• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Scarface

Scarface on Brian De Palman ohjaama amerikkalainen rikosdraama-elokuva, jonka on kirjoittanut Oliver Stone, tuottaja Martin Bregman ja levittänyt Universal Pictures. Se on elokuvan remake vuodelta 1932 ja kertoo kuubalaisesta pakolaisesta Tony Montanasta (Al Pacino), joka saapuu 1980-luvulle Miamiin ilman mitään ja nousee voimakkaaksi huumeherraksi.

Rooleihin kuuluvat myös Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio ja Robert Loggia.

Pacino kiinnostui 1932-version uudesta versiosta nähtyään sen, ja hän ja tuottaja Martin Bregman alkoivat kehittää sitä. Sidney Lumet palkattiin alun perin ohjaamaan elokuva, mutta hänen tilalleen tuli De Palma, joka palkkasi Stonein kirjoittamaan käsikirjoituksen. Kuvaaminen tapahtui marraskuusta 1982 toukokuuhun 1983. Elokuva kuvattiin enimmäkseen Los Angelesissa. Elokuvan ääniraidan on säveltänyt Giorgio Moroder. De Palma omisti tämän Scarface-version alkuperäisen kirjoittajille Howard Hawksille ja Ben Hechtille.

Scarface sai ensi-iltansa New Yorkissa 1. joulukuuta 1983 ja se julkaistiin 9. joulukuuta 1983. Elokuva keräsi kotimaan lipputuloilla 45 miljoonaa dollaria ja maailmanlaajuisesti 66 miljoonaa dollaria. Alun perin kriittinen vastaanotto oli negatiivinen johtuen liiallisesta väkivallasta, kiroilusta ja graafisesta huumeiden käytöstä. Jotkut kuubalaiset ulkomaalaiset Miamissa vastustivat elokuvan kuvaamista kuubalaisista rikollisina ja huumeiden salakuljettajina. Seuraavien vuosien aikana kriitikot ovat kuitenkin harkinneet sitä uudelleen, ja jotkut pitävät sitä nyt yhtenä rikollisuuden parhaista elokuvista ja suurimmista koskaan tehdyistä innovaatioista. Käsikirjoittajat ja ohjaajat, kuten Martin Scorsese, ovat ylistäneet elokuvaa, ja siihen on viitattu laajalti popkulttuurissa, erityisesti hiphop-musiikissa sekä sarjakuvissa, televisio-ohjelmissa ja videopeleissä, vaikka elokuvaa on vuosien varrella pidetty kulttielokuva.

Vuonna 1980 kuubalainen pakolainen ja entinen vanki Tony Montana saapuu Miamiin Floridaan osana Mariel-veneiden hissiä, jossa hänet lähetetään pakolaisleirille ystävien Manny Rayn, Angelin ja Chi Chin kanssa. Neljä vapautetaan ja annetaan vihreät kortit vastineeksi entisen Kuuban kenraalin murhasta Miamin huumeherran Frank Lopezin pyynnöstä. Heistä tulee astianpesukoneita ruokasalissa, mutta tyytymätön Tony ilmoittaa olevansa tarkoitettu suuremmille asioille.

Frankin oikea käsi, Omar, lähettää neljä ostamaan kokaiinia kolumbialaisilta jälleenmyyjiltä, ​​mutta kauppa menee huonosti. Angel on jaettu moottorisahaan, kun taas Manny ja Chi Chi pelastavat Tonyn ja tappavat kolumbialaiset. Epäillen Omarin asettavan heidät Tony ja Manny vaativat henkilökohtaisesti toimittamaan kierrätetyt huumeet ja rahat Frankille. Kokouksensa aikana Frankin vaimo Elvira houkuttelee Tonyn. Frank palkkaa Tonyn ja Mannyn. Tony on yhdistetty äitinsä ja nuoremman sisarensa Ginan kanssa, joista hän on liian suojaava. Rikollisen elämänsä masentunut äiti heittää hänet ulos. Gina houkuttelee Mannyä, mutta Tony käskee häntä pysymään poissa hänestä.

Frank lähettää Tonyn ja Omarin Cochabambaan Boliviaan tapaamaan kokaiinikuningas Alejandro Sosa. Tony neuvottelee sopimuksen ilman Frankin hyväksyntää, mikä saa Omarin vihaiseksi. Sosa väittää, että Omar on poliisitietoa ja että Frankilla on huono arvio. Tony on todistamassa lyötyä Omaria, joka on ripustettu helikopteriin. Tony on samaa mieltä Frankin organisaation kanssa, ja Tosa tykkäävä Sosa suostuu sopimukseen, mutta ei ennen varoitusta Tonylle koskaan pettää häntä.

Palattuaan Miamiin Frank on raivoissaan Omarin kuolemasta ja Tonyin tekemästä luvattomasta sopimuksesta, kun taas Tony aloittaa oman itsenäisen kokaiinioperaationsa. Yökerhossa Bernstein, Frankin palkoista kiertävä poliisi, yrittää kiristää rahaa Tonylta vastineeksi poliisin suojelusta. Klubissa Tony Gina löytää veljeyden miehen kanssa ja voittaa heidät molemmat, kun hän näkee hänen ryöstävän häntä. Hitmen yrittää sitten murhata Tonyn istuessaan klubissa, mutta hän pakenee. Tony, varma, että Frank on lähettänyt Bernsteinin ja iskut, kohtaa hänet. Aseiden alla Frank myöntää iskuyrityksensä ja pyytää henkensä, mutta Manny ja Tony tappavat hänet ja Bernstein. Tony menee naimisiin Elviran kanssa ja tulee Sosa-tuotteen jakelijaksi. Hän rakentaa useita miljoonia dollareita sisältävän imperiumin ja asuu suuressa, tarkkaan vartioidussa omaisuudessa.

Vuonna 1983 liittovaltion edustajien torjunta johti Tonyn syytteeseen veronkierrosta väistämättömällä vankeusrangaistuksella. Sosa tarjoaa käyttää hallituksen yhteyksiä pitääkseen Tonyn vankilasta, mutta vain jos Tony murhaa toimittajan, joka aikoo paljastaa Sosan huumekaupan. Julkisen illallisen aikana Tony Manny syyttää häntä pidätyksen aiheuttamisesta ja Elviraa hedelmättömäksi junkiksi, joka sai Elviran jättämään hänet.

Tony matkustaa New Yorkiin toteuttamaan murhan Sosan käsimiehen Shadowin kanssa, joka istuttaa radio-ohjattavan pommin toimittajan auton alle. Toimittajaa odottavat kuitenkin odottamatta vaimonsa ja lapset. Tämän ilmoituksen takia Tony keskeytyy täällä, mutta varjon jatkaessa Tony tappaa hänet ennen kuin hän voi räjäyttää pommin. Tony palaa Miamiin, missä järkyttynyt Sosa kutsuu Tonyn lupaamaan kostoa, kun toimittaja on paljastanut huumetoimintansa. Tony etsii äitinsä pyynnöstä Ginan ja löytää hänet Mannyn luo. raivoissaan Tony Manny ampuu kuolleita, minkä jälkeen Gina repii Tonyn, että he menivät naimisiin edellisenä päivänä.

Tuote on lisätty ostoskoriisi