• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Herkules

Herkules on vuonna 1997 tehty amerikkalainen animaatio musiikillinen fantasiaelokuva, jonka Walt Disney Feature Animation on tuottanut Walt Disney Picturesille. 35. Disneyn animaatioelokuva ja kahdeksas Disney-renessanssin aikana tuotettu animaatioelokuva, ohjaajat Ron Clements ja John Musker. Elokuva perustuu löyhästi Zeuksen pojaan, legendaariseen sankariin Heraclesiin (joka tunnetaan elokuvassa roomalaisella nimellään Hercules), kreikkalaisessa mytologiassa.

Herkules kehitys alkoi vuonna 1992 sen jälkeen, kun animaattori Joe Haidar oli mukauttanut Heraclesin mytologisia tarinoita. Samaan aikaan Clements ja Musker kehittivät ideaansa Treasure Planetista Aladdinin kriittisen ja kaupallisen menestyksen jälkeen. Heidän projektinsa poistettiin kehityksestä vuonna 1993, ja Musker ja Clements liittyivät Herculesiin myöhemmin samana vuonna. Haidarin käyttämättömän hoidon jälkeen Clements ja Musker tutkivat useita tulkintoja kreikkalaisesta mytologiasta ennen kuin he hylkäsivät Zeuksen suhde Alkmeneen. Projekti kävi läpi useita tarinoita, ja käsikirjoituksen ensimmäinen luonnos sai inspiraationsa klassisen Hollywoodin aikakauden ja 1990-luvun populaarikulttuurin komediaelokuvista. Donald McEnery, Bob Shaw ja Irene Mecchi otettiin mukaan alukseen tarkistamaan käsikirjoitusta. Brittiläinen sarjakuvapiirtäjä Gerald Scarfe värvättiin tuotantosuunnittelijaksi ja tuotti yli seitsemänsataa hahmojen visualisointisuunnitelmaa. Tutkimusmatkat Kreikkaan ja Turkkiin tarjosivat inspiraatiota taustamalleihin. Elokuvan animaatio tehtiin Kaliforniassa ja Pariisissa. Tietokoneanimaatiota käytettiin useissa kohtauksissa, lähinnä Hydran taistelusarjassa.

Herkules julkaistiin 13. kesäkuuta 1997 myönteisiltä arvosteluilta elokuvakriitikoilta, jotka ylistivät James Woodin esitystä Hadesina, mutta animaatio (erityisesti visuaalinen tyyli) ja musiikki saivat vaihtelevan vastauksen. Positiivisesta kriittisestä vastaanotosta huolimatta elokuva menestyi teatterissaan etenkin edeltäjiinsä nähden, ennen kuin se ansaitsi viimeinkin 252,7 miljoonaa dollaria lipputuloissa ympäri maailmaa. Herculesia seurasi myöhemmin live-to-video-esiosa Hercules: Zero to Hero, joka ohjasi Hercules: The Animated -sarjaa, syndikoitua Disney-televisio-sarjaa, joka keskittyi Herculesiin Prometheus-akatemian aikana.

Muinaisessa Kreikassa jumalilla Zeuksella ja Heralla oli poika nimeltä Hercules. Vaikka muut jumalat ovat onnellisia, Zeuksen pahamainen ja kateellinen veli Hades aikoo kaataa Zeuksen ja hallita Olympusta. Kun hän kääntyy kohtalon puoleen apua, Hades oppii, että 18 vuoden kuluttua planeetan suuntaus antaa hänelle mahdollisuuden vapauttaa titaanit valloittamaan Olympuksen, mutta vain jos Hercules ei puutu asiaan. Hades lähettää demoninkäsittelijänsä kipua ja paniikkia tappamaan Herculesin ja tarjoamaan heille juoman, joka voi poistaa kuolemattomuuden jumalan. Kaksi sieppaa lapsen ja vie hänet alas laaksoon, jossa he ruokkivat häntä juomalla, mutta ennen kuin Hercules juo viimeisen pisaran, viljelijä Amphitryon ja hänen vaimonsa Alcmene kulkevat lähellä ja pelottavat demoneja ja saavat heidät pudottamaan pullon ja vuotamaan viimeisen pudota. Hercules poistetaan kuolemattomuudesta, mutta säilyttää jumalamaisen voimansa. Kipu ja paniikki yrittävät tappaa lapsen, mutta Hercules voittaa heidät helposti. Kipu ja paniikki päättävät olla ilmoittamatta epäonnistumisestaan ​​Hadesille.

Vuosia myöhemmin teini-ikäinen Hercules torjuu, koska hen ei ei kykene hallitsemaan voimaansa ja ihmettelee, mistä hen tuli. Herkules päätti vierailla Zeuksen temppelissä vastauksen perusteella, kun hänen vanhempansa paljastivat olympiakaulakorun, josta hän löysivät. Zeuksen temppelipatsas herää eloon ja paljastaa kaiken Herculesille ja kertoo henelle, että kana voi ansaita jumaluutensa takaisin tulemalla todelliseksi sankariksi. Zeus kirjoittaa Herculesin ja hänen unohdetun vastasyntyneen ystävänsä Pegasuksen satiiriin Philoctetes ("Phil"), joka tunnetaan sankareiden kouluttamisesta. Phil on jäänyt eläkkeelle turhautuneena, kun kukaan hänen entisistä opiskelijoistaan ​​ei onnistunut ansaitsemaan tähtikuviota. Zeus pakottaa Philin kouluttamaan Herculesia joka ehdot. Harjoituksen päätyttyä Phil ja Hercules suuntaavat Thebaan. Matkalla he tapaavat Megaran ("Meg"), sarkastinen tytön, jossa Hercules pelastaa kentaurista Nessuksesta. Kun Hercules ja muut lähtevät, Meg paljastetaan Hadesin palvelijaksi, kun hen on myynyt soulunsa pelastaakseen rakastajan, joka sitten jätti henkilölle. Kun Meg mainitsee tapaamisensa Herculesin kanssa, Hades tajuaa, että Kipu ja paniikki epäonnistunut, ja aikoo lopettaa Herculesin oikein.

Kun Herkules saapuu Thebaan, paikalliset kohtaavat häntä skeptisesti, mutta sitten Meg ilmestyy ja sano, niin kaksi poikaa on juuttunut rotkoon. Hercules pelastaa heidät tietoista, että heillä on tuskaa ja paniikkia valepuvussa, ja vapauttaa vahingossa Hydran. Hercules voittaa sen ja tulee kuuluisaksi sankariksi. Hercules kukistaa edelleen monia muita hirviöitä ja hänen suosionsa ja omaisuutensa kasvavat, mutta Zeus kertoo Herculesille, joka voi olla vielä "todellinen" sankari, ja kieltäytyy selittämästä, mitä se tarkoittaa. Surullisena ja turhautuneena Hercules viettää päivän Megin kanssa, joka tajuaa rakastuneensa häneen.

Hades saa selville tästä ja juuri ennen haltuunottoa hen pitää Megaä panttivankina ja tarjoaa vastaavanlaisen siitä, että Hercules luovuttaa valtaansa päiväksi. Edellyttäen, että Meg on vahingoittumaton, henn hyväksyy ja on särkynyt, kun Hades paljastaa, että Meg työskenteli vain Hadesin palveluksessa.

Tuote on lisätty ostoskoriisi