• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Game of Thrones

Valtaistuinpeli on amerikkalainen fantasiatelevisio-sarja, jonka ovat luoneet David Benioff ja D.B.Weiss HBO: lle. Se on sovitus kappaleesta Jää ja tuli, George R.R.Martinin fantasiaromaanisarja, joista ensimmäinen on Valtaistuinpeli (1996).

Ohjelma tuotettiin ja kuvattiin sekä Belfastissa että muualla Isossa-Britanniassa. Tallennuspaikkoihin kuului myös Kanada, Kroatia, Islanti, Malta, Marokko ja Espanja. Sarja ensi-iltansa HBO: lla Yhdysvalloissa 17. huhtikuuta 2011 ja päättyi 19. toukokuuta 2019 73 jaksolla, jotka esitettiin kahdeksan vuoden aikana.

• Thrones-pelillä, joka pelaa kuvitteellisilla mantereilla Westerosilla ja Essosilla, on suuri kokoonpanomiehistö ja se seuraa useita tarinoita. Kaari kertoo Westeroksen seitsemän valtakunnan rauta-valtaistuimesta ja seuraa aatelisten dynastioiden välistä liittoutumien ja konfliktien verkostoa, joko taistellakseen valtaistuimen saamiseksi tai taistelemaan siitä itsenäisyyden puolesta. Toinen keskittyy valtakunnan karkotetun hallitsevan dynastian viimeiseen jälkeläiseen, joka on karkotettu Essolle ja suunnittelee paluuta valtaistuimelle. Kolmas tarinakaari seuraa Yövartiota, veljeyttä, joka puolustaa valtakuntaa Pohjoismaiden ankaria ihmisiä ja legendaarisia olentoja vastaan.

• Valtaistuinpeli houkutteli ennätysmäärän katsojia HBO: lla, ja sillä on laaja, aktiivinen ja kansainvälinen fani. Kriitikot ylistivät sarjaa näyttelemisestä, monimutkaisista hahmoista, tarinankerronnasta, laajuudesta ja tuotantoarvoista, vaikka alastomuuden ja väkivallan (myös seksuaalisen väkivallan) usein käyttöä kritisoitiin. Viime kausi, etenkin neljä viimeistä jaksoa, sai merkittävää kritiikkiä tiivistetystä historiastaan ​​ja luovista päätöksistään, ja monet pitivät sitä pettymyksenä. Sarja sai 59 Primetime Emmy -palkintoa, suurimman osan draamasarjasta, mukaan lukien erinomaiset draamasarjat 2015, 2016, 2018 ja 2019. Sen muihin palkintoihin ja nimityksiin kuuluu kolme Hugo-palkintoa parhaasta draamaesityksestä, Peabody-palkinto ja viisi Golden Globe -palkintoehdosta paras TV-sarja - Draama. Monet kriitikot ja julkaisut ovat nimenneet ohjelman yhdeksi kaikkien aikojen parhaista tv-sarjoista.

Valtaistuinpeli perustuu karkeasti George R. R. Martinin A Song of Ice and Fire -kirjasarjan tarinoihin, joita soitettiin kuvitteellisessa Westeroksen seitsemässä valtakunnassa ja Essoksen mantereella. Sarja käyttää useita samanaikaisia ​​juoneviivoja. Ensimmäisen tarinan kaari seuraa kilpailevien hakijoiden välistä dynaamista ristiriitaa periä seitsemän rauta-valtaistuimen valtakuntaa muiden aatelissukuisten kanssa, jotka taistelevat riippumattomuudesta valtaistuimelta. Toinen kattaa karkotetun taivaan teot takaisin valtaistuimen saamiseksi; kolmas kertoo lähestyvän talven uhasta, samoin kuin legendaariset olennot ja pohjoisen sitkeät kansat. Showrunner David Benioff ehdotti leikillään "The Sopranos in Middle-earth" -tapahtumaa Game of Thrones -tunnisteeksi viitaten sen kiehtovaan juoniin ja tummiin sävyihin taikuuden ja lohikäärmeiden fantasiaympäristössä.

