• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Batman

Batman on kuvitteellinen supersankari, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmon ovat luoneet taiteilija Bob Kane ja kirjailija Bill Finger, ja se ilmestyi ensimmäisen kerran Detective Comics # 27: ssä vuonna 1939.

Alun perin nimeltään "Bat-Man", hahmo tunnetaan myös nimellä Caped Crusader, Dark Knight ja maailman suurin etsivä.

Batmanin salainen henkilöllisyys on Bruce Wayne, varakas amerikkalainen playboy, hyväntekijä ja Wayne Enterprisesin omistaja. Batman johtuu tapahtumasta Brucen lapsuudessa; nähtyään vanhempiensa murhan Dr. Thomas Wayne ja Martha Wayne vannoivat koston rikollisille, valan, jota lieventää oikeudenmukaisuus. Bruce harjoittelee fyysisesti ja älyllisesti ja luo lepakoiden innoittaman henkilön taistelemaan rikollisuutta vastaan.

Batman esiintyy kuvitteellisessa Gotham Cityssä erilaisten tukiroolien avulla, mukaan lukien hovimestarinsa Alfredin, poliisikomissaari Jim Gordonin ja Robinin kaltaiset liittolaiset. Toisin kuin useimmat supersankarit, Batmanilla ei ole epäinhimillisiä supervoimia. Hänellä on kuitenkin nerokas äly ja ylivoimainen taistelulajien taiteilija, ja hänen suuri rikkautensa antaa hänelle ylimääräisen aseiden ja varusteiden arsenaalin. Suuri valikoima roistoja muodostaa Batmanin roisto-gallerian, mukaan lukien hänen vihollisensa, Jokeri.

Hahmosta tuli suosittu pian sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön vuonna 1939, ja sai seuraavana vuonna oman sarjanimensä Batman. Vuonna 1943 hahmon mukautettu versio teki ensimmäisen elokuvansa Batman-elokuvasarjassa, jota seurasi kuusi vuotta myöhemmin jatkosarja. Vuosikymmenien kuluessa hahmosta tuli erilaisia ​​tulkintoja. 1960-luvun lopulla käytettiin Batmanin televisiosarjaa, joka liittyi hahmoon useita vuosia näyttelyn päättymisen jälkeen. Eri tekijät pyrkivät palauttamaan hahmon tummiin juuriin 70-luvulla ja huipentui vuonna 1986 Frank Millerin The Dark Knight Returns -sarjaan. Warner Brosin menestys Kuvia esittävät Batman-elokuvat ovat auttaneet säilyttämään hahmon merkittävän roolin valtakulttuurissa.

Batman on saanut luvan ja esityksiä erilaisissa sovituksissa, radiosta televisioon ja elokuviin, ja se näytetään maailmanlaajuisesti myytävissä tuotteissa, kuten vaatteissa, leluissa ja videopeleissä. Kevin Conroy, Rino Romano, Anthony Ruivivar, Peter Weller, Bruce Greenwood, Jason O'Mara ja Will Arnett ovat antaneet hahmolle äänen muun muassa animaatioina. Batmania ovat kuvanneet sekä elokuvissa että televisiossa Lewis Wilson, Robert Lowery, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Bruce Thomas, Christian Bale, Ben Affleck, David Mazouz, Iain Glen, Kevin Conroy ja Warren Christie. Robert Pattinson kuvaa hahmoa tulevassa elokuvassa The Batman vuodelta 2021.

Alkuvuodesta 1939 Superman in Action Comics -toimittajien menestys National Comics Publicationsissa (tulevaisuuden DC Comics) vaati lisää supersankareita nimikkeilleen. Vastauksena Bob Kane loi "Bat-Manin". Yhteistyökumppani Bill Finger muistutti, että "Kanella oli idea Batman-nimisestä hahmosta, ja hän haluaisi minun näkevän piirustukset. Menin Kanesiin, ja hän oli piirtänyt hahmon, joka näytti hyvin samankaltaiselta kuin Superman tyypin kanssa. luulen ... luulen, että punaisilla saappailla, saappailla ... ei hansikkaita, ei hansikkaita ... pienellä domino-naamiolla, heiluttaen köydellä, hänellä oli kaksi jäykkää siipeä, jotka näyttivät kuin lepakoiden siivet. Ja sen alla oli iso merkki ... BATMAN ". Lepakkomaisen takin ehdotti Bob Kane, jonka lapsena inspiroi Leonardo Da Vincin luonnos ornitopterilentolaitteesta.

Finger ehdotti, että hahmolle annetaan takki yksinkertaisen domino-maskin sijasta, takki siipien ja käsineiden sijaan; hän suositteli myös punaisten osien poistamista alkuperäisestä puvusta. Sormen mukaan hän loi nimen Bruce Wayne hahmon salaiselle henkilöllisyydelle: "Bruce Waynen etunimi tuli skotlantilaisesta patriotista Robert Brucelta. Wayne oli playboyna mies. Halusin nimeä, joka viittaisi kolonialismiin. I kokeilin Adamsia, Hancockia ... sitten ajattelin Mad Anthony Wayneä. ”Hän sanoi myöhemmin, että hänen ehdotukseensa vaikutti Lee Falkin suosittu The Phantom, syndikoitu sarjakuvakirja, jonka Kane myös tunsi.

Batmanin ensimmäiset elokuvakokemukset koostuivat vuoden 1943 sarjasta Batman ja sen jatko-osasta 1949 Batman ja Robin, jotka molemmat kuvasivat hallituksen tukemaa versiota Batmanista ja Robinista (epäluottamus ei olisi antanut vartijoita kuvata luvattomiksi rikollisiksi). Sarjat (varsinkin ensimmäiset) ovat kuitenkin tunnetusti korostaneet japanilaisia ​​vastalauseita asenteensa vuoksi toisen maailmansodan aikana. Vuonna 1966 20th Century Fox tuotti ensimmäisen Batman-elokuvan nimeltä Batman, jota soitettiin maailmankaikkeudessa ja useimpien tv-sarjan näyttelijöiden kanssa.

Vuonna 1989 Warner Bros. julkaisi Tim Burtonin ohjaama elokuva-elokuva Batman, pääosassa Michael Keaton. Elokuva oli valtava menestys; se ei ollut vain vuoden eniten tuottanut elokuva, mutta se oli tuolloin historian viidenneksi eniten tuottanut elokuva. Elokuva voitti myös Oscarin parhaasta taiteellisesta ohjauksesta. Elokuvan menestys loi kolme jatkoa: Batman Returns (1992), Batman Forever (1995) ja Batman & Robin (1997)

Tuote on lisätty ostoskoriisi