• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Scooby Doo

Scooby-Doo on amerikkalainen animoitu franchising, joka koostuu monista animaatiosarjoista, jotka on tuotettu vuodesta 1969 tähän päivään, sekä niiden johdannaismedioista. Kirjailijat Joe Ruby ja Ken Spears loivat alkuperäisen sarjan Scooby-Doo, missä olet! Hanna-Barbera Productions 1969. Tänä lauantaiaamuna sarjakuvassa esiintyivät teini-ikäiset Fred Jones, Daphne Blake, Velma Dinkley ja Norville "Shaggy" Rogers sekä heidän puhuva ruskea tanskansaari nimeltä Scooby-Doo, joka ratkaisee todennäköisesti yliluonnollisia olentoja sisältäviä mysteerejä kepposien avulla. ja väärin.

Alkuperäisen sarjan menestyksen jälkeen Hanna-Barbera ja sen seuraaja Warner Bros. Animaatio on tuottanut useita jatko- ja spin-off-animaatiosarjoja ja useita niihin liittyviä teoksia, mukaan lukien TV-erikoistarjoukset ja TV-elokuvat, sarja live-videoita ja kaksi Warner Brosin tuottamaa teatterielokuvaa. Joissakin Scooby-Doon versioissa on muunnelmia näyttelyn yliluonnollisesta teemasta, ja niihin sisältyy hahmoja, kuten Scooby-Doon serkku Scooby-Dum ja veljenpoika Scrappy-Doo, joidenkin alkuperäisten hahmojen lisäksi tai niiden sijaan.

Scooby-Doo lähetettiin alun perin CBS: ssä vuosina 1969-1976, kun se muutti ABC: hen. ABC esitti Scooby-Doon eri versioita, kunnes se lopetettiin vuonna 1985, ja esitteli spin-offin hahmojen kanssa lapsina nimeltä A Pup nimeltään Scooby-Doo vuosina 1988-1991. ja sen seuraaja CW vuosina 2002–2008. Cartoon Networkille tuotettiin uudelleenkäynnistykset vuodesta 2010 alkaen, ja ne jatkuvat vuoteen 2018. Eri Scooby-Doo -sarjojen toistoja lähetetään usein Cartoon Networkin sisarkanavalle Boomerangille Yhdysvalloissa. kuten muutkin maat. Nykyinen Scooby-Doo -sarja Scooby-Doo ja Guess Who?, Ensi-iltansa 27. kesäkuuta 2019 alkuperäisenä sarjana Boomerangin suoratoistopalvelussa.

Vuonna 2013 TV-opas luokitti Scooby-Doon viidenneksi suurimmaksi TV-sarjakuvaksi koskaan.

V-elokuvat, toistot ja live-video-elokuvat

Vuodesta 1987 vuoteen 1988 Hanna-Barbera Productions tuotti Hanna-Barbera Superstars 10 -sarjan syndikoituja TV-elokuvia, joissa esitettiin heidän suosituimmat hahmot, kuten Yogi Bear, Huckleberry Hound, The Flintstones ja The Jetsons. Scooby-Doo, Scrappy-Doo ja Shaggy näyttelivät kolmessa näistä elokuvista: Scooby-Doo kohtaa Boo-veljekset (1987), Scooby-Doo ja Ghoul-koulu (1988) ja Scooby-Doo ja Refuctant Werewolf (1988). Nämä kolme elokuvaa saivat sävynsä 1980-luvun alkupuolelta Scooby-Doo ja Scrappy-Doo -levyistä, ja ne esittivät hahmoja, jotka kohtaavat todellisia hirviöitä ja haamuja eikä naamioituja ihmisiä. Scooby-Doo ja Shaggy esiintyivät myöhemmin kertojina tv-elokuvasta Arabian Nights, jonka TBS alun perin lähetti vuonna 1994, Don Messickin viimeinen retki Scooby-Doon alkuperäisenä äänenä.

Scooby-Doon kierroksia on ollut syndikoitu vuodesta 1980 lähtien, ja ne on myös esitetty kaapelitelevisioverkoissa, kuten TBS Superstation (vuoteen 1989) ja USA Network (osana USA Cartoon Express 1990-1994). Vuonna 1993 Scooby-Doo -niminen pupu, joka valmistui äskettäin verkkoajonsa ABC: llä, alkoi ohjelmoida uudelleen Cartoon Networkiin. Kun Turner Broadcasting osti Hanna-Barberan vuonna 1991, Scooby-Doo -sarjasta tuli vuonna 1994 yksinomainen Turner-verkkoihin: Cartoon Network, TBS Superstation ja TNT. Kanadalainen Teletoon-verkko aloitti Scooby-Doon lähettämisen, missä olet! 1997, toisen Scooby-sarjan jälkeen. Kun TBS ja TNT lopettivat HB-piirustustensa lähettämisen vuonna 1998, Scooby-Doosta tuli sekä Cartoon Networkin että sisaraseman Boomerangin yksinoikeus.

