• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 63000 tuotetta

 

Kaunotar ja Hirviö

Kaunotar ja hirviö on Walt Disney Feature Animationin tuottama ja vuonna Walt Disney Pictures julkaisema amerikkalainen animoitu musikaali romanttinen fantasiaelokuva. 30. Disney-animaatioelokuva ja kolmas, joka julkaistaan ​​Disneyn renessanssin aikana, se perustuu Jeanne-Marie Leprince de Beaumontin samannimiseen ranskalaiseen saagaan vuodelta 1756.

Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, joka hyvitettiin vain ranskalaisessa kopioinnissa ja ideoita Jean Cocteaun ohjaamasta saman nimisestä 1946 ranskalaisesta elokuvasta. Kaunotar ja hirviö keskittyy pedon (Robby Bensonin tekemän äänen), prinssin, joka maagisesti muuttuu hirviöksi, ja palvelijansa taloustavaraksi rangaistukseksi hänen ylimielisyydestään, ja Bellen (Paige O'Haran ääni), hänen kaltaisensa nuori nainen vangittiin hänen linnaansa. Kirotuksen murtamiseksi pedon on opittava rakastamaan Bellea ja ansaitsemaan rakkautensa vastineeksi ennen kuin viimeinen terälehti putoaa lumotulta ruusulta, muuten peto pysyy hirviönä ikuisesti. Elokuvassa on myös Richard Whitein, Jerry Orbachin, David Ogden Stiersin ja Angela Lansburyn ääni.

Walt Disney yritti ensin mukauttaa Kauneus ja pedon animaatioelokuvaksi 1930- ja 1950-luvuilla, mutta epäonnistui. Pienen merenneidon (1989) menestyksen jälkeen Walt Disney Pictures päätti mukauttaa saagaa, jonka Richard Purdumin pidettiin alun perin ei-musikaalisena. Disneyn puheenjohtaja Jeffrey Katzenberg hylkäsi lopulta Purdumin idean ja käski elokuvan muistuttaa sen sijaan pientä merenneitoa. Elokuvan ovat ohjanneet Gary Trousdale ja Kirk Wise johtaja debyyttinsä kanssa, ja Linda Woolvertonin tarinan käsikirjoitus hyvitettiin ensin Roger Allersille. Sanoittaja Howard Ashman ja säveltäjä Alan Menken kirjoittivat elokuvan kappaleet. Ashman, joka toimi myös elokuvan päätuottajana, kuoli AIDSiin liittyviin komplikaatioihin kuusi kuukautta ennen elokuvan julkaisua, ja elokuva on siis omistettu hänen muistolleen.

Kauneus ja hirvi ensi-iltansa keskeneräisenä elokuvana New Yorkin elokuvajuhlilla 29. syyskuuta 1991, jonka jälkeen teatteri julkaistiin valmiina elokuvana El Capitan -teatterissa 13. marraskuuta. Elokuva keräsi 425 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisessa lipputulossa, jonka budjetti oli 25 miljoonaa dollaria, ja sitä kritisoitiin laajalti sen romanttisesta tarinasta, animaatiosta (erityisesti juhlasalista), hahmoista ja musiikillisista numeroista. Kaunotar ja hirviö voitti Golden Globe -palkinnon parhaasta elokuvasta - musikaali tai komedia, joka on ensimmäinen animaatioelokuva, joka on koskaan voittanut tämän luokan. Se oli myös ensimmäinen animaatioelokuva, joka oli ehdolla Oscar-palkinnoksi parhaaksi elokuvaksi 64. Oscar-gaalassa, jossa se voitti Oscar-palkinnon parhaasta alkuperäisestä partituurista ja parhaasta alkuperäisestä kappaleesta nimikappaleestaan ​​ja sai lisää ehdokkuuksia parhaaksi alkuperäiseksi kappaleeksi ja parhaaksi ääneksi . Huhtikuussa 1994 kauneudesta ja pedosta tuli Disneyn ensimmäinen animaatioelokuva, joka oli mukautettu Broadwayn musikaaliin. Elokuvan menestys loi kolme jatkoa suoraan videolle: Kaunotar ja pedo: Lumottu joulu (1997) ja Kaunotar ja pedo: Bellen maaginen maailma (1998) ja Bellen tarinat ystävyydestä (1999), jotka kaikki tapahtuvat ennen alkuperäistä . Tätä seurasi spin-off-TV-sarja, Laula minulle tarina Bellen kanssa.

IMAX-versio elokuvasta julkaistiin vuonna 2002, ja siihen sisältyi "Human Again", uusi viiden minuutin musikaalisarja, joka sisältyi aiemmin vuoden 1994 musikaaliin. Samana vuonna Kongressin kirjasto valitsi elokuvan säilytettäväksi kansallisessa elokuvarekisterissä "kulttuurisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittävänä". Lion Kingin 3D-julkaisun onnistumisen jälkeen elokuva julkaistiin 3D-muodossa vuonna 2012. Bill Condonin ohjaaman elokuvan live-action-sovitus julkaistiin 17. maaliskuuta 2017.

30. lokakuuta 1992 Walt Disney Home Video (tunnetaan nykyisin nimellä Walt Disney Studios Home Entertainment) julkaisi elokuvan VHS: lle ja LaserDiscille Yhdysvalloissa ja Kanadassa osana Walt Disney Classics -sarjaa ja myöhemmin moratorion huhtikuussa. 30., 1993. se ei kuulu Walt Disney Masterpiece -kokoelmaan. Tämä versio sisältää pienen muokkauksen elokuvaan: Gastonin opiskelijoiden kahdessa kuvassa hänen kuolemaansa johtaneen huipentuman alapuolella olevat kallot poistettiin alkuperäisestä videoversiosta. Tällaista leikkausta ei tehty elokuvan myöhemmissä versioissa. New Yorkin elokuvajuhlilla esitelty "Keskeneräinen" -versio julkaistiin myös VHS: ssä ja LaserDiscissä juuri nyt. Mainittu versio oli kuitenkin ainoa saatavilla myöhemmässä muodossa syksyyn 1993 asti, jolloin valmis teatteriversio julkaistiin. Tällä toimenpiteellä pyrittiin vähentämään uhkaa, että videopiraatit tekevät kopioita LaserDiscistä (joita ei ole kopiosuojattu) ja myydään niitä kansainvälisillä markkinoilla, joilla elokuvaa ei ollut vielä saatavana kotona. Vuonna 1993 elokuva julkaistiin myös kotivideossa useissa maissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa 20. syyskuuta samana vuonna.

Kaunotar ja hirviö: Erikoispainos, koska elokuvan parannettu versio julkaistiin IMAX-muodossa / nimeltään suuri, julkaistiin kahdella levyllä "Platinum Edition" DVD ja VHS 8. lokakuuta 2002. DVD-sarjassa on kolme versiota elokuva: laajennettu IMAX Special Edition, johon on lisätty "Human Again" -sarja, alkuperäinen teatteriversio ja New Yorkin elokuvajuhlien "keskeneräinen" -versio.

Tuote on lisätty ostoskoriisi