Näyttelijät ja hahmot

Valtaistuinpelissä on yhtyeen miehistö, jonka arvioidaan olevan suurin televisiossa. Vuonna 2014 useiden pelaajien sopimukset neuvoteltiin uudelleen seitsemänneksi kausivaihtoehdoksi palkkojen korotusten ansiosta, joiden mukaan heidän mukaansa he olivat eniten palkattuja taiteilijoita kaapelitelevisiossa. Useiden pelaajien sopimukset neuvoteltiin uudelleen vuonna 2016, mikä ilmoitti nostanut viiden tärkeimmän näyttelijän palkan miljoonaan dollariin jaksoa kohden kahden viimeisen kauden aikana, mikä teki heistä television eniten palkatut toimijat.

Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean) on House Starkin johtaja. Hänellä ja hänen vaimollaan Catelynillä (Michelle Fairley) on viisi lasta: vanhin Robb (Richard Madden); seuraa Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead-Wright) ja Rickon (Art Parkinson). Nedin avioliiton poika Jon Snow (Kit Harington) ja hänen tieteellinen ystävänsä Samwell Tarly (John Bradley) palvelevat Yövartiossa herra komentajan Jeor Mormontin (James Cosmo) johdolla. Muurin pohjoispuolella asuvat villieläimet ovat nuori Gilly (Hannah Murray) sekä soturit Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) ja Ygritte (Rose Leslie).

Muita osakkaita House Starkissa ovat Nedin osasto Theon Greyjoy (Alfie Allen), hänen vasallinsa Roose Bolton (Michael McElhatton) ja Roosen poika Ramsay (Iwan Rheon). Robb rakastuu lääkäri Talisa Maegyriin (Oona Chaplin), ja Arya ystävystyy sepän oppipojan Gendryn (Joe Dempsie) kanssa, joka on myös Robertin paskiainen ja tappaja Jaqen H'ghar (Tom Wlaschiha). Pitkä soturi, Brienne of Tarth (Gwendoline Christie), palvelee lopulta Starkeja.

King's Landingissa, pääkaupungissa, Nedin ystävä, kuningas Robert Baratheon (Mark Addy), jakaa rakkaudettoman avioliiton Cersei Lannisterin (Lena Headey) kanssa, joka on ottanut rakastajaksi kaksosveljensä Ser Jaime Lannisterin (Nikolaj Coster-Waldau). Hän vihaa nuorempaa veljeään, kääpiötä Tyrion Lannisteria (Peter Dinklage), johon osallistuvat hänen rakastajatar Shae (Sibel Kekilli) ja myyntimies Bronn (Jerome Flynn). Cersein isä on Lord Tywin Lannister (Charles Dance), ja hänellä on kaksi poikaa kolmen lapsen joukossa: Joffrey (Jack Gleeson) ja Tommen (Dean-Charles Chapman). Joffreetä vartioi vihainen soturi Sandor "Hound" Clegane (Rory McCann).

 

Kehitys

Tammikuussa 2006 David Benioff kävi puhelinkeskustelua George R.R.Martinin kirjallisen edustajan kanssa hänen edustamistaan ​​kirjoista. Nuorempana fantasiakirjojen fani, hän kiinnostui Jään ja tulen laulusta, jota hän ei ollut lukenut. Kirjallisuusagentti lähetti Benioff-sarjan neljä ensimmäistä kirjaa. Benioff luki muutama sata sivua ensimmäisestä romaanista, Valtaistuinpeli, jakoi innostuksensa D.B.Weissin kanssa ja ehdotti, että he sovittavat Martinin romaanit televisiosarjaksi; Ensimmäisen romaanin Weiss valmistui "ehkä 36 tunnissa". He voittivat sarjan HBO: lle viiden tunnin tapaamisen Martinin (itse veteraani käsikirjoittaja) kanssa Santa Monica Boulevardin ravintolassa. Benioffin mukaan he voittivat Martinin vastauksella hänen kysymykseensä: "Kuka on Jon Snowin äiti?"

