• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Predator

Predator on John McTiernanin ohjaama amerikkalaisen tieteiskirjallisuuden kauhuelokuva vuodelta 1987, jonka ovat kirjoittaneet veljet Jim ja John Thomas. Arnold Schwarzenegger on puolisotilaallisen eliittipelastusryhmän johtaja, jonka tehtävänä on pelastaa panttivangit sissien hallussa Keski-Amerikan alueella, jotka kohtaavat tappava saalistaja (Kevin Peter Hall), teknisesti edistynyt ulkomaalainen, joka pilaa ja jahtaa heitä.

Predator kirjoitettiin vuonna 1984 nimellä Hunter. Kuvaaminen kesti maaliskuusta kesäkuuhun 1986 Stan Winstonin tuottamilla olentoefekteillä; budjetti oli noin 15 miljoonaa dollaria. 20th Century Fox julkaisi elokuvan 12. kesäkuuta 1987 Yhdysvalloissa, missä se ansaitsi 98,3 miljoonaa dollaria. Ensimmäiset arvostelut kääntyivät kohti negatiivista, mutta elokuva on sittemmin arvioitu uudelleen toimintalajin klassikoksi.

Predatorin menestys loi elokuvia, romaaneja, sarjakuvalehtiä, videopelejä ja leluja sisältävän mediasarjatilan. Se loi kolme live-jatkoa: Predator 2 (1990), Predators (2010) ja The Predator (2018). Alien-sarjan crossover tuotti Alien vs. Predator-elokuvat, jotka sisältävät Alien vs. Predator (2004) ja Aliens vs. Saalistaja: Requiem (2007).

Avaruusalus lentää lähellä maata ja vapauttaa kohteen, joka tulee ilmakehään. Jonkin ajan kuluttua, Keski-Amerikan viidakossa, Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen sotilas ja vietnamin veteraani "hollantilainen" ja hänen palkkatasotuksensa eliitti - Mac, Billy, Blain, Poncho ja Hawkins - ovat olleet hollantilaisen entisen komentajan kenraalin Philipsin tilaamia. ulkoministeri avustajansa kapinallisten panttivangina. CIA: n upseeri Dillon, vanha hollantilainen ystävä Vietnamin sodasta, on velvollinen seuraamaan joukkuetta hollantilaisten vastaväitteistä.

Joukkue löytää helikopterin ja kolmen nahatun ruumiin hylyn, jonka hollantilaiset ovat tunnistaneet vihreiksi bareteiksi Fort Braggista ja jotka hän tunsi henkilökohtaisesti. Hollannin laki saavuttaa vihollisen leirin ja tappaa kaikki kapinalliset, mukaan lukien Neuvostoliiton tiedustelupalvelut. Hollantilaisten kohtaamana Dillon myöntää, että operaatio oli asenne saada tiedusteluja vangituilta agenteilta ja että kuollut armeijayksikkö katosi viikkoja aiemmin epäonnistuneessa pelastuksessa.

Sieppattuaan Anna, ainoan eloon jääneen sissin, joukkue jatkaa louhintapisteeseensä tietämättä, että sitä jäljitetään näkymättömän tarkkailijan lämpökuvalla. Anna pakenee ja Hawkins jahtaa, mutta olento pysäyttää heidät. Se säästää Annan, mutta tappaa Hawkinsin ja vetää hänen ruumiinsa pois. Hollanti järjestää Hawkinsin ruumiin etsinnän, jonka aikana olento tappaa Blainin plasma-aseellaan. Järkyttyneenä Mac aloittaa tulitaistelun, jossa olento loukkaantuu ja paljastaa palavan vihreän veren. Yksikkö kokoontuu uudelleen ja tajuaa, että jokin viidakossa kummittelee heitä. Dillon uskoo, että useammat sissit ovat vastuussa, mutta Billy on vakuuttunut siitä, että tekijä ei ole ihminen, väite oli skeptinen. Joukkue leiriytyy yöksi ja asettaa ansoja kaikkiin suuntiin.

Sinä yönä ansat ammutaan, ja Mac tappaa villisian ja epäilee sen olevan olento. Hämmennyksessä olento varastaa Blainin ruumiin ja hollantilaiset ymmärtävät, että heidän vihollisensa käyttää puita matkustamiseen, mikä tekee ansastosta tehoton. Toinen yritys tarttua olentoon verkolla onnistuu väliaikaisesti, mutta se pakenee nopeasti, jolloin Poncho loukkaantuu. Mac ja Dillon yrittävät pyrkiä siihen, mutta ulkomaalainen liikkuu ja tappaa heidät. Sitten olento poimii muut, tappaa Billyn ja Ponchon ja haavoi hollantilaiset. Olennon ymmärtäminen ei ole kohdistettu aseettomaan saaliin, koska siinä ei ole "urheilua", hollantilaiset lähettävät Anna aseettomana helikopteriin. Olento jahtaa hollantilaista jokessa ja liikkuu muutaman metrin sisällä saven peittämästä hollantilaisesta. Hänen terminen allekirjoituksensa väheni, hollanti pysyy olennon näkymättömänä ja se jatkuu. Hollantilainen tajuaa voivansa käyttää savea naamiointina.

Vaikka olento kerää pokaaleja kuolleista palkkasotureista, Hollanti ansaitsee käsityöt ja aseet ja houkuttelee olennon hänelle. Hän deaktivoi olennon peittolaitteen ja aiheuttaa pieniä vahinkoja, mutta putoaa veteen, menettää savipinnoitteen ja tarttuu olentoon. Tunnustamalla hollantilaisen kelvolliseksi viholliseksi ja haluamalla taistella häntä tasavertaisin ehdoin, olento heittää naamionsa ja aseensa ja harjoittaa häntä kädestä käteen -taisteluun. Dutch on melkein lyöty, mutta onnistuu murskata olennon ansan alle. Kun olento kuolee, se aktivoi itsetuhoavan yksikön. Hollantilaiset peittyvät pian ennen yksikön räjähtämistä, ja Philips ja Anna pelastavat heidät myöhemmin helikopterilla.

Predator julkaistiin DVD: llä 26. joulukuuta 2000, elokuva julkaistiin myöhemmin Blu-Ray: llä 15. huhtikuuta 2008. Predator julkaistiin Blu-Ray 3D: llä 17. joulukuuta 2013. Predator julkaistiin 4K UHD Blu-Ray -laitteella 7. elokuuta 2018.

Tuote on lisätty ostoskoriisi