• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Jaws

Tappajahai on vuonna 1975 tehty amerikkalainen trilleri, jonka on ohjannut Steven Spielberg ja joka perustuu Peter Benchleyn samannimiseen romaaniin vuonna 1974. Elokuvassa meduusaa syövä valkoinen hai hyökkää kesäkaupungin rantakäyttäjiä vastaan ​​ja kehottaa poliisipäällikkö Martin Brodya (Roy Scheider) metsästämään sen meribiologin (Richard Dreyfuss) ja ammattimaisen hainmetsästäjän (Robert Shaw) avulla. .

Murray Hamilton pelaa pormestaria ja Lorraine Gary kuvaa Brodyn vaimoa. Käsikirjoitus hyvitetään Benchleylle, joka kirjoitti ensimmäiset luonnokset, ja näyttelijä-kirjailija Carl Gottliebille, joka kirjoitti käsikirjoituksesta pääkuvan aikana.

Leuat ammuttiin enimmäkseen Marthan Vineyardissa Massachusettsissa, ja se oli ensimmäinen merellä kuvattu suuri elokuva, jonka tuotanto oli näin ollen hankalaa, yli budjetin ja edellisen aikataulun. Koska taideosaston mekaaniset hait eivät usein toimineet, Spielberg päätti useimmiten ehdottaa hain läsnäoloa ja käytti säveltäjä John Williamsin luomaa pahaenteistä ja minimalistista teemaa osoittaakseen sen lähestyvän ulkonäön. Spielberg ja muut ovat verranneet tätä viittaavaa lähestymistapaa ohjaaja Alfred Hitchcockiin. Sitten Universal Pictures antoi elokuvalle poikkeuksellisen laajan version suuremmalle studiakuvalle, yli 450 näytöltä, ja siihen liittyi laaja markkinointikampanja, jossa painotettiin voimakkaasti TV-paikkoja ja liitettyjä tuotteita.

 

Tappajahai oli prototyyppinen kesän menestystekijä, jota pidettiin vesihistoriana elokuvahistoriassa, ja se voitti useita palkintoja musiikistaan ​​ja leikkauksestaan. Se oli eniten tuottanut elokuva Tähtien sota -elokuvan julkaisemiseen vuonna 1977. Molemmat elokuvat olivat ratkaisevia perustettaessa moderni Hollywood-liiketoimintamalli, joka pyrkii saamaan runsaasti rahaa toiminta- ja seikkailuelokuvista yksinkertaisilla konseptihuoneilla, jotka julkaistiin kesän aikana tuhansissa teattereissa. ja voimakkaasti mainostettu. Leuoja seurasi kolme jatkoa, joissa kaikissa ei ollut Spielbergiä eikä Benchleyä, ja monia jäljitteleviä trillereitä. Vuonna 2001 Kongressin kirjasto valitsi sen säilytettäväksi Yhdysvaltojen kansallisessa elokuvarekisterissä "kulttuurisesti, historiallisesti tai esteettisesti tärkeänä".

 

MCA Home Video julkaisi ensimmäisen kerran Tappajahaiin VHS: ssä vuonna 1980. Elokuvan 20-vuotisjuhlavuonna 1995 MCA Universal Home Video julkaisi uuden Collector's Edition -teipin, jossa oli takautuva esitys. Tätä versiota myytiin 800000 yksikköä Pohjois-Amerikassa. Toinen, viimeinen VHS-painos, joka merkitsi elokuvan 25-vuotisjuhlaa vuonna 2000, sisälsi kumppaninauhan, joka sisälsi dokumentin, poistettuja kohtauksia, materiaalia ja perävaunun.

 

Tappajahai julkaistiin ensimmäisen kerran DVD: llä vuonna 2000 elokuvan 25-vuotisjuhlaa varten, johon liittyi valtava mainoskampanja. Siinä esitettiin 50 minuutin dokumenttielokuva elokuvateollisuudesta (muokattu versio vuoden 1995 LaserDisc-painoksessa esitetystä) ja haastattelut Spielbergin, Scheiderin, Dreyfussin, Benchleyn ja muiden miehistön jäsenten kanssa. Muita ekstroja olivat poistetut kohtaukset, myyntipisteet, perävaunut, tuotantovalokuvat ja kuvakäsikirjoitukset. DVD lähetti miljoona kopiota vain kuukaudessa. Kesäkuussa 2005 julkaistiin TappajahaiFest-festivaalin 30-vuotisjuhla Martta's Vineyardissa. Uudella DVD: llä oli monia lisäominaisuuksia edellisissä kotivideojulkaisuissa, mukaan lukien koko kahden tunnin Bouzereau-dokumenttielokuva, ja aiemmin puuttunut haastattelu Spielbergin kanssa, joka tehtiin Tappajahai-sarjassa vuonna 1974. Toisella TappajahaiFestillä elokuussa 2012, Blu-ray Disc of Tappajahai julkaistiin yli neljällä ylimääräisellä tunnilla, mukaan lukien The Shark is Still Working. Blu-ray-julkaisu oli osa Universalin 100-vuotisjuhlaa, ja se esiteltiin listan neljänneksi, myydessään yli 362 000 kappaletta. Elokuva julkaistiin 4K Ultra HD Blu-ray -laitteella 1. kesäkuuta 2020.

Tuote on lisätty ostoskoriisi