• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

blurayfilmer

Elokuvien ostaminen Bluray-levyllä on suuri etu niille, jotka haluavat katsella elokuvia HD-tasoisena eli korkearesoluutioisena sekä äänen että kuvan osalta.

Blurayn kehityksen ansiosta voimme katsoa korkealaatuisia elokuvia korkealla resoluutiolla ja paremmalla äänentoistolla.

Bluray-elokuvat

Tämä on antanut meille mahdollisuuden kokea elokuvaa kotona aivan eri tavalla kuin aiemmin. Bluray on nykyään yleisempi kuin DVD, mikä on myös vaikuttanut tarjontaan. Bluray-elokuvien valikoima on laajempi kuin DVD-levyjen. Jos olet kiinnostunut ja ylpeä elokuvien omistamisesta, sinulla voi olla vankka kokoelma bluray-elokuvia.

Blurayn edut

Elokuvien ostamisessa ja katsomisessa bluraylta on paljon etuja internetin kautta tapahtuvan suoratoiston sijaan. Tässä osiossa kerromme lyhyesti blurayn eduista, joita käsittelemme sitten hieman syvällisemmin.

Valinta on parempi

Omistat elokuvan ja voit katsoa sen uudelleen niin monta kertaa kuin haluat.

Et tarvitse internetyhteyttä

Laatu on parempi

 

Bluray on formaatti, joka on suunniteltu suurikapasiteettista dataa ja korkealaatuista videokuvaa varten. Levyn kapasiteetti mahdollistaa jopa 1080p:n HD-videokuvauksen. Äänikanavat ovat 7.1 ja pakkaamattomat. Verkkoyhteyksiä on parannettu, ja sen tallennus- ja tiedonsiirtomäärät ovat suuremmat, jopa 5G B:n luokkaa.

Sitten on vielä ero itse muotoilussa. Voit esimerkiksi hyödyntää kuva kuvassa -ominaisuutta, ja valikkointegraatiota on parannettu lisäämällä vuorovaikutteisuutta sekä navigointia toistettavan videon päällä, johon pääset helposti käsiksi.

Laadun lisäksi Blu-ray-soittimella itsellään on joitakin etuja, esimerkiksi:

Kapasiteetti

Bluray-levyllä on kyky tallentaa suuria määriä tietoa. Tavalliselle levylle voidaan tallentaa keskimäärin 250 Gt tietoa.

Turvallisuus

Monet ihmiset eivät ajattele, että bluray-levyissä on sisäänrakennettuja järjestelmiä, jotka auttavat suojaamaan ja varmistamaan, että videota tai ääntä ei kopioida ja että luvattomat laitteet eivät pääse käsiksi soittimeen.

Bluray-elokuvat

Kuten olet varmasti jo ymmärtänyt, bluraylla on monia etuja. Sekä pelaajan että elokuvien osalta. Siirrymme siis bluray-elokuvien etuihin.

Laatu

Se on mainittu jo aiemmin artikkelissa, mutta se on syytä tuoda esiin uudelleen. Bluray-elokuvien laatu on paljon parempi kuin jos katsot DVD:ltä tai katsot elokuvia suoratoiston kautta. Etenkin kun on kyse uusista Hollywood-elokuvista, jotka CGI:n (erikoistehosteiden) ansiosta ovat bluraylla vielä terävämpiä.

Valikoima

Koska DVD-soitin on yhä harvinaisempi näky kotona, myös DVD-elokuvien kysyntä on vähentynyt. Tämä on johtanut bluray-levyjen markkinoiden kasvuun, ja joitakin elokuvia julkaistaan nyt yksinomaan bluray-levyillä. Suoratoistopalvelut voivat toki tarjota monenlaista sisältöä, mutta harvoin voit saada kaiken haluamasi yhdestä paikasta. Blurayn avulla saat kaikki elokuvasi yhteen paikkaan. Bluray-elokuvat ovat uusia, mutta myös vanhoja klassikoita, kuten Indiana Jones tai Pippi, sellaisessa laadussa, jota emme ole ennen nähneet. Bluray-elokuvia on saatavilla kaikkialla maailmassa ja eri kielillä. Jos olet esimerkiksi kuullut todella hyvästä korealaisesta elokuvasta, on todennäköistä, että se ei ole suoratoistopalvelussa. Mutta jos teet tutkimusta, voit hankkia sen bluraylla.

WIFI ei tarvita

Internet-yhteyden tai WIFI:n jatkuva käyttömahdollisuus ei ole edellytys bluray-elokuvien katsomiselle. Tarvitset vain bluray-soittimen ja laitteen, jolla voit toistaa elokuvan. Näin voit nauttia elokuvien katselusta milloin ja miten haluat ilman, että sinun tarvitsee olla sidottu epäluotettavaan internet-yhteyteen, joka voi muuten häiritä elokuvien katselukokemusta. Kaikki elokuvan toistamiseen tarvittavat tiedot ovat jo Bluray-levyllä.