Ennen kuin Benioff ja Weiss ottivat yhteyttä Martiniin, Martinilla oli ollut tapaamisia muiden käsikirjoittajien kanssa, joista suurin osa halusi mukauttaa sarjaa elokuvana. Martin piti kuitenkin elokuvan tekemistä "läpipääsemättömänä" ja mahdottomana ja sanoi, että yhden hänen romaaninsa koko on yhtä pitkä kuin Sormusten herra, joka oli sovitettu kolmeksi elokuvaksi. Benioff oli samaa mieltä siitä, että romaanien muuttaminen elokuvaksi olisi mahdotonta, koska niiden mittakaava on liian suuri täyttä elokuvaa varten ja kymmeniä hahmoja on valettava. Benioff tillade "tämän tyyppinen fantasiaelokuva, jonka rahoittaa suuri studio, tarvitsisi melkein varmasti PG-13-luokituksen. Se tarkoittaa, ettei seksiä, ei verta, ei kirosanoja. Vittu." Martin oli tyytyväinen ehdotukseen, jonka mukaan he sovittavat sen HBO-sarjaksi, ja sanoi, ettei hän "koskaan kuvitellut sitä missään muualla".

Sarjan kehitys alkoi tammikuussa 2007. HBO hankki romaanien televisio-oikeudet, Benioffin ja Weissin sarjan tuottajina ja Martinin yhteistuottajana. Tarkoituksena oli, että jokainen romaani antaisi jaksollisen arvon. [Alun perin Martin kirjoitti yhden jakson vuodessa, kun taas Benioff ja Weiss kirjoittivat loput jaksot. Jane Espenson ja Bryan Cogman lisättiin myöhemmin kirjoittamaan kummankin jakson ensimmäiselle kaudelle. Benioffin ja Weissin ensimmäinen luonnos pilottiohjelmasta toimitettiin elokuussa 2007 ja Weiss kesäkuussa 2008. Vaikka HBO piti molemmista luonnoksista, pilotti otettiin käyttöön vasta marraskuussa 2008. Pilottijakso "Talvi on tulossa" ammuttiin 2009; yksityisen seulonnan jälkeisen huonon vastaanoton jälkeen HBO vaati laajaa uudelleenkuvausta (noin 90 prosenttia jaksosta näyttelijöiden ja ohjaajien muutosten kanssa). Pilotti ilmoitti HBO: lle tuottaneensa 5-10 miljoonaa dollaria, kun taas ensimmäisen kauden budjetiksi arvioitiin 50-60 miljoonaa dollaria. Toisen kauden aikana sarja sai 15 prosentin budjetin lisäyksen "Blackwaterin" ilmastotaisteluun (jonka budjetti oli 8 miljoonaa dollaria). Vuosien 2012 ja 2015 välillä jakson keskimääräinen budjetti nousi 6 miljoonasta dollarista "vähintään" 8 miljoonaan dollariin. Kuudennen kauden budjetti oli yli 10 miljoonaa dollaria jaksoa kohden, kaudelle yhteensä yli 100 miljoonaa dollaria, mikä on ennätys sarjan tuotantokustannuksista. Kauden lopussa tuotantobudjetin jaksoa kohti arvioitiin 15 miljoonaksi dollariksi.

Sarja kunnioittaa sitä, mitä pidetään eräänlaisena keskiaikaisena realismina. George R.R.Martin lähti tekemään tarinasta enemmän historiallista fiktiota kuin modernia fantasiaa, jossa korostettiin vähemmän taikuutta ja noitaa ja enemmän taisteluissa, poliittisissa juonittelussa ja hahmoissa, ja uskoi, että taikuutta käytettäisiin säästeliäästi eeppisessä fantasialajissa. Martin on sanonut, että "ihmiskunnan historian todelliset kauhut eivät tule voimista ja pimeistä lordeista, vaan itsestämme".

