• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Fantastic Beasts

Fantastic Beasts and Where to Find Them on David Yatesin ohjaama fantasiaelokuva vuodelta 2016. Brittiläinen ja yhdysvaltalainen tuotanto on Harry Potter -elokuvasarjan spin-off ja ennakko.

Sen tuotti ja kirjoitti J. K. Rowling käsikirjoitusdebyyttinsä innoittamana hänen saman nimisestä 2001-opaskirjastaan. Elokuvan näyttelijät ovat Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo ja Colin Farrell. Se on Fantastic Beasts -elokuvasarjan ensimmäinen erä ja yhdeksäs Harry Potter -elokuvilla alkaneen Wizarding World -sarjan sarjassa.

Fantastic Beasts and Where to Find Them ensi-iltansa New Yorkissa 10. marraskuuta 2016 ja avattiin teattereissa ympäri maailmaa 18. marraskuuta 2016 3D-, IMAX 3D 4K Laser-, 4DX- ja muissa suurikokoisissa teattereissa. Se sai kriitikoilta yleensä myönteisiä arvioita ja siitä tuli kaupallinen menestys ansaittuaan 814 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, mikä teki siitä vuoden 2016 kahdeksanneksi eniten tuottaneen elokuvan.

Elokuva oli ehdolla viidelle BAFTA-ehdolle, mukaan lukien paras brittiläinen elokuva, ja voitti parhaan tuotantosuunnittelun. Se nimitettiin kahdelle Oscar-palkinnolle ja voitti parhaan pukusuunnittelun, josta tuli ensimmäinen Oscar-palkittu Wizarding World -elokuva. Ensimmäinen jatko-osa, Fantastic Beasts: The Grimes of Grindelwald julkaistiin 16. marraskuuta 2018. Toisen, vielä nimeämättömän jatkeen nauhoitus alkaisi keväällä 2020, ja sen odotettu julkaisupäivä olisi marraskuu 2021. 16. maaliskuuta 2020, samana päivänä kuin kuvaukset COVID-19-pandemia vaati Warner Brosia. lykätä tuotantoa.

Vuonna 1926 brittiläinen taikuri ja "maaginen eläintieteilijä" Newton Artimus Fido Scamander, joka tunnetaan nimellä Newt Scamander, saapui New Yorkiin matkalla Arizonaan. Hän tapaa Mary Lou Barebonen, ei-maagisen naisen ("No-Maj" tai "Mukeli"), joka johtaa New Salemin filantropialaista yhdistystä. Kun Newt kuuntelee puhetta noitien ja velhojen todellisuudesta ja vaarallisuudesta, Niffler pakenee Newtin maagisesti laajennetusta matkalaukusta, johon mahtuu erilaisia ​​maagisia olentoja. Kun Newt yrittää saada kiinni Niffleristä, hän tapaa No-Maj-suojelutyöntekijän ja tulevan leipurin Jacob Kowalskin, ja he vaihtavat vahingossa matkalaukkuja. Porpentina "Tina" Goldstein, heikentynyt aurori (korkeasti koulutettu taikuuden lainvalvontaviranomainen) Yhdysvaltain taikakongressissa (MACUSA), pidättää Scamanderin ja vie hänet MACUSAn päämajaan, mikä rikkoo taikuuslakeja. Koska Jacobin matkalaukku, jonka tällä hetkellä omistaa Scamander, sisältää vain leivonnaisia, hänet vapautetaan neiti Goldsteinin hämmennykseksi. Samaan aikaan Jacob Kowalskin vuokra-asunnossa, kun hän avasi mielestään matkalaukunsa, mutta on Newts, useat olennot pakenivat aukiolle, jotkut jopa pois hänen huoneistostaan.

Kun Tina ja Newt ovat löytäneet Jacobin ja matkalaukun, Tina vie ne huoneistoonsa ja esittelee ne Legilimens-sisarelleen Queenien kanssa. Jacob ja Queenie vetävät puoleensa, vaikka amerikkalaisilla velhoilla on kielletty olla tekemisissä No-Maisen kanssa. Newt vie Jacobin maagisesti laajennettuun matkalaukkuunsa, jossa Jacob kohtelee suljetun Obscuruksen, loisen, joka kehittyy maagisesti lahjakkaiden lasten sisällä, jos he tukahduttavat heidän maagiset kykynsä. Newt otti sen nuoresta tytöstä, joka kuoli (uhrit elävät harvoin kymmenen vuoden ikäisenä). Newt suostuttelee Jacobia auttamaan etsimään kadonneita olentoja. Siepattuaan kaksi kolmesta pakenevasta eläimestä Tina palauttaa matkalaukun MACUSAlle. Virkamiehet pidättävät heidät ja uskovat, että yksi Newtin eläimistä on vastuussa senaattori Henry Shaw Jr: n tappamisesta, vaikka Obscurus oli todellakin vastuussa. Maagisen turvallisuuden johtaja Percival Graves syyttää Newtia salaliitosta surullisen mustan velhon Gellert Grindelwaldin kanssa ja päättää tuhota Newtin matkalaukun ja unohtaa Jacobin viimeisimmät muistot taikuudesta. Newt ja Tina tuomitaan välittömään kuolemaan salaa, mutta he pakenevat Queenien ja Jacobin avulla, jotka myös hakevat Newtin matkalaukun MACUSAsta. Tinan vanhan goblininformaattorin Gnarlackin vihjeen perusteella he löytävät neljä ja ottavat takaisin viimeisen haihtuvan olennon.

Samaan aikaan Graves lähestyy Mary Lou Barebonen adoptoitua poikaa Credencea ja tarjoaa vapauttamaan hänet väärinkäyttävästä äidistään. Graves haluaa vastineeksi, että Credence löytää löydön, joka hänen mielestään on aiheuttanut salaperäisiä tuhoisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Credence löytää sauvan adoptoidun sisarensa Modestyn sängyn alta. Mary Lou olettaa, että se on Credencen sauva. Credencen rangaistuksen aikana Credencen Obscurus tappaa Mary Louin ja hänen vanhimman tyttärensä Chastityn. Graves saapuu, ja sen jälkeen kun Credence johtaa hänet vaatimattomuuteen, jonka hänen oletetaan olevan Obscurusin isännöimä, hän hylkää Credencen squibinä ja kieltäytyy opettamasta hänelle aiemmin luvattua taikuutta. Uskottavuus paljastaa, että hän on todellinen isäntä, joka on elänyt kauemmin kuin mikään muu isäntä taikuudensa voimakkuuden vuoksi. Ja raivoissaan Credence muuttuu jälleen ja hyökkää kaupunkiin päivänvalossa.

Tuote on lisätty ostoskoriisi