• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Wall-E

WALL-E on Pixar Animation Studiosin tuottama amerikkalainen tietokoneanimaatio-animaatioelokuva. Sen on ohjannut ja kirjoittanut Andrew Stanton, tuottanut Jim Morris ja kirjoittanut Jim Reardon.

Se soittaa Ben Burttin, Elissa Knightin, Jeff Garlinin, John Ratzenbergerin, Kathy Najimyn ja Sigourney Weaverin ääniä, ja Fred Willard on elokuvan (ja Pixarin) ainoa erinomainen live-rooli. WALL-E: n tuottama yhdeksäs kokonaiselokuva seuraa yksinäistä roskakompressorirobottia tulevalla, asumattomalla, autioilla maalla, joka on jätetty roskien puhdistamiseen. Häntä vierailee kuitenkin tähtilaiva Axiom, EVE-niminen robotti, jonka hän rakastaa ja etsii ympäri galaksia.

Ohjattuaan Nemon löytämistä Stanton koki, että Pixar oli luonut uskottavia vedenalaisen fysiikan simulaatioita ja oli valmis ohjaamaan elokuvan, joka sijoittui suurelta osin avaruuteen. WALL-E: llä on vähän vuoropuhelua sen alkuvaiheissa; monilla hahmoilla ei ole ääntä, vaan ne kommunikoivat kehon kielen ja Burttin suunnittelemien robottiäänien kanssa. Elokuva kritisoi kuluttajuutta, nostalgiaa, jätehuoltoa, ihmisen ympäristövaikutuksia ja huolta, liikalihavuutta ja maailmanlaajuista katastrofiriskiä. Se on myös Pixarin ensimmäinen animaatioelokuva, jossa on segmenttejä live-action-hahmoja. Pixar-perinteen mukaisesti WALL-E yhdistettiin lyhytelokuvaan nimeltä Presto sen elokuvakaudeksi.

WALL-E julkaistiin Yhdysvalloissa 27. kesäkuuta 2008. Elokuva sai kiitosta animaatiosta, tarinastaan, ääninäyttelijöistä, hahmoista, grafiikoista, pisteistä, vähäisen dialogin käytöstä ja romanttisesta suhteesta WALL-E: n ja EVE: n välillä. Se oli myös kaupallisesti menestyvä, ansaitsi 533,3 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti yli 180 miljoonan dollarin budjetin. Se voitti vuoden 2008 Golden Globe -palkinnon parhaasta animaatioelokuvasta, vuoden 2009 Hugo-palkinnon parhaasta draamaesityksestä, [9] viimeisen Nebula-palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta, Saturnuspalkinnon parhaasta animaatioelokuvasta ja Oscarin parhaasta animaatioelokuvasta viidellä ehdokkaat. Monet fanit ja kriitikot pitävät sitä vuoden 2008 parhaana elokuvana. Elokuva oli myös Time'n "Vuosikymmenen parhaat elokuvat" -listalla, ja vuonna 2016 se äänestettiin 29. sijalle 100 elokuvan joukossa, joita 117 elokuvaa pitää 21. vuosisadan parhaina. kriitikot ympäri maailmaa.

2000-luvulla kovaa kuluttamista ja ympäristöystävällisyyttä on muutettu maasta roskiksi kaadetuksi joutomaaksi; megakonserni Buy-N-Large (BnL) on evakuoinut ihmiskunnan jättiläistähdissä seitsemän vuosisataa aikaisemmin. Kaikista robottijätepuristimista, jotka BnL jätti puhdistettavaksi, vain yksi on toiminnassa: jätteenkäsittelijä: maaluokka nimeltä WALL-E. Eräänä päivänä WALL-E: n rutiini roskien pakkaamisesta ja mielenkiintoisten esineiden keräämisestä hajoaa miehittämättömän koettimen saapuessa, joka kuljettaa maapallon ulkopuolista kasvillisuuden arvioijaa nimeltä EVE, joka lähetetään etsimään planeetan kestävää ihmiselämää. Komea ulkomaalainen robotti lyö WALL-E: n; ja he aloittavat yhteyden, kunnes EVE palaa hälytykseen, kun WALL-E näyttää hänelle viimeisimmän löytönsä: elävän kasvin. Sen jälkeen koetin kerää EVE: n ja kasvin ja palaa emoalukseensa, tähtien suojausaksiomiin, kiinnitettynä WALL-E.

Vuosisatojen kuluttua siitä, kun aksiomi lähti maasta, sen matkustajat ovat rappeutuneet laiskuuden ja mikrogravitaation takia avuttomaksi ruumiiksi, koneet täyttävät kaikki heidän mielihahmot; Jopa kapteeni, B.McCrea, on tottunut nojaamaan taaksepäin, kun taas hänen robottiluutnanttinsa ja ohjauspyöränsä AUTO lentävät alusta. McCrea on hämmästynyt positiivisesta äänivasteesta ja oppii, että laitoksen sijoittaminen aluksen Holo-ilmaisimeen laukaisee hyperhyppyn takaisin maahan, jotta ihmiskunta voi alkaa kolonisoida. Tarkastettuaan EVE: n varastotilan laitos puuttuu ja EVE syyttää WALL-E: tä sen katoamisesta.

Koska järjestelmä puuttuu, EVE katsotaan vialliseksi ja viedään diagnostiikkaan. Kidutusprosessin virhe erehtyminen sulkee WALL-E: n kaikesta diagnostiikasta, jolloin hänet ja EVE: tä kuvataan roistoiksi. EVE on turhautunut ja yrittää lähettää WALL-E: n kotiin pakopaikalle, mutta he keskeytyvät, kun AUTOn ensimmäinen kaveri GO-4 saapuu ja tallentaa varastetun kasvin kapseliin tuhoamaan itsensä. WALL-E säästää kasvia eksymästä lopullisesti, ja hän ja EVE yhdistyvät ja juhlivat "tanssilla avaruudessa" Axiomin ympärillä.

EVE vie laitoksen takaisin McCrealle, joka tarkastelee EVE: n maan tallenteita ja päättelee, että heidän on palattava takaisin. On kuitenkin paljastettu, että AUTO on uskollinen vain omalle salaiselle direktiivilleen A113: n palauttamiseksi - joka on annettu sen jälkeen, kun BnL on vuosisatoja sitten virheellisesti päättänyt, että planeettaa ei voida pelastaa - vaikka McCrea vastustaa sitä; AUTO vastaa GO-4: ää seurauksena, sähköiskuttaa ja pilkkoa WALL-E: n piirilevyjä, asettaa EVE: n valmiustilaan, heittää ne molemmat roskakoriin ja lukitsee McCrean naapurustoonsa. EVE ja WALL-E heitetään melkein avaruuteen yhdessä aluksen roskien kanssa, mutta M-O-niminen puhdistusrobotti "Microbe Obliterator" säästää ne. Se on seurannut WALL-E: n likaisia ​​raitoja aluksen yli. Kun ihmiset ja robotit auttavat suojaamaan laitosta, McCrea ja AUTO taistelevat hallinnasta, jolloin GO-4 pyyhitään pois ja WALL-E murskataan Holo-ilmaisimessa, kun se yrittää pitää sen auki.

Tuote on lisätty ostoskoriisi