• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Muppets

The Muppets on amerikkalainen franchising- ja kokonaisuusvalikoima nukkeja hahmoista, joka tunnetaan mustan luonnoksen komedian absurdista, burleskista ja itseviittaavasta tyylistä. Ne loi Jim Henson vuonna 1955, ja ne ovat Disneyn omistaman mediafranchising-nimiä, joka sisältää television, elokuvan, musiikin ja muun hahmoihin liittyvän median.

Muppets on lyhytikäisestä televisiosarjasta Sam and Friends, joka esitettiin vuosina 1955-1961. 1960-luvun myöhäisillan näyttelyiden ja mainosten jälkeen The Muppets alkoi esiintyä Sesame Streetillä (1969 - nyt) ja saavutti julkkis-aseman ja kansainvälinen tunnustus The Muppet Show -elokuvan (1976–1981) kautta, joka voitti viisi Primetime Emmy -palkintoa ja 21 ehdokasta viiden vuoden aikana.

1970- ja 1980-luvuilla Muppets monipuolistui elokuviksi, mukaan lukien The Muppet Movie (1979); The Great Muppet Caper (1981); ja The Muppets Take Manhattan (1984). Disney alkoi olla tekemisissä heidän kanssaan 1980-luvun lopulla, jolloin Henson aloitti neuvottelut Jim Henson Companyn myymisestä. Muppetit jatkoivat median läsnäoloa televisiossa Muppet Babiesin (1984–1991) kanssa, samoin kuin The Jim Henson Hour (1989) ja The Muppets Tonight (1996–98), jotka molemmat olivat samanlaisia ​​Muppet Show -muodossa; ja kolme elokuvaa: The Muppet Christmas Carol (1992), Muppet Treasure Island (1996) ja The Muppets from Space (1999).

Disney osti The Muppetsin helmikuussa 2004, mikä antoi hahmoille enemmän julkisuutta kuin aikaisempina vuosina. Disneyn aikana seuraaviin projekteihin sisältyi kaksi elokuvaa: The Muppets (2011) ja The Muppets Most Wanted (2014); lyhytaikainen ensisarja (2015–2016) Muppet Babiesin uudelleenkäynnistys (2018 - nyt); ja verkko-TV-sarja Mupparna Now (2020 - nyt).

Kuuden vuosikymmenen uransa aikana Mupparnaa on pidetty viihdeteollisuuden ja populaarikulttuurin katkoksena Yhdysvalloissa ja englanninkielisessä maailmassa, ja monet kulttuurilaitokset ja järjestöt, kuten American Film Institute, Academy, tunnustavat sen elokuvataiteen ja tieteiden laitos, Kongressin kirjasto ja Hollywood Walk of Fame.

Muppetit loi nukketeatteri Jim Henson 1950-luvulla; varhaisimpien luomustensa joukossa oli sammakko Kermit, josta tuli Hensonin tunnetuin hahmo. Alun perin aikuisyleisölle tarkoitettu Henson väitti ja myöhemmin muistutti termin "Muppet" luomisesta sekoituksena sanoista "nukke" ja "nukke". Vuonna 1955 The Muppets esiteltiin WRC-TV: tä varten valmistetussa lyhytmuotoisessa televisiosarjassa Sam and Friends Washington DC: ssä. proscenium-kaari, joka on tyypillistä tällaisille teoksille ja perustuu sen sijaan television luonnolliseen kehykseen, jonka kautta sitä katsottiin.

1960-luvulla hahmot - erityisesti Kermit ja Rowlf the Dog - esiintyivät luonnoksina useissa myöhäisillan keskusteluohjelmissa ja televisiomainoksissa, mukaan lukien The Ed Sullivan Show. Rowlfista tuli ensimmäinen Muppet-hahmo, joka esiintyi säännöllisesti verkon televisiossa, kun hän aloitti Jimmy Deanin kanssa The Jimmy Dean Show -näyttelyssä. Vuonna 1966 Joan Ganz Cooney ja Lloyd Morrisett alkoivat kehittää koulutustelevisio-ohjelmaa lapsille ja kääntyivät Hensonin puoleen suunnitellakseen Muppet-hahmoja tässä vaiheessa. Ohjelman tuotti Lasten televisio -työpaja ja se esiteltiin nimellä Sesame Street vuonna 1969.

Henson ja hänen luova tiiminsä liittyivät läheisesti Sesame Streetiin seuraavina vuosina; Henson luopui esiintymismaksustaan ​​vastineeksi ohjelmalle luotujen Muppet-hahmojen omistajuuden säilyttämisestä. Seesamikatu sai myönteisen vastauksen, ja Mupparnan osallistumisen sarjaan sanotaan olevan tärkeä osa sen kasvavaa suosiota, joka tarjoaa "tehokkaan ja nautinnollisen katselu" -menetelmän koulusuunnitelman esittelemiseksi.

1970-luku: Muppet Show ja lakko elokuvaan

1970-luvun alussa Muppets jatkoi läsnäoloaan televisiossa, lähinnä segmentissä The Land of Gorch Saturday Night Live -kauden ensimmäisen kauden aikana. Kun hänen osuutensa Sesame Streetin kanssa jatkui, Henson aloitti verkko-TV-sarjan kehittämisen keskittyen Muppetsiin; Toisin kuin Seesamikatu, tämä sarja olisi suunnattu aikuisemmalle yleisölle ja keskittyisi suurelta osin luonnoskomediaan. Kaksi televisiolentäjää, The Muppets Valentine Show ja The Muppet Show: Sex and Violence, esitettiin ABC: ssä vuosina 1974 ja 1975, vastaavasti.

Kun ABC lähetti lentäjiä ja muita verkostoja Yhdysvalloissa ilmaissut kiinnostuksensa projektiin, brittiläinen tuottaja Lew Grade otti yhteyttä Hensoniin ja suostui tuottamaan sarja Associated Televisionille. Vuonna 1976 esitelty The Muppet Show esitteli uusia hahmoja, kuten Miss Piggy, Fozzie Bear ja Gonzo, sekä olemassa olevia hahmoja, kuten Kermit ja Rowlf. Muppet-esitys esitettiin ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa, ja siitä tuli yhä suosittu luonnosmuodon, ainutlaatuisen vaudeville-tyylisen huumorin ja vierailevien tähtien tuottaman kiitoksen ansiosta. Se nimitettiin 21 Primetime Emmy -palkinnolle juoksun aikana ja voitti neljä, mukaan lukien Outstanding Variety -sarja vuonna 1978. The Muppet Show -tuotteen ansiosta Henson Associates pystyi monipuolistumaan elokuviksi, joista ensimmäinen, The Muppet Movie, julkaistiin. 1979.

Muppet-elokuvan jälkeen tuli The Great Muppet Caper ja The Muppets Take Manhattan, jotka julkaistiin vuonna 1981 ja 1984. Yhteensä kolme elokuvaa sai neljä Oscar-ehdokasta. Muppet Show päätti viiden kauden kestonsa vuonna 1981.

Tuote on lisätty ostoskoriisi