• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Star Trek

Star Trek on amerikkalainen tiedotusvälineiden franchising, joka tulee 1960-luvun sci-tv-sarjoista Star Trek, jonka on luonut Gene Roddenberry. Tämä sarja, joka tunnetaan nyt usein nimellä "Alkuperäinen sarja", debytoi 8. syyskuuta 1966 ja esitettiin kolme kautta vuodenaikana NBC: llä.

Se seurasi Yhdysvaltain planeettojen federaation 23. vuosisadalla rakentaman avaruusaluksen USS Enterprise -yrityksen matkoja "tutkia uusia outoja maailmoja, etsiä uutta elämää ja uusia sivilisaatioita, mennä rohkeasti sinne, missä kukaan ei ole ennen käynyt ". Kun Roddenberry loi Star Trekin, hänet inspiroivat C. S. Foresterin Horatio Hornblower -romaanit, Jonathan Swiftin Gulliverin matkat ja televisioliivit, kuten Wagon Train.

Star Trekin tykki sisältää alkuperäisen sarjan, yhdeksän spin-off-TV-sarjaa ja elokuvasarjaa; muita mukautuksia on saatavana myös useissa medioissa. Alkuperäisen sarjan päätyttyä hahmojen seikkailut jatkuivat 22 jaksossa Star Trek: Animaatiosarja ja kuudessa täysielokuvassa. 1980-luvulla alkaneessa television herätyksessä nähtiin kolme jatkoa ja ennakko: Star Trek: Seuraava sukupolvi, joka seurasi uuden Enterprise-avaruusaluksen miehistöä vuosisadan kuluttua alkuperäisestä sarjasta; Star Trek: Deep Space Nine ja Star Trek: Voyager, samalla aikakaudella kuin Next Generation; ja Enterprise, ennen alkuperäistä ihmisten välistä tähtienvälistä matkasarjaa. Seuraavan sukupolven miehistön seikkailut jatkuivat vielä neljässä elokuvassa. Vuonna 2009 elokuvan franchising aloitettiin uudelleen, mikä loi vaihtoehtoisen jatkuvuuden nimeltä Kelvin Timeline; tässä jatkuvuudessa on kuvattu kolme elokuvaa. Viimeisin Star Trek TV -elämys, joka alkaa vuonna 2017, sisältää Star Trek -sarjan: Discovery, Picard, Short Treks ja Lower Decks, joka suoratoistaa yksinomaan digitaalisilla alustoilla. Ainakin kaksi muuta tv-sarjaa on kehitteillä: Star Trek: Strange New Worlds ja Star Trek: Prodigy.

Star Trek on ollut kultti-ilmiö vuosikymmenien ajan. Franchising-faneja kutsutaan nimellä "Trekkies" tai "Trekkers". Franchising kattaa laajan valikoiman spin-off-yhtiöitä, kuten pelejä, hahmoja, romaaneja, leluja ja sarjakuvia. Vuosina 1998-2008 Las Vegasissa oli Star Trek -teemainen vetovoima. Ainakin kaksi museonäyttelyä rekvisiitalla matkustaa ympäri maailmaa. Rakennettu kieli Klingon luotiin franchising-sopimukseen. Star Trekistä on tehty useita parodioita. Lisäksi katsojat ovat tuottaneet useita faneja. Joulukuussa 1998 franchising oli tuottanut 7,8 miljardia dollaria tuloja, mikä teki Star Trekistä yhden kaikkien aikojen tuottoisimmista mediafranchising-toimista. Star Trek tunnetaan kulttuurisesta vaikutuksestaan ​​tieteiskirjallisuuden ulkopuolella. Franchising tunnetaan myös progressiivisista kansalaisoikeuksistaan. Alkuperäinen sarja sisälsi yhden television ensimmäisistä monirotuisista näyttelijöistä.

Jo vuonna 1964 Gene Roddenberry valmisteli ehdotuksen tieteissarjasta, josta tulisi Star Trek. Vaikka hän markkinoi sitä julkisesti länsimaisena avaruudessa - ns. "Vaunujuna tähtiin" -, hän kertoi ystävilleen yksityisesti mallintaneensa sen Jonathan Swiftin Gulliverin matkoihin tarkoituksella, että jokainen jakso toimisi kahdella tasolla. .: jännittävänä seikkailutarinana ja moraalisena tarinana.

Useimmat Star Trek -tarinat kuvaavat ihmisten ja ulkomaalaisten seikkailuja, jotka palvelevat Tähtilaivastossa, avaruuden välittämässä Yhdistyneiden planeettojen federaation humanitaarisessa ja rauhanturva-armada. Päähenkilöillä on altruistisia arvoja, ja heidän on sovellettava näitä ihanteita vaikeisiin ongelmiin.

Monet Star Trekin konfliktit ja poliittiset ulottuvuudet ovat allegorioita nykyaikaisesta kulttuuritodellisuudesta. Alkuperäinen sarja käsitteli 1960-luvun kysymyksiä, samoin kuin myöhemmät spin-off-yritykset ovat käsitelleet vastaavien vuosikymmenien kysymyksiä. Eri sarjoissa kuvattuja aiheita ovat sota ja rauha, henkilökohtaisen uskollisuuden arvo, autoritaarisuus, imperialismi, luokkasota, talous, rasismi, uskonto, ihmisoikeudet, seksismi, feminismi ja tekniikan rooli. Roddenberry totesi: "[Luomalla] uuden maailman uusilla säännöillä voisin antaa lausuntoja sukupuolesta, uskonnosta, Vietnamista, politiikasta ja mannertenvälisistä ohjuksista. Itse asiassa teimme ne Star Trekissä: lähetimme viestejä ja onneksi he kaikki "Jos puhuit purppuranpunaisista ihmisistä kaukaisella planeetalla, he (televisioverkko) eivät koskaan päässeet kiinni. He olivat enemmän huolissaan pilkkomisesta. He tosiasiassa lähettävät sensorin sarjaan mittaamaan naisen pilkkomista varmistaakseen, ettei liikaa hänen rintojaan näy "

Roddenberry tarkoitti, että esityksellä olisi oltava edistyksellinen poliittinen asialista, joka heijastaa nuorisoliikkeen nousevaa vastakulttuuria, vaikka hän ei ollut täysin tietoinen verkostoista. Hän halusi Star Trekin näyttävän, mistä ihmiskunta voisi kehittyä, jos se voisi oppia menneisyydestä, erityisesti lopettamalla väkivalta. Äärimmäinen esimerkki on tulivuoriksi kutsuttu ulkomaalainen laji, jolla oli väkivaltainen menneisyys, mutta joka oppi hallitsemaan tunteitaan. Roddenberry antoi myös Star Trekille sodanvastaisen viestin, joka kuvasi Yhdistyneitä planeettojen federaatioita ihanteellisena, optimistisena versiona YK: sta.

Tuote on lisätty ostoskoriisi