• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Gremlins

Gremlins on vuoden 1984 amerikkalainen komedia-kauhuelokuva, jonka on kirjoittanut Chris Columbus ja ohjannut Joe Dante. Tarina seuraa nuorta miestä, joka saa lemmikkinä oudon olennon nimeltä mogwai, joka luo sitten muita olentoja, jotka muuttuvat pieniksi, tuhoisiksi, pahoiksi hirviöiksi.

Se perustuu legendoihin kansanperinneistä pahoista olennoista, jotka aiheuttivat toimintahäiriöitä - "gremliinejä" - Britannian kuninkaallisissa ilmavoimissa, jotka ulottuivat toiseen maailmansotaan. Elokuvassa Zach Galligan ja Phoebe Cates pelaavat, Howie Mandel antaa äänen Gogogille, mogwain päähenkilölle. Steven Spielberg oli elokuvan päätuottaja, jonka tuotti Michael Finnell ja julkaisi Warner Bros.

Sitä seurasi jatko-osa, Gremlins 2: The New Batch, 1990. Toisin kuin jatteen satiirisempi sävy (joka parodioi Hollywood-jatkeita), Gremlins valitsee enemmän mustaa komediaa, tasapainossa joulun aikaan. Molemmat elokuvat olivat keskellä suuria kauppakampanjoita.

Vaikka elokuva oli kriittinen ja kaupallinen menestys, sitä kritisoitiin joistakin sen väkivaltaisemmista jaksoista. Vastauksena tähän ja vastaaviin valituksiin, jotka koskivat Indiana Jonesia ja Doomin temppeliä, Spielberg ehdotti, että Motion Picture Association of America (MPAA) muuttaisi luokitusjärjestelmäänsä, minkä se teki kahden kuukauden kuluessa elokuvan julkaisemisesta ja loi uuden PG-13-luokituksen.

25. vuosipäivän Blu-ray-julkaisu julkaistiin 1. joulukuuta 2009. Elokuva julkaistiin uudelleen kotivideona 4K Ultra HD -tekniikassa 1. lokakuuta 2019.

Tuote on lisätty ostoskoriisi