• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Frozen

Frozen on Walt Disney Animation Studiosin tuottama ja Walt Disney Picturesin julkaisema vuoden 2013 amerikkalainen 3D-tietokone-animoitu musiikillinen fantasiaelokuva. Disneyn 53. animaatioelokuva on saanut inspiraationsa Hans Christian Andersenin sateesta "Lumikuningatar" vuodelta 1844.

Se kertoo tarinan pelottomasta prinsessasta, joka lähtee matkalle vankan jäämiehen, uskollisten porojen ja naiivin lumiukon kanssa etsimään ulkomaalaista sisartaan, jonka jäiset voimat ovat vahingossa valloittaneet hänen valtakuntansa ikuisen talven aikana.

Frozen kävi läpi useita tarinakäsittelyjä ennen tilaamista vuonna 2011, ja käsikirjoituksen kirjoitti Jennifer Lee, joka ohjasi myös Chris Buckin kanssa. Elokuvassa esiintyvät Kristen Bellin, Idina Menzelin, Jonathan Groffin, Josh Gadin ja Santino Fontanan äänet. Christophe Beck palkattiin säveltämään elokuvan orkesteripartituuri, kun taas Robert Lopez ja Kristen Anderson-Lopez kirjoittivat kappaleet.

Frozen sai ensi-iltansa El Capitan -teatterissa Hollywoodissa, Kaliforniassa 19. marraskuuta 2013, julkaistiin rajoitetusti 22. marraskuuta ja meni yleiseen teatterianalyysiin 27. marraskuuta. Se sai kiitosta grafiikastaan, käsikirjoituksistaan, teemoistaan, musiikista ja ääninäytöksistä; joidenkin elokuvakriitikoiden mielestä Frost on paras Disneyn animaatioelokuva tutkimuksen renessanssikaudesta lähtien. Elokuva saavutti myös merkittävää kaupallista menestystä ja ansaitsi 1,280 miljardia dollaria maailmanlaajuisissa lipputuloissa, mukaan lukien 400 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja 247 miljoonaa dollaria Japanissa. Se ylitti Toy Story 3:n (jonka myös Disney jakoi) aikansa eniten tuottaneeksi animaatioelokuvaksi sekä eniten tuottaneeksi musikaaliksi, ennen kuin Lion King 2019 -versio ylitti sen; se on myös luokiteltu kaikkien aikojen 16. eniten tuottaneeksi elokuvaksi, vuoden 2013 eniten tuottaneeksi elokuvaksi ja Japanin kolmanneksi eniten tuottaneeksi elokuvaksi. Se oli myös eniten tuottanut elokuva naisohjaajan kanssa Yhdysvaltojen tulojen suhteen, kunnes Warner Bros ylitti sen. Kuvia Wonder Woman. Vuonna 2014 myydyn yli 18 miljoonan elokuvan myötä se tuli Yhdysvaltojen myydyimpien elokuvien luetteloon. Tammikuuhun 2015 mennessä Frostista oli tullut kaikkien aikojen myydyin Blu-ray-levy Yhdysvalloissa.

Frozen voitti kaksi Oscaria parhaasta animaatioelokuvasta ja parhaasta alkuperäisestä kappaleesta ("Let It Go"), Golden Globe -palkinnon parhaasta animaatioelokuvasta, BAFTA-palkinnon parhaasta animaatioelokuvasta, viisi Annie-palkintoa (mukaan lukien paras animaatio), kaksi Grammy-palkintoa parhaasta visuaaliset ääniraidat visuaaliselle medialle ja parhaat visuaaliseen mediaan kirjoitetut kappaleet ("Let It Go"), ja kaksi kriitikoiden vaalielokuvapalkintoja parhaasta animaatioelokuvasta ja parhaasta alkuperäisestä kappaleesta ("Let It Go"). Animaatio lyhyt jatko-osa, Frozen Fever, ensi-iltansa 13. maaliskuuta 2015, animaatio Feature Olaf's Frozen Adventure, ensi-ilta 22. marraskuuta 2017, ja pitkäaikainen jatko, Frost II, julkaistiin 22. marraskuuta 2019.

Tuote on lisätty ostoskoriisi