• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Simpsons

Simpsonit on yhdysvaltalainen animoitu komediasarja, jonka Matt Groening on luonut Fox Broadcasting Companylle. Sarja on satiirinen kuvaus amerikkalaisesta elämästä, jonka on tuottanut Simpson-perhe, joka koostuu Homerista, Margesta, Bartista, Lisasta ja Maggieestä.

Esitys on kuvitteellisessa Springfieldin kaupungissa, ja se parodioi amerikkalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa, televisiota ja ihmisen tilaa.

Gröning suunnitteli perheen juuri ennen tuottaja James L. Brooksin pyyntöä sarjasta animoituja shortseja. Groening loi toimintahäiriöisen perheen ja nimitti hahmot omien perheenjäsentensä mukaan korvaamalla Bartin omalla nimellään. hän ajatteli Simpsonin olevan hauska nimi, koska siinä oli sana "simp", joka on lyhenne sanoista "yksinkertainen". Shortseista tuli osa The Tracey Ullman -näyttelyä 19. huhtikuuta 1987. Kolmen vuodenajan jälkeen luonnos kehittyi puolen tunnin prime time -esitykseksi ja siitä tuli Foxin ensimmäinen sarja, joka laskeutui 30 parhaan luokituksen joukkoon yhden kauden aikana (1989-1990). .

Simpsonien debyyttinsä jälkeen 17. joulukuuta 1989 on lähetetty 687 jaksoa. Se on pisimpiä amerikkalaisia ​​komediasarjoja ja pisin amerikkalaisia ​​käsikirjoitettuja televisio-ohjelmia sekä vuodenaikoina että jaksoina. Simpsonien elokuva julkaistiin elokuvateattereissa ympäri maailmaa 27. heinäkuuta 2007, ja sen bruttokoko oli yli 527 miljoonaa dollaria. 30. lokakuuta 2007 julkaistiin videopeli. Simpsonit uusittiin 6. helmikuuta 2019 kolmekymmentäviisi ensimmäiseksi ja kolmekymmentäneliksi vuodeksi. Entinen alkoi ilmestyä 29. syyskuuta 2019 ja päättyi 17. toukokuuta 2020; jälkimmäinen sisältää 700. jakson. Simpsonit on Gracie Filmsin ja 20th Televisionin yhteistuotanto.

Simpsonit saivat kiitosta yhdeksän tai kymmenen ensimmäisen kauden aikana, jota pidetään yleisesti sen "kulta-aikaan", vaikka sitä on kritisoitu myös siitä, että sen jälkeen laadun heikkeneminen on havaittu. Time nimesi sen 1900-luvun parhaaksi televisiosarjaksi, ja Erik Adams The A.V. Klubi kutsui "television kruunajaiseksi saavutukseksi muodosta riippumatta". 14. tammikuuta 2000 Simpsonien perheelle myönnettiin tähti Hollywoodin kuuluisalla kävelykadulla. Se on voittanut kymmeniä palkintoja sen jälkeen, kun se oli esittänyt sarjana, mukaan lukien 34 Primetime Emmy-, 34 Annie- ja 2 Peabody-palkintoa. Homer huudahtaa "D'oh!" on otettu käyttöön englanniksi, kun taas Simpsonit ovat vaikuttaneet moniin muihin myöhemmin aikuisille suunnattuihin animoituihin komedioihin.

Esityksessä on useita omituisia tukirooleja, mukaan lukien Homerin työtoverit (mukaan lukien ystävät) Lenny Leonard ja Carl Carlson, koulupäällikkö Seymour Skinner ja opettajat Edna Krabappel ja Elizabeth Hoover, naapuri Ned Flanders, ystävät Barney Gumble, Apu Nahasapeemapetilon, Moe Szyslak , Milhouse Van Houten ja Nelson Muntz, laajemmat sukulaiset Patty ja Selma Bouvier, kaupunkilaiset kuten pormestari Quimby, päällikkö Clancy Wiggum, hirviö Charles Montgomery Burns ja hänen avustajansa Waylon Smithers, sekä paikalliset julkkikset Clown Clust ja uutisreporter Kent Brockman.

Luojat ajattelivat alun perin monia näistä hahmoista kertakäyttöisiksi vaatteiksi tai tarvittavien toimintojen suorittamiseksi kaupungissa. Monille heistä on annettu laajennettu rooli ja soitettu sitten omissa jaksoissaan. Matt Groeningin mukaan näyttely omaksui konseptin suurella tukiroolilla komediasarjassa SCTV.

Jatkuvuus ja kelluva aikajana

Huolimatta vuosittaisten virstanpylväiden, kuten lomien tai kuluvien syntymäpäivien, kuvaamisesta, hahmot eivät ikäänny jaksojen välillä (joko fyysisesti tai määrätyssä iässä) ja näyttävät yleensä siltä kuin ne olivat sarjan alkaessa. Sarja käyttää sujuvaa aikajanaa, jossa jaksot yleensä tapahtuvat jakson tuottamisvuonna, vaikka hahmot eivät ikäänny. Palautukset ja välähdykset kuvaavat toisinaan hahmoja muualla elämässään, ja myös näiden kuvausten aikajana kelluu yleensä jakson tuotantovuoteen nähden. Esimerkiksi vuoden 1991 jaksossa "Naimisissa Marge" Bart (joka on aina kymmenen vuotta vanha) näyttää syntyneen vuonna 1980 tai 1981. Mutta vuoden 1995 jaksossa "Ja Maggie tekee kolme" Maggie (joka näyttää aina olla noin vuoden ikäinen) näyttää syntyneen 1993 tai 1994. Vuoden 1992 jaksossa "Lisan ensimmäinen sana" näkyy Lisa (joka on aina 8-vuotias) syntynyt 1984.

Ohjelman kaanon on olemassa, vaikka Treehouse of Horror -jaksot ja kaikki sarjan kuvitteelliset tarinat ovat yleensä ei-kanonisia. Simpsoneissa jatkuvuus on kuitenkin epäjohdonmukaista ja rajoitettua. Esimerkiksi Krusty Clown voi pystyä lukemaan yhdessä osassa, mutta ei toisessa - mutta hänet kuvataan aina juutalaisena ja että hänen rabbinsa isä on sittemmin kuollut. Oppitunnit, jotka perhe on oppinut yhdessä osassa, voidaan unohtaa seuraavassa osassa. Joitakin rajoitetun jatkuvuuden esimerkkejä ovat Sideshow Bobin esiintymät, joissa Bart ja Lisa heijastavat kaikkia Springfieldissä tekemiä rikoksia tai kun hahmot yrittävät muistaa asioita, joita tapahtui edellisissä jaksoissa.

Simpsonit tapahtuvat kuvitteellisessa amerikkalaisessa Springfieldin kaupungissa tuntemattomassa ja mahdottomassa määrittää Yhdysvaltojen osavaltiossa. Esitys on tarkoituksellisesti välttelevä Springfieldin sijainnin suhteen. Springfieldin maantieteelliseen ympäristöön kuuluu rantaviivoja, aavikoita, valtavia viljelysmaita, korkeita vuoria tai mitä historia tai vitsit vaativat. Groening on sanonut, että Springfieldillä on paljon yhteistä Portlandin, Oregonin, kaupungin kanssa, jossa hän varttui.

Tuote on lisätty ostoskoriisi