Fantasiagenren yleinen teema on hyvän ja pahan taistelu, joka Martinin mukaan ei heijasta todellista maailmaa. Aivan kuten ihmisten kyky hyvään ja pahaan tosielämässä, Martin tutkii lunastuksen ja luonteenmuutoksen kysymyksiä. Sarja antaa yleisölle mahdollisuuden nähdä erilaisia ​​hahmoja näkökulmastaan, toisin kuin monet muut fantasiat, ja siten oletetut roistot voivat antaa puolensa tarinasta. Benioff sanoi: "George toi fantasiaan kovaa realismia. Hän toi harmaat sävyt mustavalkoiseen universumiin."

Varhaisina kausina hahmot tapettiin A ja Ice and Fire -kirjojen vaikutuksesta säännöllisesti, ja katsottiin, että katsojien keskuudessa syntyi jännitteitä. Martin totesi haastattelussa haluavansa kuvata sotaa ja väkivaltaa realistisella tavalla, mikä toisinaan tarkoittaa, että sankari tai päähenkilöt loukkaantuvat tai tapetaan. Viime aikoina kriitikot ovat huomauttaneet, että jotkut hahmot olivat kehittäneet "juoni-panssarin" selviytyäkseen epätodennäköisissä olosuhteissa, ja syyttivät tämän valtaistuinpelistä, joka poikkesi romaaneista tullakseen enemmän perinteiseksi televisiosarjaksi. Sarja heijastaa tarkasti myös sodan merkittäviä kuolonuhreja.

 

Inspiraatiot ja johdannaiset

Vaikka sarjan ensimmäinen kausi seuraa tarkasti ensimmäisen romaanin tapahtumia, myöhempiin kausiin tehtiin merkittäviä muutoksia. Benioffin mukaan TV: n mukauttamisella tarkoitetaan "sarjan mukauttamista kokonaisuutena ja seuraamalla karttaa, jonka George antoi meille ja lyödä isoja virstanpylväitä, mutta ei välttämättä kutakin pysähdystä matkan varrella". Romaanien juoni ja niiden mukautukset perustuvat asenteisiin, hahmoihin ja tapahtumiin Euroopan historiassa. Suurin osa Westerosista muistuttaa keskiaikaista Eurooppaa sen maantieteestä ja linnoista sen kulttuureihin, feodaalijärjestelmään, palatsin juonitteluihin ja ritariturnauksiin. Tärkeä inspiraatio romaaneille on englantilaisten sotureiden (1455–1485) sota Lancasterin ja Yorkin talojen välillä, mikä heijastuu Martinin talossa Lannisterissa ja Starkissa. Suunnittelu Cersei Lannister tuo mieleen Isabellan, "Ranskan She-Wolf" (1295-1358). Hän ja hänen perheensä, kuvattu Maurice Druonin historiallisessa romaanisarjassa, Kirottu kuningas, olivat tärkeä inspiraatio Martinilta.

Muita sarjan historiallisia edeltäjiä ovat: Hadrianuksen muuri (josta tulee Martinin muuri), Rooman valtakunta ja legenda Atlantiksesta (muinainen Valyria), Bysantin kreikkalainen tuli ("kulo"), islantilaiset tarinat viikinkiajalta (Ironborn) , mongolilaumat (Dothraki), satavuotinen sota ja Italian renessanssi. Sarjan suosio johtuu osittain Martinin kyvystä yhdistää nämä elementit saumattomaksi, uskottavaksi versioksi vaihtoehtoisesta historiasta. Martin myöntää: "Otan [historia] ja arkistoin sarjanumerot ja käännän sen numeroon 11." Casting

