• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Nightmare on elm street

Painajainen Elm Streetillä on 1984 Wes Cravenin kirjoittama ja ohjaama amerikkalainen slasher-elokuva, jonka on tuottanut Robert Shaye. Se on ensimmäinen osa Elm Street -kadun painajaista -elokuvasarjaa, ja elokuvassa debytoi Heather Langenkamp, ​​John Saxon, Ronee Blakley, Robert Englund Freddy Kruegerina ja Johnny Depp.

Juoni kertoo neljästä teini-ikäisestä, jotka asuvat kuvitteellisessa Springwoodissa, Ohiossa [N 1], kadulla, jotka hyökkäävät ja tappavat unelmissaan ja näin tapetaan todellisuudessa palaneen tappajan ja käsineellä.

Craven kuvasi painajaisen Elm Streetillä, jonka arvioitu budjetti oli 1,8 miljoonaa dollaria. Elokuva julkaistiin 9. marraskuuta 1984 ja tuotti 57 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Painajainen Elm Streetillä sai paljon ylistäviä arvioita, ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen suurimmista kauhuelokuvista. Se sisältää kuuden jatko-osan, TV-sarjan, crossoverin 13. perjantaina ja monia muita tavaroita. Samanniminen remake julkaistiin vuonna 2010. Ja Stuntsin, Polyesterin ja Alone in the Darkin lisäksi se oli yksi ensimmäisistä New Line Cinema -elokuvan tuottamista elokuvista, joka tuolloin levitti eniten elokuvia, mikä johti yrityksen tullut menestyvä elokuvastudio vuoteen 2008 saakka. Sitä kutsuttiin jopa nimellä "House, jonka Freddy rakensi".

Elokuvaa hyvitetään monien 1970-luvun ja 1980-luvun matalabudjetoisissa kauhuelokuvissa olevien tropien käytöstä, jotka ovat peräisin John Carpenterin Halloweenista (1978) ja johtivat siihen, että tätä alalajia kutsuttiin slasher-elokuvaksi. Elokuva sisältää moraalisen näytelmän, jossa seksuaalisesti lupaavat teini-ikäiset tapetaan. Kriitikot ja elokuvahistorioitsijat sanovat, että elokuvan lähtökohtana on taistelu unelmien ja todellisuuden välisen eron määrittämiseksi, mikä ilmenee elokuvassa olevien nuorten elämästä ja unelmista. Kriitikot kiittävät tänään elokuvan kykyä ylittää "kuvitteellisen ja todellisen väliset rajat" ja leikkiä yleisön käsityksillä. Elokuvaa seurasi painajainen Elm Street 2: Freddyn kosto.

Tuote on lisätty ostoskoriisi