Kun Scooby-Doo sai jälleen suosiotaan Cartoon Network -toistoissa, Warner Bros. aloitti. Animaatio ja Hanna-Barbera (sitten Warner Brosin tytäryhtiö Time Warnerin ja Turner Entertainmentin fuusion jälkeen vuonna 1996) tuottamaan uuden Scooby-Doo-live-videon vuoden kuluttua vuodesta 1998. [26] Näissä elokuvissa oli hieman vanhempi versio. alkuperäisestä roolista viidellä hahmolla Scooby-Doosta, missä olet! päivää. Ensimmäiset neljä DTV-ohjelmaa olivat Scooby-Doo Zombie Islandilla (1998), Scooby-Doo! ja Witch's Ghost (1999), Scooby-Doo ja Alien Invaders (2000) ja Scooby-Doo ja Cyber ​​Chase (2001). Frank Welker oli ainoa alkuperäinen näyttelijä, joka palasi näihin tuotantoihin. Don Messick oli kuollut vuonna 1997, ja tiukka kasvissyöjä Casey Kasem luopui Shaggyn roolista saatuaan äänen Burger King -mainoksesta vuodesta 1995. [27] Siksi Scott Innes siirtyi Scooby-Doo ja Shaggy (Billy West). sanoen Shaggy Scooby-Doossa Zombie Islandilla). B.J. Ward siirtyi Velmaksi, ja Mary Kay Bergman ilmaisi Daphnen kuolemaansa marraskuuhun 1999 asti, ja hänen tilalleen tuli Gray DeLisle.

Nämä neljä ensimmäistä suoravideovideota poikkesivat alkuperäisestä sarjamuodosta sijoittamalla hahmot juoniin tummemmalla sävyllä ja asettamalla ne todellisia yliluonnollisia voimia vastaan. Scooby-Doo Zombie Islandilla esitteli alkuperäisen vuoden 1969 jengin, joka kokoontui uudelleen vuosien eron jälkeen ja taistellessaan voodoo-palvovia kissaolentoja Louisiana Bayoussa. Scooby Doo! ja Witch's Ghostissa esiintyi kirjailija (Tim Curryn ääni), joka palasi kotikaupunkiinsa jengin kanssa selvittääkseen, että tekijän kuollut esi-isä Sarah, joka oli todellinen noita, ajoi tapausta. The Witch's Ghost esitteli goottirock-yhtyeen nimeltä The Hex Girls, josta tuli toistuvia hahmoja Scooby-Doo -sarjassa.

 

Suoraan videoon -tuotantoa tuotettiin edelleen samanaikaisesti vähintään yhdellä panoksella vuodessa. Kaksi näistä tuotteista, Scooby-Doo! ja vampyyrin ja Scooby-Doon legenda! ja Monster of Mexico (molemmat 2003) tuotettiin retro-tyyliin, joka muistutti alkuperäistä sarjaa, mukana Heather North ja Nicole Jaffe Daphnena ja Velma. Myöhemmin vuosina 2004-2009 valmistetut tuotteet valmistettiin uuden version Scooby-Doo -tyylillä käyttäen näyttelyn näyttelijöitä. Vuoden 2010 viesteissä käytetään alkuperäisiä vuoden 1969 malleja, ja Matthew Lillard on Shaggyn ääni. Lillard-hahmo on kuvattu Scooby-Doo-elokuvateatterissa. Kaksi Scooby-Doo! elokuvia julkaistiin vuonna 2016 nimellä Lego Scooby-Doo! Haunted Hollywood ja Scooby-Doo! ja WWE: Speed ​​Demonin kirous.

Plus live-TV-elokuva, Scooby-Doo! Mysteeri alkaa, julkaistiin DVD: llä ja esitettiin samanaikaisesti Cartoon Networkissa 13. syyskuuta 2009, sarjan 40-vuotispäivänä. Elokuvassa Nick Palatas soitti Shaggya, Robbie Amell Fredia, Kate Melton Daphnea, Hayley Kiyoko Velmaa ja Frank Welker Scooby-Doota. Toinen live-TV-elokuva, Scooby-Doo! Kirous järvi-hirviöstä, säilytti saman näyttelijän ja esitettiin 16. lokakuuta 2010 ja live-video-spin-off Daphne & Velma 2018: stä. Kolme elokuvaa toimivat ennakkoehtoina, jotka tapahtuvat ennen vuoden 2002 elokuvan tapahtumia.

