit vähentää omia huoliasi. Tällä tavalla tuntuu siltä, ​​että jaat tunteesi jonkun muun kanssa ja stressitasot laskevat.

Pehmeät lelut antavat lapsille turvallisuutta, ja niitä voidaan käyttää myös tunteiden kouluttamiseen ja empatian lisäämiseen. Monissa esikouluissa pehmolelut saavat olla lasten kanssa koko päivän eikä vain silloin, kun he nukkuvat illallisella. Pelaaminen kehittää lasten kognitiivisia taitoja. Se auttaa heitä ajattelemaan, löytämään, suunnittelemaan, ratkaisemaan ongelmia, muistamaan, tekemään päätöksiä ja keskittymään. Oppimista ja kielen kehittämistä tuetaan myös leikin avulla. Tällä tavoin pehmolelu voi toimia opettajana.

Lapsilla on yleensä enemmän nallekarhuja, kaneja, nukkeja ja tutteja. Suurin osa heistä pysyy persoonattomina ja päätyy ullakolle tai myydään edelleen tarvitseville. Mutta täytetyt eläimet, joihin lapsi luo siteen, ovat korvaamattomia.

Mikä tekee pehmoletusta erityisen lapselle, ei ole aina helppo tietää. Joskus ei kuitenkaan riitä mikä tahansa nallekarhu. Lasten sarjoissa ja animaatioissa on lukemattomia erilaisia ​​hahmoja. Yksi näistä voi herättää unelman aivan omasta "vihaisesta linnusta". Nykyään on olemassa lukuisia oheislaitteita, kauppatavaraa, jotka täyttävät nämä erityistarpeet.

Ehkä lapsi näkee itsensä sankariroolissa ja ehkä juuri sen hänen täytyy tuntea olonsa silloin tällöin? Kun elämäsi ympärilläsi tuntuu epävarmalta ja arvaamattomalta, pikku itsetuntoa voidaan lisätä pehmolelutarhan avulla. Joku etsimään, joku jakamaan tunteitaan. Ehkä jopa joku, joka suojaa, kuten amuletti. Tavaroiden kautta löydät usein jonkun, johon voi samastua. Joku, jonka tunnistat itsesi.

Pehmustetusta eläimestä voi tulla myös lapsen oma vauva, joku, jota hän itse suojelee ja hoitaa. Arkuus ja läheisyys ovat ihmisen välttämättömiä tarpeita. Jos lapsen turvallinen syleily ei ole aina käytettävissä, hän voi oppia rauhoittumaan huolehtimalla täytetystä eläimestään.

Pehmustettua eläintä voidaan käyttää myös puhumaan tunteista kotona. Se voi olla kuin tulkki, joka kertoo kuinka äiti ja isä tuntevat, miten sisarukset tuntevat ja kuinka lapsi itse kokee tunteensa. Se voi lisätä ymmärrystä ja myötätuntoa perheenjäsenten välillä.

Vanhempana haluat parasta lapsellesi. Haluat sen tuntuvan hyvältä ja menestyvän elämässä. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä ja kysyä itseltäsi kysymys: mitkä ovat arvot, joita itse asiassa opetan lapsilleni? Mitä tunteita annan lasteni tuntea? Onko kunnossa olla surullinen ja tarvitseva vai onko sinun aina oltava onnellinen, vahva ja hyvä? Annanko itseni tuntea kaikki tunteet vai työnnän jotain pois? Tunteet, joita vanhemmat eivät osoita, tunnetaan yleensä joka tapauksessa. Ne löytyvät ilmakehästä, kehon kielestä, katseesta, annetuista huokauksista ja äänen tilasta. On mahdollista pettää itseään, mutta ei ole mahdollista pettää lasta, kun on kyse aidoista tunteista.

Jos välität avoimuutta lapsellesi, sinulla ei ole mitään syytä piilottaa omia tunteitasi, oletpa sitten pettynyt tai surullinen. On oltava kunnossa näyttää tunteesi niin kauan kuin otat vastuun niistä?

Tuote on lisätty ostoskoriisi