Nina Gold ja Robert Sterne olivat sarjan päärooleja. Koe- ja lukuprosessin avulla päärooli koottiin. Ainoat poikkeukset olivat Peter Dinklage ja Sean Bean, jotka kirjoittajat halusivat alusta alkaen; Heidät ilmoitettiin aloittavansa pilotin vuonna 2009. Muut ohjaajaksi allekirjoitetut toimijat olivat Kit Harington Jon Snowna, Jack Gleeson Joffrey Baratheonina, Harry Lloyd Viserys Targaryenina ja Mark Addy Robert Baratheonina. [Benioffin ja Weissin mukaan Addy oli sarjassa helpoin näyttelijä näyttelijöidensä vuoksi. Jotkut ohjaajan hahmot muokattiin ensimmäisen kauden ajan. Catelyn Starkin roolia pelasi alun perin Jennifer Ehle, mutta rooli uudistettiin Michelle Fairleyn kanssa. Daenerys Targaryenin hahmo muokattiin myös, Emilia Clarke korvasi Tamzin Merchantin. Loput ensimmäisen kauden näyttelijöistä valittiin vuoden 2009 jälkipuoliskolla.

Vaikka monet roolit palasivat ensimmäisen kauden jälkeen, tuottajilla oli useita uusia hahmoja, jotka heitettiin kullakin seuraavalla kaudella. Uusien hahmojen suuren määrän vuoksi Benioff ja Weiss lykkäsivät useiden avainhahmojen käyttöönottoa toisen kauden aikana ja sulautivat useita hahmoja yhdeksi tai antoivat erilaisia ​​toimintoja juoni toimintoihin. Jotkut toistuvat hahmot muokattiin vuosien varrella; esimerkiksi Gregor Cleganea soitti kolme eri näyttelijää, kun taas dekaani-Charles Chapman soitti sekä Tommen Baratheonia että pieniä Lannister-hahmoja.

Kirjoittaminen

 

Valtaistuinpeli käytti seitsemää kirjailijaa kuuden vuodenaikansa aikana. Benioff ja Weiss kirjoittivat suurimman osan jokaisen kauden jaksosta. Ice and Fire -laulun kirjailija George R.R.Martin kirjoitti jakson jokaisessa neljässä ensimmäisessä vuodessa. Martin ei kirjoittanut jaksoa myöhemmille kausille, koska hän halusi keskittyä kuudennen romaanin (Talven tuulet) loppuun saattamiseen. Jane Espenson kirjoitti ensimmäisen kauden jakson freelance-kirjailijana.

Alun perin sarjan käsikirjoittaja Cogman ylennettiin tuottajaksi viidennen kauden ajan. Cogman, joka kirjoitti ainakin yhden jakson viiden ensimmäisen kauden aikana, oli ainoa kirjailija kirjoitussalissa Benioffin ja Weissin kanssa. Ennen Cogmanin markkinointia Vanessa Taylor - toisen ja kolmannen kauden kirjailija - työskenteli läheisessä yhteistyössä Benioffin ja Weissin kanssa. Dave Hill liittyi kirjoitushenkilöstöön viidennen kauden jälkeen työskennellessään Benioffin ja Weissin avustajana. Vaikka Martin ei ollut kirjoittajan huoneessa, hän luki käsikirjoitukset ja kommentoi.

Benioff ja Weiss antoivat joskus merkkejä tietyille kirjailijoille; esimerkiksi Cogman sai Arya Starkin neljännen kauden. Kirjoittajat viettivät useita viikkoja hahmasuunnitelman, joka sisälsi käytettyjen romaanien materiaalin ja yleiset teemat. Kun nämä yksittäiset muodot olivat valmiit, he käyttivät vielä kaksi tai kolme viikkoa keskustelemaan kunkin päähenkilön henkilökohtaisesta kaaresta ja järjestämällä ne osittain. Luotiin yksityiskohtainen yleiskatsaus, jokainen kirjoittaja työskenteli osan siitä luodakseen käsikirjoituksen jokaiselle jaksolle. Cogman, joka kirjoitti kaksi jaksoa viidennelle kaudelle, kesti molemmat käsikirjoitukset puolitoista kuukautta.

Tuote on lisätty ostoskoriisi