Omistat elokuvat

Elokuvien omistamisesta on monia etuja. Ensimmäinen on se, että sinun ei tarvitse tehdä tilausta tai maksaa kuukausimaksua. On myös olemassa riski, että unohdat peruuttaa tilauksesi, jos käy ilmi, että suoratoistopalvelun tarjous ei vastaa odotuksiasi. Kun peruutat suoratoistosivuston tilauksen, pääsy niiden elokuviin poistuu. Toinen esimerkki siitä, milloin elokuvien tai sarjojen omistamisesta on hyötyä, on se, kun on mahdollista, että olet keskellä sarjan tuotantokautta ja se yhtäkkiä poistetaan tarjonnasta.

Jos sen sijaan ostat elokuvat, omistat ne. Elokuvien ostaminen voi tuntua suurelta kustannukselta. Yksi vinkki on katsella eri sivustoja, jotka myyvät bluray-elokuvia verkossa, ja vertailla niiden hintoja. Varmista, että hyödynnät, kun heillä on erilaisia tarjouksia ja alennuksia, ja kustannukset eivät vedä niin paljon kuin luulit. Jos olet esimerkiksi pitänyt silmällä elokuvaa, jonka olet halunnut katsoa jo pitkään, voit asettaa sen tarkkailun ja saada ilmoituksia, kun sen hinta laskee.

Tiedotteet

Toinen bluray-elokuvien etu on se, että niistä voi olla erilaisia erikoispainoksia. Näitä voivat olla esimerkiksi kulissien takainen materiaali, poistettu materiaali, pätkät ja vaihtoehtoiset loput, joita et näe, jos katsot elokuvan suoratoistopalvelun kautta.

Monet bluray-elokuvat tulevat keräilypakkauksissa sekä elokuvien että tv-sarjojen osalta. Jos tunnet jonkun, joka on esimerkiksi suuri ohjaaja Alfred Hitchcockin fani, on olemassa bokseja, jotka sisältävät esimerkiksi ohjaaja Alfred Hitchcockin elokuvia. Tai jos tunnet jonkun, joka ei voi lakata puhumasta televisiosarjasta Ystävät, on olemassa bokseja, jotka sisältävät kaikki kaudet.

Keräilijän arvo

Elokuvakokoelman kartuttaminen vie hieman aikaa, mutta se voi olla sen arvoista. Jos kaikki bluray-elokuvasi ovat yhdessä paikassa, sinulla on hyvä kirjasto, josta voit valita elokuvailtoja varten rakkaidesi kanssa. Lisäksi se voi olla tapa murtaa jää, kun tulet kotiin jonkun luo, jolla on elokuvakokoelma, ja käy ilmi, että pidätte samantyyppisistä elokuvista.

Blu-ray Disc (BD), joka tunnetaan usein nimellä Bluray, on digitaalinen optinen tallennusmuoto, joka on suunniteltu korvaamaan DVD-formaatti, ja siihen voidaan tallentaa useita tunteja videokuvaa teräväpiirtona (HDTV 720p ja 1080p). Blurayn pääasiallinen sovellus on videosisällön, kuten pitkien elokuvien, ja videopelien fyysinen jakelu PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Nimi "Bluray" viittaa levyn lukemiseen käytettävään siniseen laseriin (joka on itse asiassa violetti laser), joka mahdollistaa tiedon tallentamisen suuremmalla tiheydellä kuin DVD-levyissä käytetty pidemmän aallonpituuden omaava punainen laser.

Muovilevyn halkaisija on 120 millimetriä ja paksuus 1,2 millimetriä, eli se on samankokoinen kuin DVD- ja CD-levyt. Perinteiset tai ennen BD-XL:ää julkaistut Blu-ray-levyt sisältävät 25 gigatavua per kerros, ja kaksikerroksiset levyt (50 gigatavua) ovat alan standardi pitkille videolevyille. BD-XL-tulostimiin on saatavana kolmikerroslevyjä (100 Gt) ja nelikerroslevyjä (128 Gt).

Blu-ray-levyille voidaan tallentaa teräväpiirtovideota (HD) enintään 1920 × 1080 pikselin tarkkuudella 24 progressiivisella tai 50/60 lomitetuilla ruuduilla sekunnissa. DVD-videolevyjen enimmäistarkkuus oli 480i (NTSC, 720 × 480 pikseliä) tai 576i (PAL, 720 × 576 pikseliä). Näiden laitteistomääritysten lisäksi Blu-ray-levyihin liittyy joukko multimediaformaatteja.

