• Postikuluja 10,60 €
  • 100% virallinen kauppatavara
  • Turvallinen maksu kortilla tai laskulla
  • Laaja valikoima yli 68000 tuotetta

 

Bambi

Bambi on David Handin ohjaama amerikkalainen animaatioelokuva vuodelta 1942 (sarjaohjaajista koostuvan ryhmän ohjaama), jonka on tuottanut Walt Disney ja joka perustuu itävaltalaisen kirjailijan ja metsästäjän Felix Saltenin kirjaan Bambi, Elämä metsässä vuodelta 1923.

Elokuvan julkaisi RKO Radio Pictures 13. elokuuta 1942 ja se on viides Disneyn animaatioelokuva.

Päähenkilöt ovat hirvi Bambi; hänen vanhempansa (metsän suuri prinssi ja hänen nimettömän äitinsä); hänen ystävänsä Stampe (vaaleanpunainen nenäkani); ja kukka (haisunäätä); ja hänen lapsuutensa ystävä ja tuleva ystävä, Faline. Elokuvaa varten Disney otti vapauden muuttaa Bambin lajit peuraksi alkuperäisistä peuralajeistaan, koska peurat eivät ole kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja peurat ovat levinneempiä Yhdysvalloissa. Elokuva sai kolme Oscar-ehdokasta: paras ääni (Sam Slyfield), paras kappale (Donald Novisin laulamasta "Love Is a Song") ja Original Music Score.

Kesäkuussa 2008 American Film Institute esitti luettelon "10 parhaan kymmenestä" - kymmenen parhaan elokuvan kussakin kymmenestä klassisesta amerikkalaisesta elokuvalajista - äänestäessään yli 1500 ihmistä luovasta yhteisöstä. Bambi sijoittui animaatiossa kolmanneksi. Joulukuussa 2011 elokuva lisättiin Kongressin kirjaston kansalliseen elokuvarekisteriin.

Tammikuussa 2020 ilmoitettiin, että live-action-sopeutumista oli kehitteillä.

Bambi on peura, joka syntyi nuoren hirvieläimen vuohessa vuoden kevään lopussa. Kesällä hänen äitinsä opettaa hänelle metsän eri asukkaista ja kuinka hirvet elävät. Kun hän tuntee, että hän on tarpeeksi vanha, hän vie hänet niitylle, jonka hän oppii. Se on upea mutta myös vaarallinen paikka, joka jättää peuran paljaaksi. Äidin varovaisuuden alkupelon jälkeen Bambi nauttii kokemuksesta. Myöhemmällä retkellä Bambi tapaa tätinsä Enan ja hänen kaksosukset Feline ja Gobo. Heistä tulee nopeasti ystäviä ja kertovat toisilleen mitä ovat oppineet metsästä. Pelatessaan he tapaavat taalaa ensimmäistä kertaa. Hirvieläinten poistuessa lapsi saa tietää, että nämä olivat heidän isänsä, mutta isät elävät harvoin naaraiden tai nuorten kanssa tai puhuvat heidän kanssaan.

Kun Bambi vanhenee, hänen äitinsä alkaa jättää hänet yksin. Kun hän etsii häntä eräänä päivänä, hän tapaa miehen, mikä pelottaa häntä. Mies ottaa ampuma-aseen ja tähtää häneen; Bambi pakenee täydellä nopeudella äitinsä seurassa. Bambi tottuu joskus yksinoloon, kun peura mies on moittinut äidilleen huutamisesta. Myöhemmin hän saa tietää, että peuran urosta kutsutaan vanhaksi prinssiksi, metsän vanhimmaksi ja suurimmaksi peuraksi, joka tunnetaan ovelasta ja varautuneesta luonteestaan. Talvella Bambi tapaa nuoren takanimen nimeltä Marena, vanhan takanimen nimeltä Nettla ja kaksi metsäkaurista nimeltä Ronno ja Karus. Keskellä talvea metsästäjät menevät metsään ja tappavat monia eläimiä, myös Bambin äidin. Gobo myös katoaa ja uskotaan kuolleeksi.

Tämän jälkeen tarina hyppää eteenpäin vuodessa ja kertoo, että Nettla hoiti Bambia ja että kun hän sai ensimmäisen sarvet, muut urokset hakasivat häntä. On kesä ja Bambi muotoilee nyt toista sarveaan. Hän on yhdistetty Felineen. Taistelun ja kukistamisen jälkeen sekä Karus että Ronno, Bambi ja Feline ilmaisevat rakkautensa toisilleen. He viettävät paljon aikaa yhdessä. Tänä aikana vanha prinssi pelastaa Bambin elämän, kun Bambi melkein juoksee metsästäjän luokse jäljittelemällä takan ääntä. Tämä opettaa nuorta metsäpeuraa olemaan varovainen, ettet kiirehdi sokeasti kohti peuran kutsua. Kesällä Gobo palaa metsään kasvettuaan miehen kanssa, joka löysi hänet kaatuneen lumessa metsästyksen aikana, jossa Bambin äiti tapettiin. Vaikka Gobon äiti ja Marena toivottavat hänet tervetulleeksi ja juhlivat häntä ihmisen ystävänä, vanha prinssi ja Bambi sääli häntä. Marenasta tulee vaimonsa, mutta useita viikkoja myöhemmin Gobo tapetaan lähestyessään metsästäjää niityllä, väärässä uskossa, että hänen käyttämänsä riimu suojaisi häntä kaikilta miehiltä.

Kun Bambi jatkaa kasvuaan, hän alkaa viettää suurimman osan ajastaan ​​yksin välttäen Felineä, vaikka rakastaa häntä surullisesti. Useita kertoja hän tapaa vanhan prinssin, joka opettaa hänelle ansaista, kuinka vapauttaa eläin sellaisista ja kannustaa häntä olemaan käyttämättä jälkiä ansojen välttämiseksi. Kun metsästäjä ampuu myöhemmin Bambin, vanha prinssi näyttää kuinka mennä ympyröissä sekoittamaan miestä ja hänen koiriaan, kunnes verenvuoto loppuu, ja vie sitten Bambin turvalliseen paikkaan, jossa hän voi toipua. He pysyvät yhdessä, kunnes Bambi on tarpeeksi vahva lähtemään paikasta. Kun Bambi on kasvanut harmaaksi ja on "vanha", vanha prinssi osoittaa hänelle, että ihminen ei ole ollenkaan kaikkivoipa, näyttämällä hänelle kuolleen miehen, jonka toinen mies ampui ja tappoi. Kun Bambi vahvistaa ymmärtävänsä, että ihminen ei ole kaikkivoipa, peuranmies kertoo hänelle, että hän on aina rakastanut häntä, ja kutsuu häntä "pojakseni" ennen kuin hänet jätetään kuolemaan.

Tarinan lopussa Bambi tapaa kaksi kaksosusta, jotka kutsuvat äitiään, ja hän riidelee heidän kanssaan, koska he eivät voi olla yksin.

Tuote on lisätty ostoskoriisi