• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Power Rangers

Power Rangers on amerikkalainen viihde-franchising, joka on rakennettu live-action-supersankari-tv-sarjan ympärille, joka perustuu japanilaiseen Tokusatsu-franchising-toimintaan Super Sentai. Ensimmäisen Saban Entertainmentin tuottaman, toisen BVS Entertainmentin, myöhemmin Saban Brandsin ja tänään SCG Power Rangersin ja Hasbron tuottaman Power Rangers -sarjan TV-sarja ottaa suuren osan materiaalistaan ​​Super Sentai -sarjasta, jonka on tuottanut Toei Company.

Ensimmäinen Power Rangers -merkintä, Mighty Morphin Power Rangers, esiteltiin 28. elokuuta 1993 ja auttoi käynnistämään Fox Kids -ohjelmointilohkon 1990-luvulla, jonka aikana se katapultoitiin populaarikulttuuriin yhdessä Bandai-sarjan toimintahahmojen ja muiden lelujen kanssa. Vuoteen 2001 mennessä median franchising oli tuottanut yli 6 miljardia dollaria lelumyyntiä.

Huolimatta ensimmäisestä kritiikistä, jonka mukaan sen väkivalta kohdistui lapsiryhmiin, franchising on ollut kaupallisesti menestyvä. Vuodesta 2019 lähtien Power Rangers koostuu 27 TV-kaudesta, joissa on 20 erilaista teemasarjaa ja kolmesta teatterielokuvasta, jotka julkaistiin vuosina 1995, 1997 ja 2017.

Vuonna 2010 sarjan luoja Haim Saban sai franchising-omistuksen takaisin seitsemän vuoden kuluttua The Walt Disney Companyn alaisuudessa. Vuonna 2018 Hasbro nimitettiin uudeksi päälisenssinhaltijaksi. Pian sen jälkeen Saban Brands ja Hasbro ilmoittivat, että jälkimmäinen hankkii franchising-sopimuksen ja loput yllä mainituista viihdeomaisuuksista 522 miljoonan dollarin kaupassa, ja ensimmäiset Hasbro-tuotteet olivat saatavilla vuoden 2019 alussa.

Koska Power Rangers piirtää suurimman osan kuvistaan ​​Super Sentai -sarjasta, sillä on monia ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista supersankarisarjoista. Jokainen sarja pyörii nuorisoryhmän ympärillä, jonka mentori on värvännyt ja kouluttanut muuttumaan samanlaisiksi Power Rangereiksi, jotka voivat käyttää erityisiä voimia ja hallita Zords-nimisiä valtavia hyökkäyskoneita voittamaan jaksoittaiset antagonistit. Alkuperäisessä Mighty Morphin -sarjassa taikuri Zordon rekrytoi "teini-ikäisiä, joilla on asenne" Rita Repulsaan.

Kun "morphed", rangers tulee voimakas supersankareita yllään värikoodattu iho tiukka spandex puvut ja kypärät läpinäkymätön visiiri; samanlainen paitsi yksittäisten vartijoiden väri, kypäräsuunnittelu ja pieni muotoilu, kuten hame mukaan lukien. Morphed Rangersilla on yleensä parempi voima, kestävyys, ketteryys ja taistelukyky. Joillakin on yli-inhimillisiä tai psyykkisiä kykyjä, kuten huippunopeus, elementtien manipulointi, aistien ulkopuolinen havaitseminen tai näkymätön. Lisäksi jokaisella yksittäisellä vartijalla on ainutlaatuinen ase sekä säännölliset aseet, joita käytetään maan taistelussa. Vihollisten kasvaessa uskomattomaan kokoon (kuten melkein kaikki tekevät) Rangers käyttää yksittäisiä Zordeja, jotka yhdistyvät yhdeksi suuremmaksi Megazordiksi.

Rangers-joukkueet työskentelevät kolmesta viiteen ryhmässä, ja lisää Rangereita liittyy joukkueeseen myöhemmin. Jokainen Rangers-joukkue noudattaa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta yleisiä käytännesarjoja, jotka Mighty Morphin kuvaili alussa ja joihin mentorit viittasivat monissa muissa sarjoissa: Power Rangers ei saa käyttää Ranger-voimiaan henkilökohtaiseen hyötyyn tai laajentua yksi taistelee (ellei vihollinen tee), ja Power Rangereita ei saa paljastaa henkilöllisyyttään yleisölle. Rangaistus näiden sääntöjen noudattamatta jättämisestä on heidän vallan menettäminen.

Aivan kuten Super Sentaissa, jokaisen Power Rangers -tiimin väripaletti muuttaa kutakin sarjaa. Jokaisessa Ranger-joukkueessa on vain punainen ja sininen, kun taas keltainen Ranger on ollut läsnä joka kausi paitsi Power Rangers Dino Charge. Muut värit ja merkinnät näkyvät myös koko sarjassa. Rangers-värimerkintä vaikuttaa myös heidän vaatekaappiinsa koko sarjassa: siviilivaatteet vastaavat usein Ranger-väriä.

Ajatus Sentai-sarjan mukauttamiseksi Amerikkaan syntyi 1970-luvun lopulla, kun Toei Company ja Marvel Comics olivat sopineet vaihtavansa konsepteja niiden mukauttamiseksi omaan yleisöönsä. Toei loi Marvel Productionsin kanssa japanilaisen Hämähäkkimies -sarjan ja tuotti kolme Super Sentai -sarjaa, jotka menestyivät Japanissa valtavasti. Marvel ja Stan Lee yrittivät myydä Sun Vulcan -sarjan Yhdysvaltain televisioasemille, mukaan lukien HBO, mutta eivät löytäneet ostajia ja kauppa päättyi.

Useita vuosia myöhemmin, toinen idea Sentain mukauttamiseksi alkoi 80-luvulla, kun Haim Saban teki työmatkan Japaniin, jossa ainoa asia, jonka hänen televisiossaan lähetettiin hotellissa ollessaan, oli japanilainen sarja Super Sentai. Tuolloin Sabania kiehtoi käsite viidestä ihmisestä, jotka naamioitiin spandex-pukuihin, jotka taistelivat hirviöitä vastaan, joten vuonna 1985 hän tuotti pilottijakson Bio-Manista, Choudenshi Biomanin amerikkalaisesta sovituksesta, jonka useat suurimmista amerikkalaisista televisioasemista hylkäsivät. Hänen ideansa alkoi vasta vuonna 1992, kun Saban liittyi Fox Kidsiin, jonka presidentti Margaret Loesch oli aiemmin auttanut Marvel Productionsia ja tunsi näin Super Sentain.

Power Rangers -jaksojen tuottaminen edellyttää alkuperäisen Super Sentai -materiaalin laajaa lokalisointia ja tarkistamista amerikkalaisen kulttuurin sisällyttämiseksi ja amerikkalaisten televisiostandardien täyttämiseksi. Sen sijaan, että tekisit japaninkielisen elokuvan englanninkielisen dublauksen tai käännöksen, Power Rangers -ohjelmat koostuvat kohtauksista, joissa esiintyy englanninkielisiä näyttelijöitä ja joissa on joko englanniksi kopioidut japanilaiset näyttelijät, tai Super Sentai -sarjan toimintakohtauksista, joissa Rangers taistelee hirviöitä tai jättimäisiä robotteja vastaan. (Zord ja Megazord) kamppailee englanninkielisen kopioinnin kanssa.

 

Se alla våra merchandise här: https://filmhyllan.nu/merchandise/

Tuote on lisätty ostoskoriisi