 

BD-formaatin kehitti Blu-ray Disc Association, joka edustaa kulutuselektroniikan, tietokonelaitteistojen ja elokuvien valmistajia. Sony julkisti ensimmäiset Blu-ray Disc -levyn prototyypit lokakuussa 2000, ja ensimmäinen prototyyppisoitin julkaistiin Japanissa huhtikuussa 2003. Sen jälkeen se kehittyi edelleen, kunnes se julkaistiin virallisesti maailmanlaajuisesti 20. kesäkuuta 2006, jolloin alkoi optisten teräväpiirtolevyjen formaattisota, jossa Blu-ray Disc kilpaili HD DVD -formaatin kanssa. Toshiba, joka oli HD DVD:n tärkein tukija, myönsi helmikuussa 2008 ja julkaisi myöhemmin oman Blu-ray Disc -soittimensa vuoden 2009 lopulla. Media Researchin mukaan teräväpiirto-ohjelmistojen myynti Yhdysvalloissa oli kahtena ensimmäisenä vuotena hitaampaa kuin DVD-ohjelmistojen myynti. Blu-ray kilpailee tilausvideopalvelun (VOD) ja DVD-levyjen jatkuvan myynnin kanssa. Tammikuussa 2016 44 prosentilla Yhdysvaltojen laajakaistatalouksista oli Blu-ray-soitin. 4K-sisällön toistoa varten BDA esitteli Blu-ray-version nimeltä Ultra HD Blu-ray.

 

Media Researchin mukaan teräväpiirto-ohjelmistojen myynti Yhdysvalloissa oli kahtena ensimmäisenä vuonna hitaampaa kuin DVD-ohjelmistojen myynti. [10] Kahtena ensimmäisenä vuonna (1997-98) myytiin 16,3 miljoonaa DVD-ohjelmistoyksikköä verrattuna 8,3 miljoonaan HD-ohjelmistoyksikköön (2006-07). Yhtenä syynä tähän eroon olivat pienemmät markkinat (26,5 miljoonaa HDTV:tä vuonna 2007 verrattuna 100 miljoonaan SDTV:hen vuonna 1998). Varhainen HD DVD:n kannattaja Microsoft ei luonut Blu-ray Disc -asemaa Xbox 360:lle. 360:n seuraajassa Xbox One:ssa on Blu-ray-asema, samoin kuin PS4:ssä, jotka molemmat tukevat 3D Blu-ray -levyjä viimeisimpien laiteohjelmistopäivitysten jälkeen.

 

Pian formaattisodan päättymisen jälkeen Blu-ray Disc -levyjen myynti alkoi kasvaa. NPD Groupin tutkimuksen mukaan 60 prosenttia Yhdysvaltojen kotitalouksista tunsi Blu-ray Discin. Nielsen VideoScanin myyntiluvut osoittivat, että joidenkin nimikkeiden, kuten 20th Century Foxin Hitmanin, levyjen kokonaismyynnistä jopa 14 prosenttia oli peräisin Blu-ray-levyistä, vaikka keskimääräinen Blu-ray-myynti vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli vain noin 5 prosenttia. Joulukuussa 2008 Warner Bros.:n The Dark Knight -elokuvan Blu-ray Disc -versiota myytiin 600 000 kappaletta ensimmäisenä julkaisupäivänään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Viikko julkaisunsa jälkeen The Dark Knight BD:tä oli myyty maailmanlaajuisesti yli 1,7 miljoonaa kappaletta, mikä teki siitä ensimmäisen Blu-ray Disc -elokuvan, jota myytiin yli miljoona kappaletta ensimmäisellä julkaisuviikolla.

 

Blurayn resoluutio on suurempi, mikä tarkoittaa parempaa kuvanlaatua kuin DVD:n. Tarvitset bluray-soittimen elokuvan toistamiseen ja mieluiten HDTV:n, jotta voit hyödyntää parempaa kuvanlaatua. Nykyään useimmat televisiot pystyvät kuitenkin käsittelemään Full HD:ta (1080p) tai 4K:ta, joka on vielä korkeampi resoluutio.

Singulus Technologies AG:n mukaan Blu-ray-formaatti otettiin käyttöön nopeammin kuin DVD-formaatti sen kehitysvaiheessa. Tämä päätelmä perustui siihen, että Singulus Technologies sai vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä tilauksia 21 kaksikerroksisesta Blu-ray-tallentimesta, kun taas vuonna 1997 vastaavana aikana tehtiin 17 tällaista DVD-tallenninta. GfK Retail and Technologyn mukaan Blu-ray-tallentimien myynti ylitti DVD-tallentimien myynnin Japanissa marraskuun 2008 ensimmäisellä viikolla. Digital Entertainment Groupin mukaan Yhdysvalloissa myytyjen Blu-ray Disc -toistolaitteiden (sekä digisovittimien että pelikonsolien) määrä oli 28,5 miljoonaa vuoden 2010 loppuun mennessä.

 

Blu-ray kilpailee tilausvideopalveluista ja uusista tekniikoista, jotka tarjoavat pääsyn elokuviin missä tahansa muodossa tai millä tahansa laitteella, kuten digitaalisen viihdesisällön ekosysteemi tai Disneyn Keychest. Eräät kommentoijat ehdottivat, että Blu-ray-levyjen vuokrauksella olisi tärkeä rooli, jotta tekniikka pysyisi kohtuuhintaisena ja mahdollistaisi samalla sen etenemisen.

Ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen info@filmhyllan.nu, jos sinulla on ehdotuksia kaipaamistasi elokuvista.

Populära produkter i underkategorierna

Tuote on lisätty ostoskoriisi