• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Godzilla

Godzilla on vuonna 1998 valmistettu amerikkalainen hirviöelokuva, jonka on ohjannut ja kirjoittanut Roland Emmerich. Uusi esitys Tohon Godzilla-franchising-ohjelmasta, se on franchising-ohjelman 23. elokuva ja ensimmäinen Godzilla-elokuva, jonka on tuottanut kokonaan Hollywood-studio.

Elokuvan pääosissa ovat Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael Lerner ja Harry Shearer. Elokuva on omistettu Tomoyuki Tanakalle, erilaisten Godzilla-elokuvien yhteisluojalle ja tuottajalle, joka kuoli huhtikuussa 1997. Elokuvassa tutkijat ja armeija tutkivat jättimäistä hirviötä, joka muuttaa New Yorkiin elämään nuorten kanssa.

Lokakuussa 1992 TriStar Pictures ilmoitti aikovansa tuottaa trilogian Godzilla-elokuvista. Toukokuussa 1993 Ted Elliott ja Terry Rossio palkattiin kirjoittamaan käsikirjoitukseen. Heinäkuussa 1994 Jan de Bont nimitettiin johtajaksi. De Bont jätti projektin joulukuussa 1994 budjettikiistojen vuoksi, ja Emmerich palkattiin toukokuussa 1996 ohjaamaan ja käsikirjoittamaan uusi käsikirjoitus tuottaja Dean Devlinin kanssa. Pääkuvaus alkoi toukokuussa 1997 ja päättyi syyskuussa 1997.

Godzilla julkaistiin teatraalisesti 20. toukokuuta 1998 negatiivisiin arvosteluihin, ja se tuotti maailmanlaajuisesti 379 miljoonaa dollaria 130-150 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla. Vaikka elokuva tuotti voittoa, sitä pidettiin pettymyksenä. Suunnitellut jatko-osat peruttiin ja animaatiosarja tuotettiin sen sijaan. Vuonna 2004 Toho aloitti TriStarin Godzillan uudet iteraatiot "Zillana", ja vain vuoden 1998 elokuvan ja animaatioesityksen inkarnaatiot säilyttivät Godzillan tekijänoikeudet / tavaramerkit.

Elokuva julkaistiin 3. marraskuuta 1998 VHS: llä ja DVD: llä Yhdysvalloissa. DVD: n erikoisominaisuuksia ovat; valokuvagalleriat, visuaaliset tehosteet ja erityiset FX-opetusohjelman kommentit, The Wallflowersin musiikkivideo "Sankarit", Godzillan kulissien takana Charles Caiman, teatteriperävaunut, featurette, ohjaaja / tuottaja ja valetut elämäkerrat, valokuvagalleria, musiikkivideo ja Godzilla vie uuden York (ennen ja jälkeen laukauksia). Vuonna 1999 Sony julkaisi laajakuvapainoksen VHS: stä. VHS ansaitsi 8,04 miljoonaa dollaria vuokrista ensimmäisen viikon aikana Yhdysvalloissa, mikä on suurin video Titanicin jälkeen. DVD: tä myytiin Yhdysvalloissa yli 400 000 kappaletta vuoden 1998 lopussa. Ilmoitettiin myös, että NBC maksaisi noin 25 miljoonaa dollaria televisio-ohjelmien lähetysoikeuksista Yhdysvalloissa.

Elokuva julkaistiin 13. joulukuuta 2005 Universal Media Disc -levyllä. 28. maaliskuuta 2006 Sony julkaisi erityisen monster-painoksen DVD-levyn, joka säilytti edellisen DVD: n erityispiirteet, sekä kaikkien aikojen parhaat Godzillan taistelutapahtumat -ominaisuuden, 3 jaksoa Godzillasta: Sarja ja "koskaan ennen nähty" "tuotantotaidegalleria. Elokuva julkaistiin 10. marraskuuta 2009 Blu-ray Disc -levyllä, joka säilytti toisen DVD-julkaisun erityispiirteet ilman animaatiosarjan jaksoja. 16. heinäkuuta 2013 Sony julkaisi "Mastered in 4K" Blu-ray Editionin. Elokuva julkaistiin 14. toukokuuta 2019 4K Ultra HD: llä. Tämä versio säilytti samat erikoisominaisuudet kuin alkuperäinen Blu-ray-julkaisu, samoin kuin uusi Dolby Atmos -äänisekoitus.

Tuote on lisätty ostoskoriisi