• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Paavo Pesusieni

Paavo Pesusieni on amerikkalainen animaatiokomedia-tv-sarja, jonka meritieteen kouluttaja ja animaattori Stephen Hillenburg loi Nickelodeonille. Sarja kertoo tarinan nimihahmosta ja hänen vedessä olevien ystäviensä seikkailuista ja pyrkimyksistä kuvitteellisessa vedenalaisessa kaupungissa Bikini Bottom.

Viidenneksi pisin amerikkalainen animaatiosarja, sen suosio on tehnyt siitä median franchising. Se on korkeimmalla sijalla oleva sarja, jota lähetetään Nickelodeonin ja ViacomCBS Domestic Media Networkin eniten jaetussa omaisuudessa. Vuoden 2017 lopussa mediafranchising tuotti Nickelodeonille 13 miljardia dollaria lisätuloja.

Monet sarjan ideat ovat saaneet alkunsa The Intertidal Zone, julkaisemattomasta oppikirjasta, jonka Hillenburg loi vuonna 1989 opettaakseen oppilaitaan vedenalaisesta elämästä. Hän alkoi kehittää Paavo Pesusieni televisiosarjaksi vuonna 1996, kun Rockon Moderni elämä lopetettiin. Hän kääntyi Tom Kennyn puoleen, joka oli työskennellyt hänen kanssaan sarjassa, äänestämään nimihahmoa.

Nickelodeon järjesti sarjan esikatselun Yhdysvalloissa 1. toukokuuta 1999 sen jälkeen, kun se esitettiin vuoden 1999 Kids 'Choice -palkinnoissa. Sarjan ensiesitys virallisesti 17. heinäkuuta 1999. Se on saanut maailmanlaajuista kritiikkiä ensi-iltansa jälkeen ja ollut saavuttanut valtavan suosion toisen kauden aikana. Elokuva The SpongeBob SquarePants Movie julkaistiin teattereissa 19. marraskuuta 2004. Toinen elokuvasovitus, The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, seurasi 6. helmikuuta 2015. Kolmas elokuva ja TV-sarjan ennakko, SpongeBob Movie: Sponge on the Run, julkaistiin Kanadan teattereissa 14. elokuuta 2020, jota seurasi ensi-ilta video-on-demand-kanavalla ja CBS All Access -ohjelma vuonna 2021. Vuonna 2018 sarja alkoi lähettää kahdestoista kausi; se uusittiin 13. kaudeksi 17. heinäkuuta 2019. 30. heinäkuuta 2020 lähtien kaikki näyttelyn edelliset kaudet ovat saatavilla CBS All Access -palvelussa.

Paavo Pesusieni on voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien: kuusi Annie-palkintoa, kahdeksan Golden Reel -palkintoa, neljä Emmy-palkintoa, 17 Kids Choice -palkintoa ja kaksi BAFTA-lapsipalkintoa. Sarjaan perustuva Broadway-musikaali avattiin vuonna 2017 kriitikoille. Kolme spin-off-sarjaa, Kamp Koral: SpongeBob's Under Years, nimeämätön projekti, joka perustuu hahmoihin Squidward Tentacles ja The Patrick Star Show, kehitetään vuodesta 2020 lähtien.

Sarja pyörii nimihahmon ja hänen vesikavereidensa kokoonpanomiehistön ympärillä. SpongeBob SquarePants on energinen ja optimistinen merisieni, joka asuu upotetussa ananassa lemmikkietanansa Garyn kanssa, joka pehmenee kuin kissa. Paavoilla on lapsellinen innostus elämään, joka siirtyy hänen työhönsä paahtikokkina Krusty Krab -nimisessä pikaruokaravintolassa. Hänen elämänsä suurin tavoite on saada lupa ajaa veneen moottoria. Hänen suosikki harrastuksensa ovat "meduusojen kalastus", mikä tarkoittaa meduusojen pyydystämistä verkolla samalla tavalla kuin perhoskuula ja saippuakuplien puhaltaminen yksityiskohtaisina muotoina.

Kaksi taloa kaukana Paavoista on hänen paras ystävänsä Patrick Star, heikko mutta ystävällinen vaaleanpunainen meritähti, joka asuu kiven alla. Henkisistä takaiskuistaan ​​huolimatta Patrick näkee itsensä älykkääksi. Squidward Tentacles, SpongeBobin naapuri ja Krusty Krabin työtoveri, on ylimielinen, huono mustekala, joka asuu kauniissa pääsiäisessä. Hän nauttii klarinetin soittamisesta ja omakuvien maalaamisesta, mutta vihaa työtä rahastonhoitajana. Hän ei pidä elämästä Paavo ja Patrickin välillä heidän lapsellisen luonteensa vuoksi. Krusty Krabin omistaja on kurja punainen rapu nimeltä Mr. Krabs, joka puhuu kuin merimies ja johtaa ravintolaansa kuin se olisi merirosvolaiva. Hän on yksinhuoltaja, jolla on teini-ikäinen tytär, Pearl-niminen sperma-valas, jolle hän haluaa testamentoida rikkautensa. Pearl ei halua jatkaa perheyritystä ja viettää mieluummin aikansa popmusiikin kuuntelussa tai työskentelyssä paikallisessa ostoskeskuksessa. Toinen PaavoBobin ystävistä on Sandy Cheeks, jännittävä ja urheilullinen orava Teksasista, joka käyttää ilmatäytteistä sukelluspukua hengittääkseen veden alla. Hän asuu tammessa, joka on suljettu kirkkaasta lasikupolista, joka on lukittu ilmatiiviällä, käsin käännetyllä sinetillä, ja on karaten asiantuntija samoin kuin tutkijat.

Kadun toisella puolella Krusty Krabista on epäonnistunut kilpaileva ravintola nimeltä Chum Bucket. Sitä ohjaa pieni, vihreä, yksisilmäinen jalkapallo nimeltä Plankton ja hänen tietokonevaimonsa Karen. Plankton yrittää jatkuvasti varastaa Mr. Krabin suosittu Krabby Patty -hampurilainen toivoen saavansa ylivallan ja konkurssiin Krusty Krabin. Karen toimittaa hänelle pahoja suunnitelmia saada kaava, mutta heidän ponnistelunsa ovat aina epäonnistuneita, ja heidän ravintolassaan ei ole asiakkaita harvoin. Kun Paavo ei työskentele Krusty Krabissa, hän ottaa usein venekuljetustunteja rouva Puffilta, paranoidiselta mutta kärsiväliseltä lehtikala. Paavo on rouva. Puffin ahkerin opiskelija ja tietää kaikki vastaukset suullisiin kokeisiin, jotka hän suorittaa, mutta paniikkia ja kaatuu yrittäessään ajaa oikeaa venettä. Kun rouva Puff hallitsee yhtä Paavo-onnettomuuksista tai on muuten peloissaan, hän puhaltaa pallon.

Näyttelyn erityisjaksoissa isännöi live-action-merirosvo nimeltä Patchy ja hänen lemmikkipapukaija Potty, joiden segmentit on esitetty kaksoistarinassa animoitujen tarinoiden kanssa. Patchy kuvataan kuvitteellisen SpongeBob-faniklubin presidentiksi, ja hänen suurin tavoitteensa on tavata itse Paavo Bob.

Tuote on lisätty ostoskoriisi