• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Big Bang Theory

The Big Bang Theory on amerikkalainen televisio-komediasarja, jonka ovat luoneet Chuck Lorre ja Bill Prady, jotka molemmat toimivat sarjan tuottajina yhdessä Steven Molaron kanssa. Kaikki kolme toimivat myös pääkirjoittajina.

Näyttely ensi-iltansa CBS: ssä 24. syyskuuta 2007 ja päättyi 16. toukokuuta 2019, ja siinä oli yhteensä 279 jaksoa kahdentoista vuoden aikana.

Alun perin keskityttiin viiteen hahmoon, jotka asuvat Pasadenassa Kaliforniassa: Leonard Hofstadter ja Sheldon Cooper, molemmat Caltechin fyysikot, jotka jakavat asunnon; Penny, tarjoilija ja pyrkivä näyttelijä, joka asuu salin toisella puolella; ja Leonardin ja Sheldonin samankaltaiset nörtit ja sosiaalisesti hankalat ystävät ja kollegat, ilmailuinsinööri Howard Wolowitz ja astrofyysikko Raj Koothrappali. Ajan myötä pääroolien kannattajia ylennettiin, mukaan lukien neurotieteilijä Amy Farrah Fowler, mikrobiologi Bernadette Rostenkowski, kokeellinen fyysikko Leslie Winkle ja sarjakuvan omistaja Stuart Bloom.

Esitys kuvattiin live-yleisön edessä ja tuottaja Warner Bros. Televisio ja Chuck Lorre Productions. Big Bang Theory sai kriitikoilta vaihtelevia arvosteluja koko ensimmäisen kauden ajan, mutta vastaanotto oli suotuisampaa toisen ja kolmannen kauden aikana. Myöhempinä vuodenaikoina palasi haaleaan vastaanottoon, jossa esitystä kritisoitiin sarjakuvan laadun heikkenemisestä. Huolimatta vaihtelevista arvosteluista, seitsemän näyttelykautta on luokiteltu kymmenen parhaan joukkoon viimeisimmissä TV-kausiluokituksissa ja saavuttanut lopulta ei. Yksi paikka hänen 11. kaudellaan. Näyttely nimitettiin Emmy-palkinnoksi erinomaisesta komediasarjasta vuosina 2011--2014 ja voitti Jim Parsonsin Emmy-palkinnon erinomaisesta pääosasta komediasarjassa neljä kertaa. Yhteensä se voitti seitsemän Emmy-palkintoa 46 ehdokkaasta. Parsons voitti myös Golden Globe -palkinnon parhaasta näyttelijästä televisiokomediasarjassa vuonna 2011. Vuonna 2017 sarja loi esisarjan, Young Sheldon, joka perustuu Parsonsin hahmoon, Sheldon Cooper; se lähetetään myös CBS: llä.

Ohjelman pilottijakso ensi-iltansa 24. syyskuuta 2007. Tämä oli toinen näyttelyyn tuotettu pilotti. Toinen pilotti tuotettiin TV-kaudelle 2006-07, mutta sitä ei koskaan lähetetty. Alkuperäisen koskemattoman ohjaajan rakenne poikkesi merkittävästi sarjan nykyisestä muodosta. Ainoat päähenkilöt, jotka pidettiin molemmissa lentäjissä, olivat Leonard (Johnny Galecki) ja Sheldon (Jim Parsons), jotka nimettiin Sheldon Leonardin mukaan, joka on pitkäaikainen hahmo episodisissa televisioissa tuottajana, ohjaajana ja näyttelijänä. Pieni hahmo, Althea (Vernee Watson), ilmestyi molempien lentäjien ensimmäisessä kohtauksessa, joka yleensä pidettiin sellaisenaan. Ensimmäiseen lentäjään kuului kaksi naispuolista päähenkilöä - Katie, "katukarkaistu, kynsien varrella oleva nainen, jolla on haavoittuva sisustus" (näyttelijänä kanadalainen näyttelijä Amanda Walsh) ja Gilda, tiedekollega ja mieshenkilöiden ystävä (näyttelijä: Iris Bahr). Sheldon ja Leonard tapaavat Katien, kun hän menee ulos poikaystävänsä kanssa ja he kutsuvat hänet jakamaan asuntoaan. Katien läsnäolo uhkaa Gildaa. Testiryhmät reagoivat Katielle negatiivisesti, mutta he pitivät Sheldonista ja Leonardista. Alkuperäinen lentäjä käytti tunnelauluna Thomas Dolbyn hittiä "Hän sokeutti minut tieteen kanssa".

Vaikka alkuperäistä ohjaajaa ei löytynyt, sen luojalle annettiin mahdollisuus muokata sitä ja tuottaa toinen ohjaaja. He ottivat jäljellä olevan roolin ja muokkaivat esityksen lopulliseen muotoonsa. Katien tilalle tuli Penny (Kaley Cuoco). Alkuperäistä lentokonetta ei ole koskaan julkaistu virallisesti, mutta se on levinnyt Internetissä. Näyttelyn kehityksestä Chuck Lorre sanoi: "Teimme" Big Bang Pilotin "noin kaksi ja puoli vuotta sitten ja se on perseestä ... mutta kaksi merkittävää asiaa toimi täydellisesti, ja ne olivat Johnny ja Jim. Kirjoitimme asia sitten ja meidät siunattiin Kaleyn, Simonin ja Kunalin kanssa. "Teimme" Big Bang Pilotin "noin kaksi ja puoli vuotta sitten, ja se imi ... mutta kaksi merkittävää asiaa toimi täydellisesti, ja se oli Johnny ja Jim. Kirjoitimme asian kokonaan uudelleen, ja sitten meitä siunattiin Kaleyn, Simonin ja Kunalin kanssa. "Lorre sanoi:" Vau, se olisi jotain. Nähdään. Näytä epäonnistumiset ... "

Big Bang Theoryn ensimmäisen ja toisen ohjaajan ohjasi James Burrows, joka ei jatkanut näyttelyä. Tarkistettu perämies johti 13 CBS-jakson tilaukseen 14. toukokuuta 2007. Ennen CBS: n lähettämistä pilottijakso jaettiin ilmaiseksi iTunesissa. Esityksen ensi-ilta 24. syyskuuta 2007, ja se otettiin koko 22 jakson kaudeksi 19. lokakuuta 2007. Näyttely kuvattiin live-yleisön edessä ja tuottaja Warner Bros. Televisio ja Chuck Lorre Productions. . Tuotanto keskeytettiin 6. marraskuuta 2007 Amerikan Writers Guildin lakon vuoksi. Melkein kolme kuukautta myöhemmin, 4. helmikuuta 2008, sarja tilapäisesti korvattiin lyhytaikaisella sitcomilla Welcome to The Captain. Sarja palasi 17. maaliskuuta 2008 aikaisemmassa aikavälissä ja lopulta vain 17 jaksoa tuotettiin ensimmäiselle kaudelle.

Tuote on lisätty ostoskoriisi