• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Kummisetä

Kummisetä on vuonna 1972 järjestetty amerikkalainen rikoselokuva, jonka on ohjannut Francis Ford Coppola. Elokuvan pääosissa ovat Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte ja Diane Keaton.

Se on kummisetä-trilogian ensimmäinen osa. Tarina, joka ulottuu vuosina 1945-1955, kertoo Corleone-perheen tarinan patriarkka Vito Corleonen (Brando) alaisuudessa keskittyen yhden hänen poikiensa, Michael Corleonen (Pacino), muuttumiseen vastahakoisesta perheenharjoittajasta armottomaksi mafiaksi. pomo.

Paramount Pictures hankki oikeudet romaaniin hintaan 80 000 dollaria ennen kuin siitä tuli suosittu. Studion johtajilla oli vaikeuksia löytää johtaja; heidän ensimmäiset ehdokkaansa hylkäsivät kannan ennen kuin Coppola allekirjoitti elokuvan ohjaamisen. He ja Coppola eivät sopineet useiden hahmojen, erityisesti Viton ja Michaelin, rooleista. Kuvaaminen tapahtui pääasiassa New Yorkin ympäristössä ja Sisiliassa, ja se valmistui ennen aikataulua. Nuotin sävelsi pääasiassa Nino Rota, lisäosat Carmine Coppola.

Kummisetä ensi-iltansa Loew's State Theatre -tapahtumassa 14. maaliskuuta 1972 ja julkaistiin laajalti Yhdysvalloissa 24. maaliskuuta 1972. Se oli vuoden 1972 eniten tuottanut elokuva ja oli jonkin aikaa eniten tuottanut elokuva, joka on koskaan tuotettu. 246 miljoonaa ja 287 miljoonaa dollaria. Elokuva sai yleisöltä kiitosta kriitikoilta ja yleisöltä, kiitosta näyttelijöiden, erityisesti Brandon ja Pacinon esityksistä, ohjauksesta, käsikirjoituksesta, elokuvasta, leikkauksesta, mafian esittämisestä ja esittämisestä. Kummisetä toimi katalysaattorina Coppolan, Pacinon ja muiden suhteellisen uusien tulijoiden rooleissa ja miehistöissä. Lisäksi elokuva elvytti Brandon uran, joka oli vähentynyt 1960-luvulla, ja hän jatkoi elokuvien näyttämistä kuten Last Tango Pariisissa, Superman ja Apocalypse Now.

Elokuva voitti Oscar-palkinnon 45. Oscar-sarjassa parhaan elokuvan, parhaan näyttelijän (Brando) ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen (Puzolle ja Coppolalle). Lisäksi seitsemän muuta Oscar-ehdokasta sisälsivät Pacino, Caan ja Duvall parhaasta naisnäyttelijästä ja Coppola parhaasta ohjaajasta. Julkaisunsa jälkeen Kummisetä on pidetty laajalti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista elokuvista, erityisesti gangsterilajissa. Se valittiin säilytettäväksi Kongressin kirjaston Yhdysvaltain kansallisessa elokuvarekisterissä vuonna 1990, koska sitä pidettiin "kulttuurisesti, historiallisesti tai esteettisesti tärkeänä" ja American Film Initiate sijoittui toiseksi suurimmaksi elokuvaksi amerikkalaisessa elokuvassa (Citizen Kanein takana). . Sitä seurasivat jatko-osa Kummisetä II osa (1974) ja Kummisetä III osa (1990).

1945, New York City, Don Corleonen rikollisperhe kuuntelee tyttärensä Connie'n häät Carlo, Vito Corleone, kanssa. Hänen nuorin poikansa Michael, joka oli merijalkaväki toisen maailmansodan aikana, esittelee tyttöystävänsä Kay Adamsin perheelleen vastaanotossa. Suosittu laulaja ja Viton kummipoika Johnny Fontane hakee Viton apua elokuvaroolin turvaamiseen; Vito lähettää asiakkaansa Tom Hagenin Los Angelesiin suostuttelemaan studion johtaja Jack Woltzin antamaan Johnnylle osakkeen. Woltz kieltäytyy, kunnes hän herää sängyssä arvokkaan orionsa katkaistun pään kanssa.

Juuri ennen joulua huumeiden herra Sollozzo, Tataglian rikollisperheen tuella, pyytää Vitoa sijoittamaan lääkeyhtiöönsä ja suojeluun poliittisten yhteyksiensä kautta. Vito yrittää päästä mukaan vaaralliseen uuteen kauppaan, joka uhkaa edistää poliittista sisäpiiriä. Epäilyttävästi Vito lähettää johtajansa Luca Brasin vakoilemaan heitä. Brasi garrotas kuoliaaksi ensimmäisessä tapaamisessaan Bruno Tattaglian ja Sollozzon kanssa. Myöhemmin Sollozzo sieppaa Hagenin ja on sittemmin ampunut Viton kadulla. Corleonen esikoisen Sonnyn ollessa vastuussa, Sollozzo työntää Hagenia suostuttelemaan Sonnyn hyväksymään Sollozzon sopimus ja vapauttamaan hänet. Perhe saa kalaa käärittyinä Brasin luodinkestävään liiviin, mikä osoittaa, että Luca "nukkuu kalan kanssa". Vito selviää ja sairaalassa Michael torjuu toisen yrityksen isäänsä vastaan. NYPD: n kapteeni McCluskey, Sollozzon epävirallinen henkivartija, rikkoo Michaelin leuan. Sonny palaa osumalla Tattaglian pojalle. Michael aikoo murhata Sollozzon ja McCluskeyn; Michael pyrkii ratkaisemaan erimielisyyden ja tapaa heidät Bronxin ravintolassa, jossa saatuaan Corleone-capon Peter Clemenzan istuttaman aseen hän tappaa molemmat miehet.

Huolimatta viranomaisten sulkemisesta, viisi perhettä puhkesi avoimessa sodassa, ja Vito pelkää poikiensa turvallisuutta. Michael pakenee Sisiliaan ja Fredoa suojelee Moe Greene Las Vegasissa. Sonny hyökkää Carloa kadulla Connien väärinkäytön vuoksi ja uhkaa tappaa hänet, jos se toistuu. Kun se tapahtuu, Sonny menee kotiinsa nopeammin, mutta hänet väijytetään valtatornissa ja konekiväärit käyttävät gangsterit tappavat hänet väkivaltaisesti. Sisiliassa Michael tapaa ja menee naimisiin Apollonian kanssa, mutta hänelle tarkoitettu autopommi vie hänet henkiin.

Sonnyn kuoleman tuhoama ja tajuaa, että Tattaglian hallitsee nyt hallitseva luovuttaja Barzini, Vito yrittää lopettaa riistan.

Tuote on lisätty ostoskoriisi