• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Mulan

Mulan on vuonna 1998 tehty amerikkalainen animaatio, musiikkihistoriallinen toiminta-seikkailuelokuva, jonka Walt Disney Feature Animation on tuottanut Walt Disney Picturesille. Se perustuu kiinalaiseen legenda Hua Mulaniin ja oli Disneyn 36. animaatioelokuva ja yhdeksäs animaatioelokuva, joka tuotettiin ja julkaistiin Disneyn renessanssin aikana.

Sen ohjaavat Tony Bancroft ja Barry Cook, tarinan Robert D.San Souci ja käsikirjoituksen Rita Hsiao, Philip LaZebnik, Chris Sanders, Eugenia Bostwick-Singer ja Raymond Singer. Ming-Na Wen, Eddie Murphy, Miguel Ferrer ja BD Wong näyttelevät englanninkielisessä versiossa, kun taas Jackie Chan antoi kapteeni Li Shangille äänen elokuvan kiinalaisista nastoista. Elokuvan juoni tapahtuu Kiinassa Han-dynastian aikana, jossa vanhojen sotureiden Fa Zhoun tytär Fa Mulan teeskentelee, että miehen tulisi ottaa isänsä paikka asevelvollisuuden aikana Hunin hyökkäyksen torjumiseksi.

Mulan tuotettiin ja julkaistiin Disneyn renessanssin aikana, ja se oli ensimmäinen kolmesta ominaisuudesta, jotka tuotettiin pääasiassa Disney-animaatiostudiossa Disney-MGM Studiosissa (nykyisin Disneyn Hollywood-studiot) Bay Lake, Florida. Elokuvan kehitys alkoi vuonna 1994, jolloin joukko taiteellisia ohjaajia lähetettiin Kiinaan saamaan taiteellista ja kulttuurista inspiraatiota. Kriitikot ja yleisö ottivat Mulanin vastaan ​​hyvin, joka ylisti animaatiota, juoni, hahmot (erityisesti samannimisen hahmon) ja musiikkitulokset ansaitsemalla yli 304 miljoonaa dollaria. Se sai Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuuden ja voitti useita Annie-palkintoja, mukaan lukien paras animaatio. Vuonna 2004 seurasi suoraan videolle jatko-osa Mulan II. Niki Caron ohjaama live-action-sovitus julkaistiin 4. syyskuuta 2020.

Elokuva julkaistiin ensimmäisen kerran VHS: ssä 2. helmikuuta 1999 osana Walt Disney Masterpiece Collection -sarjaa. Mulan julkaistiin DVD-levyllä 9. marraskuuta 1999 Walt Disney Limited -versiona rajoitetun 60 päivän ajan ennen moratorioon siirtymistä. 1. helmikuuta 2000 se julkaistiin uudelleen VHS: llä ja DVD: llä osana Walt Disney Gold Classic Collection -sarjaa. VHS: n ja DVD: n mukana oli kaksi musiikkivideota "Reflection" ja "True to Your Heart", kun taas DVD: llä oli myös teatteriesitys ja hahmotaide. Kultakokoelman julkaisu palautettiin Disney Vaultiin 31. tammikuuta 2002. Walt Disney Home Entertainment julkaisi 26. lokakuuta 2004 palautetun Mulan-painoksen VHS: ssä ja 2-levyisenä DVD-levynä.

Maaliskuussa 2013 Walt Disney Studios Home Entertainment julkaisi Mulanin ja Mulan II: n Blu-ray- ja DVD-levyillä samaan aikaan elokuvan 15-vuotisjuhlan kanssa.

Tuote on lisätty ostoskoriisi