Live-toimintaelokuvat

Scooby-Doon elokuvan julkaisi Warner Bros. Kuvia 14. kesäkuuta 2002. Ohjaaja Raja Gosnell, elokuvassa näytteli Freddie Prinze Jr. Fred, Sarah Michelle Gellar Daphnena, Matthew Lillard Shaggyna ja Linda Cardellini Velmana. Neo Fanningin ilmaisema Scooby-Doo luotiin ruudulle tietokoneen luomilla erikoistehosteilla. Scooby-Doo oli taloudellisesti menestyvä julkaisu, jonka kotimainen käteinen oli yli 130 miljoonaa dollaria.

Jatko-osa Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed seurasi maaliskuussa 2004 samalla roolilla ja ohjaajana. Scooby-Doo 2 ansaitsi 84 dollaria (55,98 euroa) Yhdysvaltain käteisenä. Kolmas elokuva suunniteltiin, mutta myöhemmin romutettiin Warner Brosin jälkeen. pettymys palattuaan Scooby-Doo 2: sta.

Vuodesta 2013 lähtien Warner Bros. kehitti Kuvaa täysin animoitu Scooby-Doo-elokuva Atlas Entertainmentin kanssa. Kaksi ensimmäistä live-elokuvaa tuottaneet Charles Roven ja Richard Suckle tuottivat animaation ja Matt Lieberman kirjoitti elokuvan. Vuonna 2014 Warner Bros aloitti. elokuvasarjasta Randall Greenin kanssa, joka kirjoitti uuden elokuvan. Vuodesta 2015 Warner Bros. sai Tony Cervone ohjaa animaatioelokuvaa, tuottajana Allison Abbate ja vastaavana tuottajana Dan Povenmire. Alun perin 21. syyskuuta 2018 julkaistu julkaisu, jälkimmäinen lykättiin takaisin 15. toukokuuta 2020 Dax Shepardin ohjatessa ja ohjaamassa. Hollywood Reporter ilmoitti, että Frank Welker jatkaa äänirooliaan Scoobyna ja että hänen seuraansa tulevat Will Forte ja Gina Rodriguez, jotka ilmaisevat Shaggya ja Velmaa, kun taas Tracy Morgan ilmaisee kapteeni Cavemania Hanna-Barbera-sarjassa Captain Caveman. ja Teen Angels and Deadline kertoivat, että Zac Efron ja Amanda Seyfried äänestävät Fredin ja Daphnen puolesta. Lisäksi Ken Jeong ilmaisee Dynomuttin, Dog Wonderin Hanna-Barbera-sarjassa ja Kiersey Clemons äänellä Dee Dee Sykes, hahmo Kapteeni Cavemanista ja Teen Angelsista. Dick Dastardly, Hanna-Barberan Wacky Races -sarjasta, tulee olemaan elokuvan tärkein antagonisti. [39] Maaliskuussa 2020 elokuvan teatraalisuus viivästyi loputtomiin COVID-19-pandemian takia. Warner Bros. ilmoitti 22. huhtikuuta 2020. tuo Scoob! oli peruutettu, ja elokuva julkaistiin sen sijaan Premium Video On Demand -palvelussa Yhdysvalloissa ja Kanadassa 15. toukokuuta 2020, alkuperäinen julkaisupäivä. Heinäkuussa 2020 Warner Bros. vahvisti. että elokuva toistettaisiin edelleen valittujen maiden teattereissa, joissa COVID-19-rajoituksia on lievennetty.

Lasten MM-kisat (2002–2008)

Mitä uutta, Scooby-Doo?

Vuonna 2002, Cartoon Networkin ohjelmoinnin onnistumisen jälkeen, suoraan video-franchising-palveluun ja ensimmäiseen elokuvaan, Scooby-Doo palasi lauantaiaamuun ensimmäistä kertaa 17 vuoden aikana uudella Scooby-Doo? -Elokuvalla. WB vuosina 2002–2006. Tuottaja Warner Bros. Animaatio, näyttely näyttää alkuperäisen sarjan muodon, mutta sijoittaa sen 2000-luvulle, jossa markkinoidaan voimakkaasti modernia tekniikkaa (tietokoneita, DVD-levyjä, Internetiä, matkapuhelimia) ja kulttuuria.

Tästä sarjasta lähtien Frank Welker siirtyi Scoobyn ääninäyttelijäksi, tarjoten samalla rauhan ääntä. Casey Kasem palasi Shaggyksi edellyttäen, että hahmo kuvattiin kasvissyöjäksi, kuten Kasem itse. Grey DeLisle jatkoi äänestämistä Daphnen puolesta, ja entiset tosiasiat Life-tähdestä Mindy Cohn ilmaisivat Velmaa. Sarjan tuotti Chuck Sheetz, joka oli työskennellyt Simpsonien parissa.

Tuote on lisätty ostoskoriisi