• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Saw

Saw on amerikkalainen kauhusarja, jonka ovat luoneet James Wan ja Leigh Whannell. Se koostuu yhdeksästä elokuvasta ja muista medioista. Franchising pyörii lähinnä John Kramerin ympärillä, jota kutsutaan myös nimellä "Jigsaw Killer" tai yksinkertaisesti "Jigsaw".

Hänet esiteltiin lyhyesti Sawissa ja kehitettiin tarkemmin Saw II: ssa ja sitä seuraavissa elokuvissa. Sen sijaan, että tappaisi uhrinsa suoraan, Kramer ansaitsee heidät tilanteissa, joita hän kutsuu "testeiksi" tai "peleiksi" testatakseen heidän halukkuutensa elää fyysisen tai henkisen kidutuksen kautta ja uskoo, että jos he selviävät, heidät "kuntoutetaan". Huolimatta siitä, että Kramer murhattiin Saw III: ssa, elokuvat keskittyvät edelleen palapelin tappajan ja hänen oppipoikiensa postuumiseen vaikutukseen tutkimalla hänen hahmojaan takaumien kautta.

Vuonna 2003 Wan ja Whannell tekivät lyhytelokuvan potentiaalisen elokuvakonseptin luomiseksi. Heidän sävel oli viime kädessä onnistunut ja vuonna 2004 ensimmäinen osa debytoi Sundance-elokuvajuhlilla. Lionsgate julkaisi elokuvan teatterisesti lokakuussa. Ensimmäiselle monista jatko-osista annettiin heti vihreä valo elokuvan erittäin onnistuneen avajaisviikonlopun jälkeen. Sarjassa on työskennellyt viisi ohjaajaa: Wan, Darren Lynn Bousman, David Hackl, Kevin Greutert ja The Spierig Brothers, kun taas Whannell, Bousman, Patrick Melton, Marcus Dunstan, Josh Stolberg ja Peter Goldfinger kirjoittivat sarjan erillisten elokuvien käsikirjoitukset. Jokainen elokuva julkaistiin sitten lokakuussa, Halloweenia edeltävänä perjantaina, vuosina 2004–2010. Molemmat tekijät pysyivät franchising-palveluksessa johtajana.

22. heinäkuuta 2010 franchising-tuottaja Mark Burg vahvisti, että seitsemäs elokuva, Saw 3D, on sarjan viimeinen osa. Vuonna 2012 Lionsgate ilmoitti kiinnostuneensa jatkamaan franchising-palvelua uudelleenkäynnistyksellä. Marraskuussa 2013 kerrottiin, että he kehittelivät aktiivisesti jatkoa. Kahdeksas elokuva, palapeli, julkaistiin lopulta lokakuussa 2017. Vuonna 2019 ilmoitettiin yhdeksäs elokuva, Spiral, ja komedia ja näyttelijä Chris Rock sidottiin tähtiin, tuottaen ja kirjoittamalla.

Franchising ansaitsi yli miljardi dollaria lippujen myynnistä ja vähittäismyynnistä vuoteen 2009 asti, ja elokuvat ovat ansainneet yhdessä yli 976 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisessa lipputulossa vuodesta 2018 lähtien. Elokuvasarja kokonaisuutena on sekoitettu enimmäkseen kriitikoiden negatiivisiin arvosteluihin, mutta on ollut taloudellinen menestys lipputuloilla ja on kaikkien aikojen tuottoisimpia kauhuelokuva-franchising-palveluja. Vaikka jotkut kriitikot ovat luokittaneet elokuvat kidutuspornoksi, Saw-tekijät eivät ole samaa mieltä termistä.

Saw IV: n palautteet paljastavat sarjan juuret ja esittävät John Kramerin menestyvänä rakennusinsinöörinä ja omistautuneena aviomiehenä vaimolleen Jill Tuckille, joka avasi kuntoutusklinikan huumeriippuvaisille. Jill menetti syntymättömän lapsensa Gideonin tapahtumapaikalta paenneen Cecil-nimisen huumeriippumattoman tahattoman toiminnan vuoksi. Saw VI paljasti myöhemmin, että myös toisella huumeriippuvaisella, Amanda Youngilla, oli tahaton rooli Gideonin kuolemassa. John suri lapsensa menettämistä ja erottui ystävistään ja vaimostaan.

John ja Jill erosivat lopulta toisistaan ​​ja erosivat. Tämän tapahtuman jälkeen John joutui omaan tyytymättömyyteen, kunnes hänelle diagnosoitiin käyttökelvoton syöpä. Erittäin katkerana hukkaan menneisyydestään ja syntymättömän poikansa menetyksestä, John alkoi tarkkailla muiden elämää ja masentui entisestään, kun näki ympärillään olevien tuhlaavan lahjaa, jolta hän oli juuri evätty. John meni William Easton -nimisen miehen luokse saamaan rahaa syöpähoitoon, mutta hänet evättiin. Saw II: n tarkastelu osoittaa, että kun John oli selvinnyt itsemurhayrityksestä ajaessaan autonsa kalliolta, hän syntyi "uudestisyntyneenä" ja kannatti ajatusta, että ainoa tapa kenenkään muuttua on muuttaa itseään. Sitten hän näki Saw IV: n takaosissa ensimmäisen ansan ja testin Cecilille ja päätti käyttää loppuelämänsä suunnitellakseen enemmän näistä "testeistä" tai "peleistä" muodoksi "välitön kuntoutus", joka muuttaisi maailmaa , "yksi henkilö kerrallaan". John sai pian lempinimen "Jigsaw Killer" (tai "Jigsaw"), koska hän poisti palapelin muotoisen lihan niistä, jotka eivät paenneet hänen ansoistaan. John ilmoitti, että tiedotusvälineet antoivat hänelle tämän nimen ja että leikatun lihapalan oli tarkoitus edustaa sitä, että näiltä uhreilta puuttui jotain - mitä hän kutsui "selviytymisvaistoksi".

Harvat Jigsawin uhreista voivat selviytyä hänen julmista mekaanisista loukkuistaan, jotka ovat usein ironisesti symbolisia esityksiä uhrin elämän ongelmista ja jotka edellyttävät heiltä voimakasta fyysistä ja / tai henkistä kidutusta paeta.

Palapeli näyttää Johnin ensimmäisen suuren pelin, johon osallistuu tahallaan tai tahattomasti useita ihmisiä, kaikki tappajat. Peli jättää heidät kaikki kuolleiksi, paitsi Logan Nelson, joka huomasi vahingossa Johnin röntgensäteet ja sai syövän diagnosoimaan, kunnes on liian myöhäistä. Vaihdettuaan John pelastaa rehellisen virheen tehneen Loganin ja värvää hänet ensimmäiseksi oppipoikakseen.

Tuote on lisätty ostoskoriisi