• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Terminator

Terminator on amerikkalainen media franchising, jonka ovat luoneet James Cameron ja Gale Anne Hurd. Franchising-sarja sisältää sarja sci-fi-elokuvia, sarjakuvia, romaaneja ja muita medioita, jotka liittyvät taisteluihin Skynetin synteettisen älykkään koneverkon ja John Connorin sietokyvyn välillä muun ihmiskunnan kanssa.

Skynen kansanmurhatapauksissa tunnetuimpia tuotteita ovat erilaiset Terminator-mallit, kuten T-800, jonka Arnold Schwarzenegger kuvasi alkuperäisestä Terminator-elokuvasta vuonna 1984. Vuoteen 2010 mennessä franchising oli tuottanut 3 miljardia dollaria tuloja.

Franchisingin keskeinen teema on taistelu hengissä melkein sukupuuttoon joutuneen ihmiskunnan ja maailmanlaajuisen synteettisen älykkyyden, joka on Skynet, välillä. Skynet on sijoitettu ensimmäiseen The Terminator -elokuvaan (1984) Cyberdyne Systemsin amerikkalaiseksi strategiseksi "Global Digital Defense Network" -järjestelmäksi, josta tulee itsetietoinen. Pian aktivoitumisen jälkeen Skynet havaitsee kaikki ihmiset uhkana sen olemassaololle ja laatii suunnitelman ihmiskunnan järjestelmällisestä pyyhkimisestä. Järjestelmä aloittaa ensimmäisen ydiniskun Venäjää vastaan ​​ja varmistaa siten tuhoisan toisen lakon ja ydin tuhoamisen, joka pyyhkii suuren osan ihmiskunnasta seurauksena olevasta ydinsodasta. Post-apokalyptisissä jälkiseurauksissa Skynet rakentaa myöhemmin oman autonomisen konepohjaisen sotilaallisen voimavaransa, joka sisältää yksittäisiä ihmiskohteita vastaan ​​käytettävät terminaattorit ja jatkaa siksi jatkuvaa täydellistä sotaa ihmiskunnan elossa olevia osia vastaan, joista osa on sotilaallisesti järjestäytynyt vastustukseen. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa Skynet kehittää kykyä matkustaa ajassa, ja sekä se että vastarinta yrittävät käyttää tätä tekniikkaa sodan voittamiseen; joko muuttamalla tai nopeuttamalla menneitä tapahtumia tai estämällä apokalyptisen aikajanan.

Infografiikka, joka havainnollistaa Terminator-franchising-ohjelman eri aikataulujen välistä jatkuvuutta.

Franchising-tuomiopäivää (viittaus raamatulliseen tuomiopäivään) kutsutaan päiväksi, jolloin Skynetistä tulee itsetietoinen, päättää tuhota ihmiskunnan ja käynnistää ydinhyökkäyksen Venäjää vastaan ​​saadakseen aikaan ydinvastahyökkäyksen Yhdysvaltoja vastaan. Aikamatkojen ja siten kyvyn muuttaa tulevaisuutta takia tuomiopäivälle asetetaan useita eri päivämääriä. Sarjassa Connor kertoo teoksessa Terminator 2: Judgment Day (1991), että tuomiopäivä järjestetään 29. elokuuta 1997. Tämä päivä kuitenkin viivästyy toisen elokuvan Cyberdyne Systems -hyökkäyksen jälkeen.

Tuomiopäivällä on erilaiset päivämäärät kolmannen, neljännen, viidennen ja kuudennen elokuvan takautuvasti poistetuissa aikatauluissa sekä tv-sarjoissa, mikä luo joukon multiversumeja. Terminator 3: Koneiden nousu (2003) ja Terminator Salvation (2009) tuomiopäivää lykättiin heinäkuuhun 2003. Terminator: Sarah Connorin aikakirjat (2008–2009), Cyberdyne Systems -hyökkäys toisessa elokuvassa Judgment Day. viivästyi 21. huhtikuuta 2011. Terminator Genisysissä (2015), joka on viides franchising-elokuva, tuomiopäivä siirretään määrittelemättömään päivään lokakuussa 2017, mikä johtuu muuttuvista tapahtumista sekä tulevaisuudessa että menneisyydessä. Sarah ja Kyle Reese matkustavat ajan myötä vuoteen 2017 ja näyttävät voittavan Skynetin, mutta maanalainen räjähdyssuojauksessa oleva järjestelmän ydin säilyy heille tuntemattomana, mikä viivästyttää tuomioistuinpäivää eikä estä sitä. Vuonna Terminator: Dark Fate (2019), joka on suorana jatkoa Terminator 2: Judgment Day -tapahtumalle, uudelle tuomiopäivälle ei anneta tarkkaa päivämäärää, vaikka Grace on nimennyt sen sellaiseksi.

Tuote on lisätty ostoskoriisi