• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Clockwork Orange

Clockwork Orange on vuoden 1971 dystooppinen rikoselokuva, jonka on sovittanut, tuottanut ja ohjannut Stanley Kubrick, joka perustuu Anthony Burgessin 1962 samannimiseen romaaniin. Se käyttää häiritseviä, väkivaltaisia ​​kuvia kommentoidakseen psykiatriaa, nuorisorikollisuutta, nuorisoryhmiä ja muita sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia aiheita lähinnä Isossa-Britanniassa sijaitsevassa dystopiassa.

Keskeinen hahmo Alex (Malcolm McDowell) on karismaattinen, epäsosiaalinen rikollinen, jonka etuihin kuuluu klassinen musiikki (erityisesti Beethoven), raiskaus, varkaus ja niin sanottu "erittäin väkivalta". Hän johtaa pientä ryhmää rukouksia, Pete (Michael Tarn), Georgie (James Marcus) ja Dim (Warren Clarke), kuten hän kutsuu droogejaan (venäläisestä sanasta друг, "ystävä", "ystävä"). Elokuva kertoo tarinan jenginsä julmasta rikoksesta, vangitsemisestaan ​​ja kuntoutusyrityksistään kokeellisen psykologisen ehdollistamistekniikan ("Ludovico-tekniikka") avulla, jota sisäministeri (Anthony Sharp) on edistänyt. Alex kertoo suurimman osan elokuvasta Nadsatissa, murtuneessa nuorekas slangissa, joka koostuu slaavilaisesta (etenkin venäläisestä), englanninkielisestä ja Cockney-riimilangasta.

A Clockwork Orange -ääniraita sisältää enimmäkseen klassisen musiikin valintoja ja Wendy Carlosin Moog-syntetisaattorikoostumuksia. A Clockwork Orange -julisteen taideteoksen on luonut Philip Castle ja suunnittelija Bill Gold.

Tuote on lisätty ostoskoriisi